Author Topic: Feather Popular  (Read 453 times)

Offline Gile

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Location: Podgorica
 • Posts: 547
 • Thanked: 253 times
Feather Popular
« on: July 20, 2021, 07:07:56 PM »
Nakon opsežnog testiranja ovog brijača koji sam kupio prije pola godine red je da napišem i par riječi o njemu.

Dugo mi je bio na listi želja ali nekako uvijek sam nalazio razlog da ga ne kupim. I tako krajem prošle godine listah eBay i naletim na ponudu za ovaj brijač za samo 7 eura i odlučim da je vrijeme da ga konačno kupim. Čitao sam o njemu po stranim forumima da je izuzetno kvalitetan brijač a lično mi je zatrebao kao putna varijanta da ne moram da mislim o održavanju istog dok sam na putu. U međuvremenu se moj odnos ka brijačima promijenio pa više ne rastavljam i detaljno ne sušim iste nakon upotrebe već ih samo odložim sa strane.

Za nekih mjesec dana je brijač stigao iz dalekog Japana i testiranje je moglo da počne. Sam brijač dolazi u plastičnoj kutiji sa providnim poklopcem i posebnim mjestom za kutijicu nožića. Uz njega dođu i dva feather nožića. Brijač je napravljen rekao bih od bakelita ili možda od neke kvalitetne plastike i u ruci djeluje da je kvalitet izrade za ovaj tip brijača na visokom nivou. Točkić za otvaranje kao i sama vratanca su od nekog metala. Sve radi kao podmazano i nožić naliježe dobro u sam brijač i stoji tu prilično dobro fiksiran bez primjetnih vibracija u toku brijanja.

Brije izuzetno blago i dovoljno efikasno da nema potreba za nekim velikim korekcijama. Upario sam ga sa svim mogućim oštrim nožićima i najbolje mi se pokazao sa Gillette Platinum i Perma sharp nožićima. Feather nožić je jako dobro pripitomljen u njemu međutim zna da bude malo izraženiji osjećaj sječiva na licu kad je on u pitanu. Samo brijanje sa njim je izuzetno lagano zbog dugačke drške i male težine. Izuzetno je okretan na licu i pruža karakterističan osjećaj za plastične brijače. Ko je imao priliku da proba neki sličan zna o čemu govorim. Brijač odaje utisak da je prosto nemoguće posjeći se njime i to je zapažanje svih koji su probali ovaj brijač. Na samom kraju brijač me iznenadio kvalitetom brijanja i zasluženo zacementirao mjesto u postavci brijača kod mene. Preporučio bih ga svima koji se briju svaki dan i onima koji nisu sigurni da li je ovaj način brijanja uopšte za njih a dolaze iz svijeta ketridž brijača. Trenutno na eBay-u može da se kupi po cijeni od oko 15 eura i moje mišljenje je da zaista vrijedi te novce.

Prava je šteta što ovaj brijač nije široko dostupan u marketima. Prava mala revolucija bi se krila u njemu. Sa druge strane i sreća je što nije tako jer se u tom slučaju vjerovatno vi i ja ne bi poznavali.

« Last Edit: July 20, 2021, 07:10:22 PM by Gile »


 
The following users thanked this post: nuur, Dragce, Limoozina, SweeneyTodd, Musa996, Estariol

Offline zare

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Location: Kragujevac
 • Posts: 421
 • Thanked: 103 times
Re: Feather Popular
« Reply #1 on: August 01, 2021, 05:15:24 PM »
Hteo sam nekoliko puta da kupim ovaj brijač na ebay-a ali sam iz ko zna kojih razloga odustajao   :(.
Interesuje me ako je moguće neko poređenje sa Techom, Slimom na nižim podešavanjima i sličnim brijačima za svaki dan.
« Last Edit: August 01, 2021, 05:19:02 PM by zare »
 

Offline Gile

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Location: Podgorica
 • Posts: 547
 • Thanked: 253 times
Re: Feather Popular
« Reply #2 on: August 01, 2021, 05:33:09 PM »
Meni lično bolji od techa. Sa slimom sam se nekad davno družio i ne bih se usudio da iznosim mišljenje. Tech je meni bio odličan brijač ali mi je tražio tačno određeni ugao dok popular dosta prašta po tom pitanju.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

 

 

Najnovije:

Users Online
Users: 4
Guests: 21
Total: 25