Forum Savrseno brijanje

Brijači i britve => SE i DE brijači => Topic started by: Duskos on December 27, 2016, 02:04:56 PM

Title: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: Duskos on December 27, 2016, 02:04:56 PM
Svojevremeno sam od jednog svog kolege koji je želio da se „isprsi“ pred izvjesnim damama bio ponuđen  čašom Johnnie Walker Blue Label. Jooooj, ne i ti sine Brute. Prevrćem ja očima, slažem facu i pokušavam da otkažem, ne pomaže, na kraju kažem sebi "jbg to su tvoje pare, kad ćeš već da pucaš ja biram svoje piće“. Vidim ja na polici dragu flašu i kažem „Glendronach 12“ konobar me sa čuđenjem pogleda pa još kada sam tražio da mi viski donese čist i u čaši od konjaka... ( by the way, ni taj izraz kada je "Brandy snifter" kako se ta čaša inače zove nema mnogo veze, ali o čašama i pićima mogu  negdje na mom postu ako to koga zanima). Elem, srknemo malo, i na pitanje što sam uzeo taj viski, ispalim kao iz topa:
Kada vidim da neko kupuje ili naručuje Johnnie Valker Blue Label time uglavnom potpisuje izjavu sledeće sadržine: 
-  IMAM debeo novčanik i vrlo ograničeno znanje o Scotchu 
- NEMAM razumijevanja izraza "dobijena vrijednost za uloženi novac"

Razumije se moj drugar se naljutio i nazvao me „samozvanim stručnjakom“ (ajde smirismo nekako, ali ja ostah pri svome).
Posle par dana kod mene kući opet smo premotali dogadjaj i ja riješim da mu dokažem kolko sam u pravu. U jednu od dvije neprozirne flašice sam sipao čašu blue labela (dobio na  poklon) i čašu Glenlivet 18 ( e to sam već kupio  ;) ). Insistirao sam da proba čist viski bez leda. Kad je probao, usledila je izjava „ma ovo je plavi čak mi je i bolji od onog juče“ – preptostavljate - ipak je bio Glenlivet (za neupućene razlika je kod nas oko 120€) . Naravoučenije priče glasi „ne dozvoljavajte da vas marketing vodi kroz život“ mnogi potrošači autosugestivno sebe ubijede da je neka stvar vrijedna onoga što su platili, a zapravo nije i ne može biti. Da se vratim na (ničim opravdano) preskupi viski sa početka priče čim je skinuta blještava etiketa i cijena, ostala je suština više nego prosječnog kvaliteta.
Elem, dugačak uvod ali..
Gillette New No 77 Raised flat bottom iliti nadaleko poznati RFB.  O njemu sam čitao toliko. Dizan je u nebesa, a  epitet „kralj DE brijača“  dodjeljivan mu je širom raznih foruma. E, rekoh ima da ga probam. Rečeno-učinjeno-pazareno i postao sam ponosni vlasnik jednog lijepog RFB-a.
Volim stare stvari, sve ono što one pričaju o prošlim vremenima. O majstorima koji su predmetima iz svakodnevnog okruženja mogli da udahnu život i personalitet. O davno nestaloj umjetnosti življenja i oplemenjivanja svakodnevnice. Vrteći svoj novi brijač u ruci već samo zbog toga sam znao da nisam pogriješio, ali onaj crv sumnje u meni (jbg profesionalna deformacija) je govorio „jel se već samoubjedjuješ“?  Iskreno, plašio sam se one priče sa početka: izvikanosti i prenaduvane reputacije. Očekivanja su bila velika.
Razumije se odmah se pristuplo prvom brijanju i kad sam napravio prvi prelaz, bilo je tooooo... Nuur voli da kaže „rad killer“, maltene sam zamalo uzviknuo „pronašao sam“  :D. Dva brza efikasna udobna prelaza, treći više za korekcije. Ipak, ja ne bih bio ja da sam dozvolio da me ponese ova „ljubav na prvi pogled“ palo je još 4 brijanja, a za svako sam mijenjao žilet (Super max, zelena Astra, Perma sharp i Rapira) Najkraći opis – precizni hirurški instrument. Još preciznije – prava igračka za veliku djecu.
RFB je ozbiljan brijač, zanatski i upotrebno kompletan. U brijačkom savršen onoliko koliko to može biti tvorevina grešnih ljudskih ruku. Što bi rekli u mom kraju „ma bruka“  :-*. I to što je iz dva dijela mu je kod mene plus, ima taj šmek starih vremena. Neka druga drška bi samo poremetila njegov savršen balans.  Ovo je open komb od kog nekako u startu nisam imao strah. 

Kad je RFB u pitanju samo mi jedno nije jasno. Zašto niko nije kopirao taj dizajn, ako već Gillette nije nastavio da ga proizvodi?
Da sumiram vratiću se na početak priče:
Ko izabere RFB kao svoj brijač poručuje sledeće:
 -  IMAM znanje o brijanju i brijačima 
-   POSJEDUJEM  razumijevanje izraza "dobijena vrijednost za uloženi novac"

Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: zivko on December 27, 2016, 02:20:15 PM
Moze li se jedan single malt porediti sa bilo kojim blend-om? Nekad kad sam u inostranstvu kupim Glenfidich u free shopu zelena flasa a probao sam isti Med.Uglavnom Jack Daniels ali vrlo retko..vise sam za casu vina svakodnevno.

Ps.Inace postoji prica da se najbolji viski danas pravi u Japanu. Kao sto je slucaj sa kafom,pivom,Britvama i mnogim drugim tradicionalno japanskim stvarima. 8)(ok britve jesu tradicija)
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: Duskos on December 27, 2016, 03:11:23 PM
ZA VISKI POTPISUJEM JAPANCI SU TRENUTNO NO1
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: nuur on December 27, 2016, 05:11:08 PM
Гди су ти слике бријача?  ^-^
Ми сиротиња не знамо на шта ви аристократе то мислите, видимо  доста слова о врелим ноћима у сатену и млеку од кокоса. (http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/125_04_03_14_2_37_39.gif)
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: Duskos on December 27, 2016, 05:23:06 PM
Pardoniram :-)
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: nevermind89 on December 27, 2016, 07:23:39 PM
gde si ga upecao?
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: Duskos on December 27, 2016, 08:34:49 PM
:-) nas drug Anel
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: Britva on December 28, 2016, 12:26:28 AM
Svaka ti je Njegoseva!
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: rsso on December 28, 2016, 08:48:52 PM
Svaka cast odlican opis , dodje mi da uronim u te starinske DE al jos se drzim :)
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: nevermind89 on May 27, 2017, 10:15:57 AM
Posle vise meseci koriscenja RFB (set 44, ista glava kao i 77/88 samo trodelni) mogu da kazem da mi je to ubedljivo najbolji od nekih 12 vintage brijaca  koje sam koristio (od novih nisam ni jedan). Jedina dilema mi je bila new deluxe koji sam dobio na probu. Deluxe je efikasniji ali daleko grublji i prgaviji pa zahteva dosta paznje prilikom brijanja. RFB je pitom kao long comb new a efikasan skoro kao deluxe i zaista mi daje glatka i udobna brijanja.

Sent from my LG-D405 using Tapatalk

Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: Duskos on May 31, 2017, 09:43:10 AM
Pošto konačno imam malo  vremena da ponešto napišem ajde da dam još jedan doprinos temi o ovom izvanrednom brijaču

Raised flat bottom ili skraćeno RFB je po meni ispravnije nazvati konceptom, jer se radi o brijačima koje su proizvodila tri različita proizvođača u nekih 10 - tak modela i u periodu od nekih 20 godina.
Još se među poznavaocima vodi polemika ko je rodonačelnik RFB-a budući da su otprilike u istom periodu konstrukcijski maltene identične brijače proizvodili 7 O'clock, Rotbart i italijanski Tris.
Interesantno je da Rotbart za svoj RFB nikada nije imao potpuni patent (DRP), umesto toga imali su samo DRGM pečat koji omogućava samo 3 godine zaštite, uz mogućnost da se produži za još 3. Najvjerovatniji razlog je bila skupa cijena zaštite patentnih prava u Njemačkoj. Nakon tih 6 godina ili tako nešto (1937 godina)  počeli su da prave samo closed comb brijače.
Gillette je imao puni patent u Engleskoj, gde su pravili Gillette i 7 O' clock RFB 1930 god. (British patent Nos. 272629 – 272763)
Italijanski Tris (Tris - Stab. Alemanni L., Milano) je za ogromnu većinu potpuna nepoznanica. Ova fima je takođe 1930 proizvodila svoju verziju RFB-a (Italijanski patent No. 294/111) praktično identičnu Rotbartu.
Glavni akteri originalnog RFB dizajna 7 O' clock i Rotbart su sem bočnih upusta (žljebova) na base plate-u maltene identični.
Bilo kako bilo onda je Gillette pravilno skontao da je slobodna konkurencija previše rasipna i da je dobri stari kapitalistički monopol majka svakog uspjeha, kupio Rotbart i metnuo tačku.
Već od sredine 30-tih nijedna firma nije radila prvobitni RFB dizajn.
Gilette je iskoristio RFB bazu kao osnovu na koju je naslonio svoj long comb i dobio nastavak RFB familije.
Oni tvrdokorni kažu da je RFB u stvari samo Rotbart i 7 O'clock (nek mi Tris oprosti ali za njega sem možda u Italji, tek poneko zna) dok većina drugih kada kažu RFB misle uglavnom na Gillette New 77 i tu je već zbrka dodatno zamućena. Sve u svemu tu je nekih 10 -tak - 12 modela brijača iz sve tri fabrike koji dijele isto izdignuto ravno dno.
7 o clock ima samo jedan model
http://www.collectorsencyclopedia.com/vp32.asp?Codice=2576A.jpg
Tris takođe
http://www.collectorsencyclopedia.com/vp32.asp?Codice=1729A.jpg
Rotbart je proizveo tri modela
Dva dvodjelna
http://www.collectorsencyclopedia.com/vp32.asp?Codice=0662A.jpg
i
http://s276.photobucket.com/user/chronarch33/media/Mobile%20Uploads/image_14.jpeg.html
i  trodjelni
http://i.imgur.com/X3ZTHSc.jpg
Kod Gilette-ovog New long comba razlikuju se:
Dvodjelni :
No 77 sa zarezima na uglu
http://www.mr-razor.com/Rasierer/The NEW/1933 NEW No77 Set England.JPG
No 77 bez zareza na uglu
http://www.mr-razor.com/Rasierer/The NEW/1933 green cased No77 England.JPG
No 77 sa „Veliko I“ pinovima
http://www.mr-razor.com/Rasierer/The NEW/1930s British NEW.jpg
i trodjelni :
#44 set
http://www.mr-razor.com/Rasierer/The%20NEW/1934%20NEW%20No44.JPG
New 77 sa klasičnom Tech drškom
http://www.mr-razor.com/Rasierer/The%20NEW/1939%20NEW%20with%20Tech%20handle%20England.JPG
i New 77 sa Tech „thin“ drškom
http://www.mr-razor.com/Rasierer/The%20NEW/1941%20(L2%20on%20blade)%20NEW%20with%20Tech%20handle%20England.JPG
A sad ono najvažnije brijanje:
Imam skromnu kolekciju od nekih 10-tak brijača i odma da kažem da ostali zbog mrtve trke između ova dva modela poprilično odmaraju.
Kada su u pitanju Rotbart Mond i Gilette New #77 odma mi u podsvijesti iskrsne priča o onom Buridanovom magarcu koji nije mogao da se odluči između dva podjednaka stoga sijena i umro je od gladi. 
Konstrukcijski Rotbart i 7 O'clock se razlikuju od Gilletta po kratkim i daleko tanjim zubima.

