Forum Savrseno brijanje

Brijanje i nega lica => Sve u vezi brijanja => Topic started by: Neša on September 22, 2017, 11:15:46 PM

Title: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on September 22, 2017, 11:15:46 PM
Pošto sam ušao u ovu zanimljivu razbibrigu, nekada pogledam i oglase za prodaju opreme za brijanje. U poslednje vreme pažnju mi je privuklo nekoliko oglasa. Ne ulazeći u kvalitet robe, prodavca i cene, jedan oglašivač počinje sve oglase gotovo istom rečenicom:

Quote
Čitaj opis, sve piše i kako može i gde može i kolika je cena!

Meni je ovo sasvim dovoljno da nikada ne kupim ništa od ovog prodavca. Ukoliko izuzmemo da cenu nije naveo na predviđenom mestu, nego u tekstu oglasa, valjda je osnovno da oglas počinje opisom onoga što se prodaje, a uslovi se mogu navesti i kasnije. Verujem  da je prodavac imao loših iskustava sa nekim kupcima, ali ne vidim razloga da svakog kupca tretira kao kretena. Pošto i sam zaradim neki dinar na tržištu (prevodilačka agencija), ni na pamet mi ne pada da klijentima prvo kažem da ću ih tužiti ukoliko mi ne plate za pošteno i blagovremeno urađen posao, već ih samo pitam da li imaju neke posebne želje ili uslove i dajem cenu po strani prevoda koju precizno definišem.

Ista priča se ponavlja sa još jednim prodavcem, koji doduše nema ono što me zanima, ali opet deluje odbojno:

Quote
Bez PAK-a nešaljem robu.

Znam da je ovo bitno ukoliko je kupac budala, pa npr. živi u Zemunu u Cara Dušana, a kao adresu i PTT broj navodi 11000 Beograd, ali opet, niti su svi kupci budale, niti je taj PAK toliko bitan ukoliko je adresa sa PTT brojem sasvim nedvosmisleno navedena. Ne računajući nepismenost prodavca ('nešaljem', što se uči u nižim razredima osnovne škole), ovakve napomene umeju da odbiju kupca.

Napominjem da je nebitno ko su prodavci i da nemam nikakvih iskustava sa njima, ali ipak primećujem da im se oglasi ponavljaju. Da li je to zbog ovakvog stava prema kupcu ili nečeg drugog ostaje na njima da procene.

Ukoliko imate sličnih iskustava ili primedbi, mislim da bi se mogla razviti zanimljiva diskusija.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Britva on September 23, 2017, 01:49:46 AM
Zivot je generalno previse kratak da bih trosio novac na nepismene, nadrndane kretene. Mada... sve zavisi sta prodaju! Imam recimo par nadrndanih Japanaca od kojih mi se prevrce stomak, ali ako je cena dobra, emocije lako iskljucim ;)
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on September 25, 2017, 10:32:33 PM
Mislim da su to za PAK mogli da reše jednostavnim poštanskim brojem i pravilnijim adresiranjem. Na primer, u Beogradu postoji naselje Mali Mokri Lug, u kome postoji ulica kao što je Prvomajska, a ulice sa istim nazivom postoje i u Zemunu i Novom Beogradu. Da ne ulazim u idiotluke domaćeg urbanizma, ali ako je u pitanju zemunska ulica, onda se lepo napiše npr. 11182 Zemun, 11073 (za NBG) ili 11050 za (MML) i rešena stvar. To što neko ko živi u MML, NBG, Zemunu i slično i ne ume da napiše sopstvenu adresu je jedna priča, a to što pošta ne ume da reši problem običnim poštanskim brojem, koji već sadrži potrebne informacije, jeste sasvim nešto drugo.

Kada smo već kod PTT, sa njima imam veći problem. Više puta mi se dešavalo da poštar ne donese pošiljku kada sam kod kuće, već samo ostavi papir sa podacima da preuzmem paket, što se desilo i kada sam poslednji put naručio opremu za brijanje. Pre toga se isto desilo mojoj supruzi, koja je naručila neku knjigu. Oboje smo se žalili upravniku pošte i konačno je majmunu od poštara skinut neki procenat plate zbog zabušavanja. Poštar je kukao k'o magarac zbog udarca po džepu, a moram priznati da mi je žao što ga nisu još odrali. Ako pošteno platim da mi PTT nešto dostavi, onda PTT to ima i da dostavi. Umesto da takve vucibatine otpuštaju i da pružaju uslugu za koju su plaćeni, oni drže vucibatine naposlu iako ima onih koji bi trčali da rade.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on September 26, 2017, 12:54:16 AM
Ne znam u čemu je problem sa organizacijom, ali meni zaista pošta stiže bez ikakvih problema i bez toga. Moj poštanski broj je 11077, a kao kuriozitet mogu da navedem i čak odgovor upravnika pošte, koji je napisan bez tog PAK-a. I mnoge druge stvari koje primam preko pošte nemaju taj PAK, ali se nikada nisu zagubile.

Zaista mi je čudno da sistem poštanskih brojeva ne može da to reši, iako npr. London sa oko osam miliona stanovnika ima veoma jednostavne adrese. Recimo, adresa Muzeja Čarlsa Dikensa je 48 Doughty St, London WC1N 2LX, pri čemu je ovaj sedmocifreni kod sasvim dovoljan. Moskva ima desetak miliona stanovnika, a evo formata adrese neke organizacije koja se bavi vizama:
Ленинский Проспект, 29
Москва, Россия 117912

Znam da ima ulica sa istim nazivima koje se ponavljaju u okviru iste opštine, ali ne ide mi u glavu kako nisu uspeli bar da modifikuju postojeće brojeve pa da bude npr. 11070A, ili da dodaju samo jednu cifru, kao za telefone.

Da ne bude zabune, apsolutno verujem da si tačno napisao to što znaš o njihovim problemima, ali čudno mi je da je rešeno samo još većim komplikovanjem. Malo me podseća i na glupa rešenja registarskih tablica, pa imamo kombinacije ČĆ, ĆČ, CČ, ČC, WŽ, ŠY i slično, koje su, doduše sada ukinute, ali mi je zaista nejasno zašto mnoge institucije prave problem tamo gde ga nema.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Limoozina on September 26, 2017, 08:13:02 AM
Moj poštanski broj je 11077
Pozdrav sa Bezanijske Kose, komsija. :)
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: feston on September 26, 2017, 08:24:55 AM
PAK ima smisla, ali sam čuo da postoji i univerzalno rešenje koje je primenljivo i u pustim i regionima bez infrastrukture. Zove se what3words:

https://what3words.com/industries/postal-services/ (https://what3words.com/industries/postal-services/)

Nisam (još) probao, ali izgleda da funkcioniše.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: bela plomba on September 26, 2017, 02:57:46 PM
Ima logike za PAK, pogotovo jer sad kad se salju paketi brzom postom ne popunjavas sam adresnicu, nego diktiras podatke sluzbenici. Skoro sam slao burazeru neke pakete u radnju, i sad njegova adresa je Babicki odred 2, Leskovac, medjutim jedno 5 puta na adresnici je pisalo Babickog odreda 2, Bobiste. Sluzbenica ukuca prvih par slova, pojavi se puna adresa i rokne 'enter' i paket bi zbog razlike u 2 slova zavrsio u Bobistu. Bas nju briga dal' je Leskovac, Bobiste ili neko trece mesto.

Sent from mTalk
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on March 07, 2018, 04:43:03 PM
(https://i.imgur.com/2O5vuNx.png)

Da li je ovaj oglas smešan ili je prodavac zapravo samo bezobrazan? Za ove pare se mogu kupiti skoro tri nova ovakva brijača, a ne samo jedan polovni.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: stevokv92 on March 07, 2018, 04:57:51 PM
Pa dobro nije ni prvi ni jedini. Isto kao lukovi.in.rs, kao i mnoge druge stvari. Ako se upeca neko ko se ne razume upeca se, ako ne nista. Ne kazu dzabe svaka roba ima sbog kupca :D
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Wetshaver on March 07, 2018, 05:37:56 PM
E ovaj sa Wilkinsonom je stvarno  optimista.Hahaha 😂😂😂
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Wetshaver on March 07, 2018, 05:44:41 PM
E ovo mi je ulepšalo dan😁😂🤣 stomak me je zaboleo od smeha😁
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: nuur on March 07, 2018, 05:52:21 PM
Мислим да је у питању ово... Уловио је бријач, резонује - хммм, антиквитет (јер ко се још брије овим старим бријачима и жилетима, то је превазиђено), позната је марка... 1200 динара је поштена цена.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Limoozina on March 07, 2018, 06:04:19 PM
Evo, ti si mi simpatican, tebi cu da ga dam za hiljadu!
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Britva on March 16, 2018, 09:40:10 PM
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F232699380295

Evo nesto slicno, doduse nivo je “malko” visi
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on May 13, 2018, 12:10:41 PM
Izgleda da je Arko baš poskupeo  :laugh:

(https://i.imgur.com/VR2Xmji.png)
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: zare on May 13, 2018, 12:48:22 PM
Ma to jos i nije strasno sa jedne stran jer 400 din nije neka para bez obzira sto je to bar 5-6 puta skuplje od cene u prodavnici.

Imate na Kupindu jednog ili dva tipa koji nove ili polovne brijace od 30-tak evra prodaju za 100 ili vise. Jedino ne znam ko je toliko lud da se zaleti za tako nesto.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on May 13, 2018, 01:33:38 PM
Ima onih koji tresnu visoku cenu i čekaju i po godinu dana da im se neko upeca, a prodaju svoje proizvode po sistemu APP. S druge strane, ima i likova koji su jednom videli visoku cenu na e-bayu pa misle da nešto mogu prodati po toj ceni i ovde. Obično čekaju da im se javi neko ko ima slabiju informacionu pismenost, premda ne znam koliko se to u praksi isplati.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: zare on May 13, 2018, 02:49:14 PM
Nije problem ni par tih koji cepaju cene. Problem je 10 ili 20 onih koji dodju posle njih pa prepisuju iste te cene jer nemaju pojma koliko sta vredi a nece da daju za 3 puta manje para nego na drugim oglasima. Nije to slucaj samo ovde, sa svim vrstama oglasa je slicno. I sam znas sta se desava sa satovima i kakvi krsevi ce cene 50-60 ili vise evra.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on May 13, 2018, 03:29:24 PM
Potpuno si u pravu. Evo sada sam reda radi pogledao brijače na KP i vidim da se npr. Jagen David prodaje po ceni 28-38 €, što nude onaj sa Lukova i neki iz Vrbasa.

Prvi pogodak na Googleu me je odveo na Amazon i cenu od 13 funti, odnosno nešto manje od 15 €. Voli naš čovek da zaradi bar duplo, pa to ti je.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Shavenovich on May 13, 2018, 08:54:39 PM
ljudi ovaj oglas morate da vidite
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F153020207220
ajde aukcija ok je to ali opcija buy it now sa cijenom od 150 dolara
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: nuur on August 21, 2019, 09:14:05 PM
https://www.kupujemprodajem.com//Nega-lica-tela-i-ulepsavanje/Oprema-za-brijanje/Vintage-YUMA-brijac--68355285-oglas.htm

https://www.kupujemprodajem.com//Antikviteti-i-umetnicka-dela/Ostalo/extra-brijac-engleske-vojske-iz-1912-godine-68468307-oglas.htm
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on August 22, 2019, 12:08:53 PM
Uh, sad mi pade na pamet da stavim svoju Yumu na oglase i da tražim 30 evra - fina, lepo očuvana, malo prešla... A ako još napišem da se njom brijao lično Erdogan, mogao bih da tražim bar 500 evra.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: inemet on August 26, 2019, 09:15:55 AM
https://www.kupujemprodajem.com//Nega-lica-tela-i-ulepsavanje/Oprema-za-brijanje/Vintage-YUMA-brijac--68355285-oglas.htm

https://www.kupujemprodajem.com//Antikviteti-i-umetnicka-dela/Ostalo/extra-brijac-engleske-vojske-iz-1912-godine-68468307-oglas.htm
Dule, kada bi tvoje brijače cenio evro po godini, koliko imaš u šteku :)
Ja sam na negde oko 700 € (skromno, priznajem)

Sent from my GEM MICROMATIC

Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: nuur on August 26, 2019, 02:04:29 PM
Нисам збрајао, али је сигурно четвороцифреност у питању.
Да сам био паметан да почнем раније, распродам скоро све и купим неки плац у Батајници док је ар још био 500 евра.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: hordak on November 16, 2019, 10:36:02 PM
https://www.kupujemprodajem.com/Automobili-Oprema/Folije-za-auto/Zileti-za-skidanje-registracionih-nalepnica-85567849-oglas.htm?filter_id=1413242
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Игор В. on November 16, 2019, 10:45:45 PM
https://www.kupujemprodajem.com/Automobili-Oprema/Folije-za-auto/Zileti-za-skidanje-registracionih-nalepnica-85567849-oglas.htm?filter_id=1413242
@Neša
Овде ми нешто опасно мирише на злоупотребу неслужбеног положаја, друже Нешо
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on November 17, 2019, 03:16:02 PM
https://www.kupujemprodajem.com/Automobili-Oprema/Folije-za-auto/Zileti-za-skidanje-registracionih-nalepnica-85567849-oglas.htm?filter_id=1413242
@Neša
Овде ми нешто опасно мирише на злоупотребу неслужбеног положаја, друже Нешо

Eh, sram ih bilo. Znam da dugujem opis jedne slične spravice, obećavam da će stići uskoro  ^-^
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Игор В. on November 17, 2019, 03:28:23 PM
https://www.kupujemprodajem.com/Automobili-Oprema/Folije-za-auto/Zileti-za-skidanje-registracionih-nalepnica-85567849-oglas.htm?filter_id=1413242
@Neša
Овде ми нешто опасно мирише на злоупотребу неслужбеног положаја, друже Нешо

Eh, sram ih bilo. Znam da dugujem opis jedne slične spravice, obećavam da će stići uskoro  ^-^
То сам жељно ишчекивао да чујем а и моја објава је писана са том намером.
Извини за мало црнобријачког хумора, надам се да ти није тешко пао.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on November 17, 2019, 06:24:12 PM
Ma mene je sramota jer dugujem zapravo dva teksta  ^-^
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Игор В. on November 17, 2019, 08:56:13 PM
Није то ништа што једна редакција уживо уз једно два пива не може да реши!
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: SweeneyTodd on December 08, 2019, 03:30:33 PM
https://www.kupindo.com/Kozmetika-za-brijanje/36754127_Luksuzna-posuda-za-brijanje-AKCIJA

Inače, potpuno ista posuda se na Aliexpress-u može kupiti za par dolara sa sve poštarinom
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on December 08, 2019, 04:12:37 PM
Vidim da su mu veoma čudne cene i za neke druge proizvode.
https://www.kupindo.com/Kozmetika-za-brijanje/50473633_Proraso-Eucalyptus-amp-Menthol-150ml-sapun-za-brijanje
https://www.kupindo.com/Za-negu-tela-i-zdravlje/23141339_Edwin-Jagger-DE89-Knurled-brijac-AKCIJA

Ima ih još, ali zaista ne znam logiku da Proraso, koji košta oko 3 evra, kod ovog bude skuplji za preko deset evra, dok je Edwin Jagger samo 7400 dinara. Znam ja da trgovac treba da zaradi, što svakako podržavam, ali neke cene su čist bezobrazluk. Može za te pare Proraso, ali samo pod uslovom da je u cenu uključen i besplatan ručak za dve osobe.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: nuur on December 08, 2019, 05:24:13 PM
Логика је - да има људи који му купују.

Колико сам само ја имао муштерија којима сам нацртао где да кликну и како да купе одређену ствар за коју су ме питали, и просто, само су ме гледали бело и нису то урадили што сам им рекао, тако је у отприлике 100% случајева, отишли су и платили папрено...
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Kibo on December 08, 2019, 05:43:20 PM
То је све један исти продавац, понуда може да се види на сајту lukovi.rs. Ко се упеца, упеца.
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: SweeneyTodd on December 08, 2019, 08:39:46 PM
Taj lik na lukovi.rs se prilično bezobrazno reklamira (maltene nivo TopShop-a i sličnih), a sve mu je duplo skuplje nego inače (npr. Dovo Pearlex britva mu je za tričavih 100e skuplja nego da se poručuje sa različitih online prodavnica, što je mnogo mnogo je, plus još drsko tvrdi da su mu britve shave ready što opet nije tačno čitajući iskustva različitih ljudi koji su naseli na njegovu reklamu)
Očigledno posluje po sistemu čekam da mi neko naivan naleti na šišanje (samo ovaj ne da šiša, nego sa kosom i kožu dere)
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Игор В. on December 09, 2019, 11:22:09 AM
Ја мислим да сте ви љубоморни на његов начин пословања (бизнис план) и маркетинг, као и очигледан успех. У Србији се, традиционално, успех не прашта.

Ово сам намерно написао, нисам могао да одолим.
За оне потенцијално не духовите, у питању је комика ироничне природе, а не необорива тврдња.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Title: Re: Oglasi koji idu na živce
Post by: Neša on January 23, 2020, 12:19:57 AM
Mislim da smo ovaj oglas već videli. Ne znam da li se ovom Yumom brijao lično Ataturk ili bar Erdogan, ali je očigledno veoma bitna  ^-^