Author Topic: Odlična after shave kombinacija!  (Read 2017 times)

Offline Mr. Barbiere

  • Majstor brijanja
  • ****
  • Location: Sarajevo
  • Posts: 98
  • Thanked: 23 times
Odlična after shave kombinacija!
« on: November 14, 2017, 01:53:06 PM »
U zadnje vrijeme sam pomalo zanemario Proraso bijeli sapun, a pronašao barem 5 puta jeftinij Arko sapun u stiku. Pjenu pravim na licu nakon sto predjem sapunom po lici umivenom toplom vodom. Pjena u pocetku izgleda kao nedostizna i prvih puta sam posezao za dodavanjem jos sapuna, ali ne. Potrebno je dodavati po par kapi vode na cetku i pjena je za par minuta odlicna. Čini mi se da ima neko svojstvo da se sapun (pjena) na licu malo stisne (izgubi mekoću početne pjene), ali ne smeta, odlično omekša dlake i brijanje je za jednu klasu bolje nego s Prorasovim sapunom.

Sad da se vratim na svrhu teme. Arko sapun poprilično isuši kožu. Nedavno sam probao alkoholni losion RALON original. Nevjerovatno. Mislio sam da je to nešta poput loze pljoske i da će mi izgoriti faca, ali ne. Uopšte ne osjećam jako peckanje prilikom nanošenja, a i sam Ralon brzo ispari, tako brzo da jedva stignem da nešta donesem do lica. :laugh:

Sad je to uz efekat isušivanja od sapuna još jedan atak na kožu zbog alkoholnog losiona.

Znao sam da se mora pronaći nešto što će mi vratiti kožu u život, a neće uništiti miris od Ralona. I našao sam nešta idealno.

https://www.nivea.ie/~/images/media-center/united_kingdom/nivea-men/121_moisturiser/207918-207918-1.png?h=1180&w=1010&la=en-IE

Nivea Men krema Protect&Care! Nekadašnja Original Mild, malo unaprijeđena.

Mrzim mastiti kožu i općenito mrzim kreme, čak i one za sunčanje na moru, ali ova je fantastična. Kutijica je mala, ali krema se ne troši brzo, dovoljno je malo zahvatiti s jagodicom jednog prsta i to će biti dovoljno da pokrijete obrijani i ostali dio lica. Krema pruža i UV zaštitu. Najbolja osobina je: UPIJE SE ZA 2 MINUTA. Nakon toga nema je ni u tragovima, a zadatak je ispunjen. To je odlično, jer uslijed znojenja neće doći do dodatnog sjaja i nezgodnog izgleda lica. Cijenom je malo skuplja, ali ne previše, za ovako idealan proizvod vrijedi svake pare.  :D


 

 

Najnovije: