Author Topic: RazoRock Game Changer .68-P Double-Edge Razor  (Read 471 times)

Offline milostdr

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Location: Beograd
 • Posts: 355
 • Thanked: 198 times
  • Email
RazoRock Game Changer .68-P Double-Edge Razor
« on: February 22, 2021, 06:31:39 PM »
Vidim da se nije o ovom brijaču, kao zasebna tema, uopšte pisalo i pričalo. Provlačio se, ne svojom krivicom, kroz druge razne teme. Elem nigde se nije o njemu posebna tema otvorila.

Ajde da malo tu svojevrsnu nepravdu ispravimo.

Od poznatog kanadskog proizvođača stiže nam pravi brijački dragulj. Razorock gamechanger u dve verzije. Prva blaža verzija 0,68 gap i agresivnija sa 0,84 gap-om. Ono što ih izdvaja je materijal od koga su napravljeni, 316l čelik koji ima sposobnost dugotrajnosti i otpornosti na vremenske uslove ( rđanje i patina...), veliki izbor drški i svakako cena po kojoj se prodaju. Cene od zvaničnog sajta do dilera variraju i koga zanima kako se kreću na sajtu proizvođača ili dilera neka poseti sledeći link
http://www.razorock.com/#portfolioModel koji predstavljam ima naslov GameChanger 68 P super knurl handle. Drška je lepa i udobna, sa dva prstena odvojena vizuelno 3 dela ručke. Sjajan grip i dugačka je 90 mm, 13 mm debela i 82 grama teška. Glava je sa blago pozitivnim uglom žileta i srednjoj izloženosti istog. Sjajna stvar je što nema overhanginga, odnosno ne štrče krajevi žileta. Te stoga nema bojazni od slučajnih posekotina sa krajevima žileta. Dolazi u kutiji kartonskoj, i to upravo opravdava nisku cenu koštanja ka krajnjem kupcu.Izrada je posebna priča, i to bih najviše istakao. Pravi se dakle od 316l čelika, obrađuje se na CNC mašini sa minimalnim odstupanjima od 2000-tog dela inča. Nije poliran do visokog sjaja, tzv mirror finish, već je u vibro mašini poliran u trajanju od 24h. Kaže proizvođač da može da se desi da neki brijač ima mrlje ili ostatke obrade, upravo zbog načina poliranja odnosno dovršetka krajnjeg proizvoda. Dalje kaže da upravo zbog toga je i dostupan do 3-4 puta nižoj ceni, i ko želi sjaj na brijaču može ga individualno polirati u radionicama za tu namenu. Dakle veliki deo je ostavljen za upgrade. Lepo smišljeno, nema šta.Moji utisci o brijanju:
Sjajan brijač za te novce. Efikasan i udoban. Upravo sa ovom glavom može lako da se svrsta u svakodnevne brijače. Upario sam ga sa Feather-om i lepo je jednodnevnu bradu skinuo i u tri prelaza dobio BBS. Srednju težinu ima i odličan balans.

Edit: Ne stigoh da napišem. Kada sam napisao da ima prostora da se poboljša, nisam mislio da se juvelirski polira. Može i to, u zavisnosti od želje i potrebe korisnika. Može npr da se napravi za mali novac travel case, jer dolazi u običnoj kartonskoj ambalaži. Za tu svrhu padaju mi na pamet metalne kutije od STR8 AS-a i da se od EVA pene oblikuje ležište unutar kutije. Ili da se napravi drvena kutija sa sunđerastim ležištem. Upravo zato je i povoljan brijač, za razliku od Timelessa-a koji dolazi u lux kutiji sa mikrofiber krpicom. Eto malo da vam zagolicam maštu, uskoro recenzija Timeless VS RazoRock GC :S)


« Last Edit: February 22, 2021, 08:43:55 PM by milostdr »


Poliranje i čišćenje brijoopreme - kontakt na PP
 
The following users thanked this post: Kibo, Babadzonka

Offline ckvrlj

 • Majstor brijanja
 • ****
 • Location: Niš
 • Posts: 148
 • Thanked: 35 times
  • Email
Re: RazoRock Game Changer .68-P Double-Edge Razor
« Reply #1 on: February 23, 2021, 09:19:17 AM »
Baš me zanima poređenje ta dva brijača. GC 68 imam, o Timeless-u 68OC razmišljam već neko vreme.

Meni GC 68 recimo nije ostavio neki utisak, ne kvalitet završne obrade koji kao što si i rekao ostavlja mesto za unapređenje, već kvalitet samog  brijanja. Poredim ga sa Rockwell 6s na R3 sa kojim uz oštrije žilete svaki put imam savršeno brijanje, bbs bez trunke iritacije ili posekotine. U odnosu na njega GC 68 mi svaki put da lošije brijanje, ili lice nije savršeno glatko ili je glatko ali malo iritirano. Nije velika razlika, ali je dovoljna da svaki put izaberem 6s.
Meni odgovara kombinacija blažeg brijača I oštrijeg žileta, lako iziritiram kožu na vratu i 6s mi je za sad bez premca od svih brijača koje sam probao. Očekivao sam nešto slično od GC ali mi nešto nije lego.

Da se odmah ogradim, ovo je naravno moje iskustvo sa ovim brijačem što ne znači da nekom neće biti savršen, naročito kad se uzme u obzir koliko mnogo pruža za tih 60 i nešto evra koliko košta.
 

Offline milostdr

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Location: Beograd
 • Posts: 355
 • Thanked: 198 times
  • Email
Re: RazoRock Game Changer .68-P Double-Edge Razor
« Reply #2 on: February 23, 2021, 09:58:40 AM »
GC bez ikakve sramote nosi nick little timeless. Ali o tome kada budem kasnije pisao.

Svakako poštujem tvoje mišljenje o GC. Meni je dao odlično brijanje upravo sa oštrijim žiletom i u maltene dva prelaza sam imao BBS. Sjajan je brijač i nikako nije za potcenjivanje. U odnosu na cenu i kvalitet koji daje upravo je u kategoriji value for money. 6c ili 6s nisam probao i ne mogu da dajem nikakvo mišljenje.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Poliranje i čišćenje brijoopreme - kontakt na PP
 

 

Najnovije:

Users Online
Users: 2
Guests: 41
Total: 43