Za očekivati bi bilo da to znači i veću agresivnost kod Rotbarta kao i da bi Gillette trebao biti udobniji. 
Pa gospodo Rotbart je tu srušio do temelja sve predrasude.
Po mom iskustvu radi se o brijaču koji je šampion neagresivne efikasnosti. Jedino što Gilette'ovi zubi izgledaju manje strašno i u dodiru sa licem su prefinjeniji. Kada brijač krene po licu bukvalno egal. Svi koji se kasape sa R41 treba ovo da probaju. Ovi brijači brišu u prvom brijanju ništa manje efikasno od Mueleovog kasapina, a što se udobnosti tiče kao da miluju. Nema tu dranja kože i straha. Sve je glatko i lako. Ugao se lako nalazi, a raspored težine na glavi je za Nobelovu nagradu. Samo pustiš ruku i uživaš. Od prvog brijanja sam ovim brijačima bezrezervno vjerovao. Ipak ono što je najimpresivnije je taj dugotrajni osjećaj izbrijanosti po kome RFB nema takmaca. Tu je sam na vrhu. Surovo sam.
Moram priznati da što se glave tiče ni jednom ne mogu da dam neku prednost. Bukvalno to je potpuno stvar ličnog ukusa.
U mom slučaju drška je ta koja pravi razliku. Rotbartova debela udobna drška (moj je http://s276.photobucket.com/user/chronarch33/media/Mobile%20Uploads/image_14.jpeg.html )  u mom slučaju pravi malecku razliku u korist Rotbarta. Takođe (ovo je strogo subjektivno) kad je brada kraća Gillete, malo duža Rotbart (praktičnost kraćih zuba i njihova efikasnost tu bar meni dolaze do izražaja) negdje ih tako i koristim. Mada i kad je u svrhu istraživanja bilo obratno nije bilo ničeg negativnog. Da moram da svedem brijanje na dva brijača bili bi to definitivno ova dva.
Jedina mana ovih brijača jesu povisoke cijene. Ako neko baš baš želi ( i može) da se ograniči samo na jedan brijač onda neka pazari RFB.

 
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: markony on May 31, 2017, 11:31:37 AM
Opet ti na mog Saksonca udario.
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: nuur on July 11, 2017, 10:46:40 PM
Најбоље од Џилета:

(http://i.imgur.com/tPLjhOh.jpg)

(http://i.imgur.com/0kbbcz8.jpg)

(http://i.imgur.com/nV0ZI6w.jpg)

Даклем, да Џилет није застранио, тај мото најбоље од Џилета би они данас за РФБ користили.
То је мој утисак после испробавања ових савршених макиница - наравно власништво су Влаје, а мојој жељи нема равне у пробању бријачких посластица, па ме можете зато звати и Жељко!  8)

Елем, мене је сетио одмах на Њу тајп де лукс! Аутоматски клик у глави.

То је тај рад. Без напора иде кроз косидбу. Доминира и не опставља бријаџију равнодушним.
Значи, овај бријач људи јуре са дебелим разлогом, због тог филинга који је, сведочим то са једном руком на Дамаскину, сам врх одмерности, и прецизности бријања.
Кад бисмо могли времепловом да завиримо у купатилске ормариће Џилетовог директорског борда оновремеснког, нашли би тамо све саме РФБ-ове, ценим са сигурношћу.
Једино ми није јасно што их нису наштанцали много милиона више.


Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: vlaja on July 12, 2017, 12:52:33 PM
Jedina mana ovih brijača jesu povisoke cijene. Ako neko baš baš želi ( i može) da se ograniči samo na jedan brijač onda neka pazari RFB.
То је тај рад. Без напора иде кроз косидбу. Доминира и не опставља бријаџију равнодушним.
Значи, овај бријач људи јуре са дебелим разлогом, због тог филинга који је, сведочим то са једном руком на Дамаскину, сам врх одмерности, и прецизности бријања.

Sa ovim se u potpunosti slažem. Bravo momci!
Koristio sam trodelni 88 set koji dolazi sa tankom drškom i metalnom kutijom.
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/564_12_07_17_11_45_10.jpeg)

Da kažem da nisam imao puno očekivanja. Brijač ko brijač... Kako sam sebe zavaravao  :-[

Od prvog korištenja 88 se vrhunski pokazao. Jedino sam umesto tanke ubacio deblju/težu Tech dršku. I sa ovom kombinacijom glava malo preteže ali je balans pristojan.
Lakoća korištenja, prilična efikasnost, udobnost, preciznost i ono što ove i mnoge osobine, koje nisam bio vičan da imenujem, čine zajedno - osećaj moći dok ga koristite.
Kao da igrate Super Mario na Nintendo uređaju ili slušate omiljen album na HIFI-ju. Može vam neki drugi uređaj biti omiljen ili draži ali ovom se ne može osporiti da je klasa za sebe.
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: VojvodaBojovic on July 12, 2017, 11:26:39 PM
Savrsenstvo od brijaca. Udoban, efikasan, trajan,...

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: markony on July 13, 2017, 09:09:48 PM
Hajde bolji poznavaoci od mene,da li se isplati trgovati ovaj brijac?
http://m.ebay.com/itm/German-WWII-Wehrmacht-Soldiers-Safety-Razor-Rotbart-Mond-Extra-D-R-P-D-R-G-M-/222576607070?hash=item33d2997f5e%3Ag%3AsCwAAOSwIaFZHIzL&_trkparms=pageci%253A9318e60e-674b-11e7-bc04-74dbd180b8ef%257Cparentrq%253A38c498c015d0a99bea4a6e1cffeac827%257Ciid%253A3
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: Goran.v on July 13, 2017, 09:31:03 PM
Изгледа ужасно но ако мислиш у Бг да га обрадујеш новом оплатом посао припреме ти је у великој мери одрађен у том катастрофалном стању оплате. За неких 60-70 еур ће испливати са бољом оплатом која и даље неће бити савршена или ако имаш среће као ја са америма који немају појма шта продају па га добијеш за $20.
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: markony on July 13, 2017, 09:46:45 PM
To sam mislio,da ga srede ljudi u Galvanotehnik-u.
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: Duskos on June 28, 2018, 03:23:41 PM
Moja RFB družina dobila je prije nekog vremena novog člana:

Posle mnogo vremena, nerviranja, i okapavanja po internetu stigao je najmanje poznati RFB -Italijanski Tris.
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/607_25_06_18_2_24_15.jpeg)
Tris je za mene od momenta kada sam za njega saznao bio potpuna i samim tim veeoooma intrigantna nepoznanica. Ne samo za mene. Prekaljeni poznavaoci na više foruma su bukvalno sa čudjenjem odgovarali "italijanski RFB ?" Ipak uz pomoć par starih kuka i nekih drugara iz Italije došao sam do par podataka.
Tris Stab. Alemanni L., Milan  osnovana je u Italiji kao brend u okviru Roth-Bücher grupe. Italijanski patent  za RFB je zaveden pod brojem 294111. Proizvođen je kao dvodjelni i trodjeni brijač.
Odmah bi se reklo - samo kopija Rotbarta. Tako daleko od istine. Milionima milja daleko.
Tris je brijač sa zaista svojim osobenim karakterom.
Primjerak koji sam konačno upecao je u rijetko izvanrednom stanju. Finiš je srebro i drška je bila bukvalno crna jer je oplata patinirala. Malo tretmana "Silvom" i "sinuo" je
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/607_25_06_18_2_30_18.jpeg)
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/607_25_06_18_2_28_34.jpeg)
Kada sam ga poručio očekivao sam dvodjelnu verziju, jer na slikama brijač nije bio rasklopljen. Čak nisam ni znao da ima drugih jer je na ono malo slika uvijek bio dvodjelni.  Prvo iznenadjenje, šok, u pitanju je posebno rijetka verzija ovog ionako rijetkog brijača, tordjelni Tris sa pripadajućim šimom.
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/607_25_06_18_2_27_26.jpeg)
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/607_25_06_18_2_27_49.jpeg)
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/607_25_06_18_2_28_59.jpeg)
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/607_28_06_18_7_35_15.jpeg)
Nadao sam se samo da će i brijanje biti adekvatno muci, ali i očekivanju i hvalama Italinaskih kolega (o tome sa razlogom posle).
Rotbart je jedan od najbolih performera koje sam ikada probao (a probao sam štošta). Umjetnik neagresivne efikasnosti. Brijač koji je udoban, ali kome ne nedostaje efikasnosti. Zato je Tris odmahimao težak zadatak da očuva reputaciju svog uzora.
To je short comb RFB.   Posle toliko druženja sa njima mislio sam da nema čime da iznenadi. To je ta glava, koja obećava taj prijatni "ugriz" kad znate daje u pitanju brijač koji "kosi" ali koji nije neudoban na način izraženih agresivaca.
Kod Trisa kad sam ga prvi put "povukao" - šok. Instinkitivno sam malo korigovao ugao, - nevjerica, znam šta imam u ruci, ali filing koji instrument proizvodi nije od "tog" RFB-a. imao sam utisak da se brijem sa Tech hibridom. Nivo ugladjenosti je nenormalan. Kao da se brijete sa closed combom. Zubi se uopšte ne osjećaju. Nevjerovatno, ali istinito, blaži (udobniji) je od Gillette-ovog long comb RFb-a. Ovo tvrdim pod punom odgovornošću.
Sve dalje je u skladu sa RFB reputacijom, brzo, lijepo temeljno, udobno. Tris je definitvno osjetno blaži od Rotbarta. Rotbart je i efikasniji i to stoji. Aliiiiiiiii
E tu sad dolazimo do malo magije i inventivnosti. ovaj brijač je u neku ruku "adjustable" naime tu stupa na scenu dio za koji meni iz prve nije bilo najajsnije čemu uopšte služi pa sam mislio da ga odložim sa strane -tj šim. Kolega Šavenovič mi je enciklopedijski pedantno, pojasnio svrhu ovog dijela, na čemu sam  mu zahvalan. E sa šimom to je druga priča. Agresivnost se drastično povećava.
Osjećaj je otprilike kao Fatboy na 9. Meni lično previše ali radi posao da je to bruka. i što je važno, posle brijanja alum me nije pecnuo, UOPŠTE!!!!!!
Na donjoj ploči je osjetno nježniji. Otprilike gornja niz, donja poprijeko, i to je to, izbrijavanje neće trebati.
Ipak ove egzibicije sam oprobao i to je to. Upoznao sam kako izggleda i nemam željud a ponavljam. usvojoj osnovnoj konfiguraciji Tris je više nego zablistao. A za brzo brijanje tu je moj dobri Big Fellow old type iliti "brisač brade".
Elem što se Trisa tiče. Da sumiram:
Kao alatka a što mu je primarna namjena, ovo je rafunurani brijački instrument. Tris je RFB sa kojim je uz Gillette #77  najlakše da se famijarizujete, brije izuzetno, I izuzetno je udoban. Nekome će bez sumnje biti I preblag, ali onda neka se dohvati šima pa že da vidi.
Kvalitet izrade je vrhunski, u duhu klasične škole, brijač je čvsrt I uživanje je uzeti ga u ruke.
I to ono priatno prestaje.
Tris je rijedak, užasno rijedak, što se mene tiče redefinisao je pojam “rijedak” u  mom brijačkom rečniku, a imam nešto brijača u kutiji. Ovom prilikom beskrajno hvala mom drugu Rašu, bez koga ga na kraju ne bih ni našao, i Anelu koji je bio “vezni igrač” .
Jedno od rijekih (ajde da ne kažem jedino ) mjesto na kojem ima više informacija o Trisu je Italijanski  forum “Il rasoio”  tu su mi dali nešto informacija, međutim da ga kupiš, e žabari su gori od Škota. Okačio sam oglas “cijena nije važna” kontajući ajde jednom se živi. Ništa. Na Ebay za protekle dvije godine pojavio se samo jednom
Dakle, užasno je teško doći do njega. Sa druge strane, a to priču čini pomalo i perverznom, rijetko ne znači obavezno i skupo. Ja sam što se cijene tiče prošao smiješno. Prodavac definitvno nije znao pta prodaje. I to je vratilo sve dane i mjesece jurnjave.
Dali ga preporučujem. Apsolutno. Ovo je brijač koga vrijedi posjedovati. Koga ne mrzi da satima traži po internetu  bilo daje brijadžija ili kolkecionar, neka navali.
Ako naletite na njega pogotovo po dboroj cijeni ne časite. Biće ih sve manje a onda će i cijene biti veće.
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: Wetshaver on June 28, 2018, 04:31:11 PM
Odličan ulov.Da te služi dugo.Kao i uvek uživanje je bilo čitati tvoj opis.
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: pj3r on June 28, 2018, 05:16:45 PM
Bravo! Odličan prikaz! Kao i obično, naravno!

Poslano sa mog EVA-L19 koristeći Tapatalk

Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: markony on August 17, 2020, 11:08:50 PM
Juče sam dobio ukor i žuti karton, pa večeras u miru reših da napišem neko slovo o ovom brijaču.
Potpuno sam zaboravio da ovde ostavim svoje utiske.
Brijač sam pazario pre 3 godine zahvaljujući @Duskos.
On mi ga je našao na nekom stranjskom forumu za male pare,mislim da me je koštao oko 30€.
Stanje u kom je stigao je bilo realno starosti brijača (nekih70-80 godina).
Sreća, pa sam u to vreme radio u Sloveniji, pa sam se lako dogovorio sa @Anel da ga sredi.
Brijač je u Beograd stigao kao iz fabrike, ne prepoznatljiv u odnosu na ono što sam dao da se sredi.
Moj model je  Gillette #44 trodelni,sa šupljom kuglom na ručki (njsam ni znao da je jedino takva original).

Šta reći, a da drugi nisu.
Brijač je fantastičan, lako se pogađa ugao, i lako se manevriše sa njim.
Za glatko brijanje je dovoljan WTG prelaz, naravno ko hoće BBS može još.
Agresivan je za dlaku, ali ne i za kožu.
Jednom rečju savršen za svakodnevno brijanje, a ko ga jednom kupi, neće ga se odreći dok je živ.
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: nuur on August 18, 2020, 12:21:18 PM
По мени - један од најбољих бријача икада.
30 евра је џабе.
Жути картон/јавна опомена на тајном делу форума. Са трибина се чуло - п*чко ћелава! Али,  судијска се не пориче. Тврдо је и тамо, прогон људи нон-стоп. (http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/125_04_03_14_2_37_39.gif)
Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: milostdr on August 18, 2020, 05:23:29 PM
Juče sam dobio ukor i žuti karton, pa večeras u miru reših da napišem neko slovo o ovom brijaču.
Potpuno sam zaboravio da ovde ostavim svoje utiske.
Brijač sam pazario pre 3 godine zahvaljujući @Duskos.
On mi ga je našao na nekom stranjskom forumu za male pare,mislim da me je koštao oko 30€.
Stanje u kom je stigao je bilo realno starosti brijača (nekih70-80 godina).
Sreća, pa sam u to vreme radio u Sloveniji, pa sam se lako dogovorio sa @Anel da ga sredi.
Brijač je u Beograd stigao kao iz fabrike, ne prepoznatljiv u odnosu na ono što sam dao da se sredi.
Moj model je  Gillette #44 trodelni,sa šupljom kuglom na ručki (njsam ni znao da je jedino takva original).

Šta reći, a da drugi nisu.
Brijač je fantastičan, lako se pogađa ugao, i lako se manevriše sa njim.
Za glatko brijanje je dovoljan WTG prelaz, naravno ko hoće BBS može još.
Agresivan je za dlaku, ali ne i za kožu.
Jednom rečju savršen za svakodnevno brijanje, a ko ga jednom kupi, neće ga se odreći dok je živ.
@Duskos to kada nađe, ni mađioničar ne uspe.
Prelep primerak brijača. I što kaže nuur, skoro pa džabe za takav primerak. Najveća je satisfakcija, što mi brijadžije spašavamo od zaborava i propasti ovakve retkosti, a ujedno i sebi pružamo nezaboravne brijoopuštajuće trenutke i ugođaje.
Uživaj i čuvaj ga.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Title: Re: Njegovo Veličanstvo RFB
Post by: markony on August 18, 2020, 05:31:00 PM
Hahahahaha, jao NUUR lud si.
Jeste, cena je stvarno bila džabe, a sada izgleda kao da je iz fabrike izašao, spašen od zuba vremena i zaborava i nadam se da će služiti još dugo.