Forum Savrseno brijanje

Brijači i britve => SE i DE brijači => Topic started by: Peer on September 07, 2012, 09:04:24 PM

Title: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Peer on September 07, 2012, 09:04:24 PM
Pre nekoliko dana, sasvim neočekivano, dobio sam na poklon Gillette Slim Adjustable brijač ( http://wiki.badgerandblade.com/Gillette_Slim ) proizveden u SAD. Ovaj brijač se proizvodio od 1961-1968 u SAD ( http://wiki.badgerandblade.com/US_Gillette_Dating_Information ), solidne je težine, niklovan je i ima točkić za podešavanje agresivnosti brijanja (1-9).

Brijač je u dobrom stanju, spreman je za brijanje, ali nije na nivou kolekcionarskog primerka (iskreno, meni je i ovako dobar i planiram da ga od sada stalno koristim, mada nisam imao problem ni sa Mem Super Silverom :) ). Dva puta sam primenio čišćenje kipućom vodom i sodom bikarbonom i mislim da je to skinulo dobar deo nečistoća. Nakon toga očišćen je Asepsolom, pa evo slika kako sada izgleda:

(http://img38.imageshack.us/img38/9205/gilletteslimadjustable1.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/38/gilletteslimadjustable1.jpg/) (http://img21.imageshack.us/img21/7743/gilletteslimadjustable4.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/21/gilletteslimadjustable4.jpg/) (http://img834.imageshack.us/img834/2756/gilletteslimadjustable2.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/834/gilletteslimadjustable2.jpg/) (http://img32.imageshack.us/img32/4236/gilletteslimadjustable3.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/32/gilletteslimadjustable3.jpg/)Za prvo brijanje njime nisam mnogo tražio po netu, pa sam tako ostavio točkić podešen na 6. Velika greška! Iako sam u prva dva prelaza skinuo mnogo više dlake nego koristeći Mem Super Silver brijač, moja osetljiva koža nije bila spremna za tako agresivno brijanje. Tokom i nakon trećeg prelaza osetio sam kako koža ispod nosa i na bradi počinje sve više da "gori". Sat vremena nakon toga imao sam jaku iritaciju.

Upravo zbog gore napisanog čekao sam duže na sledeće brijanje, kako bih dao dovoljno vremena licu da se oporavi i kako bih više saznao o ovom brijaču. Danas sam odradio punu pripremu - vruć peškir 2-3 minuta sa malo nezavršene Peer i Nivea Sensitive pene (morao sam dodati i malo Nivea Sensitive paste, jer sam je dobio na poklon, pa ne ide da je ne koristim uopšte ;D). Nakon toga sam napravio odličnu penu u posudi, naneo prvi sloj, ubacio Mem Super Silver žilet i podesio brijač na 3 (inače ako nabavite ovaj brijač znajte da vratanca treba da budu malo otvorena kada ga podešavate preko točkića). Nakon prvog (WTG), drugog (WTG) i trećeg (XTG) prelaza "smanjio" sam bradu toliko da možda nije ni bilo potrebe za četvrtim, ali kako je bilo još malo "oštrih" mesta kada bih prešao u kontra smeru od rasta dlake odlučih da uradim i ATG prelaz. Nisam previše forsirao jer se još navikavam na brijač, ali nakon 4. prelaza bio sam prilično zadovoljan iako nije bilo baš BBS ili DFS, već pre CCS brijanje, prvenstveno jer sam pri buffingu (točkić podešen na 1) uspeo na napravim tri sitne posekotine ( http://wiki.badgerandblade.com/Abbreviations ).


Kratko poređenje sa Mem Super Silverom.

1. Kvalitet i cena: Kvalitet je svakako na strani Gillettea, ali ne treba zaboraviti potencijalnu razliku u ceni, tako da sve zavisi za koliko možete da ga nabavite. Mem Super Silver pomalo deluje kao igračka kada ga uporedite sa Gilletteom (posebno zbog težine i kvaliteta izrade brijača), ali će bez obzira na to obezbediti vrlo dobro brijanje.

2. Agresivnost brijanja: Mem Super Silver vam nudi samo jedan stepen podešavanja (za razliku od 9 stepeni agresivnosti koje nudi Gillette), ali je Mem istovremeno manje agresivan brijač koji toleriše povremene greške (jedan od razloga zašto nisam uspeo da se obrijem bez sitnih posekotina; sa Gilletteom morate uvek imati fiksiran zglob i dobar ugao žileta, dok Mem "oprašta" povremena opuštanja).

3. Balans: Mem dobro leži u ruci i ne pravi problem pri podešavanju ugla u odnosu na lice, ali zbog njegove male mase nije mi baš lako da se prilagodim znatno težem Gillette Slimu. Dešava se da nesvesno povećam ugao pod kojim se brijem usled nenaviknutosti na veću masu Gillettea. S druge strane, polako se navikavam na Gilletteovu težinu i dužu dršku, pa mi se čini da ću kako vreme odmiče svi više ceniti te njegove karakteristike.


Sve u svemu i dalje smatram da je Mem veoma dobar brijač (čak izuzetan za ljude koji počinju sa mokrim brijanjem), ali naravno sveukupno Gillete odnosi pobedu.

P.S. Još samo da nabavim onu špansku četku sa Dušanovca i kompletirao sam brijačku opremu na duži period (makar se nadam ;D).
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on September 08, 2012, 01:46:55 PM
Masina ti je prva liga, sjajno je sto si je ovako detaljno predstavio.  8)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on October 08, 2012, 09:28:23 PM
Zahvaljujuci pomoci clana Peer i ja sam dosao u posed ovog brijaca, u izvanrednom je stanju.
Inace ima oznaku N 4 (sto znaci da je iz 1968.) na donjoj strani baze glave, ovde imaju Gillette kodovi pomocu kojih mogu svi videti kad im je proizveden brijac, Slim ima kodove G1 do N4:

http://gillettedatecodes.com/

O tome kako brije drugom prilikom, posle izvesnog perioda koriscenja, brijac deluje fantasticno i po tezini, kvalitetu izrade i mehanizmu, fantasticno skroz, podseca na neka srecnija vremena za klasicno brijanje.  ;D

(http://www.badgerandblade.com/gallery/displayimage.php?imageid=7150)

(http://www.mr-razor.com/Anleitungen/1963%20Slim%20British%20Mark%20II.jpg)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: inemet on October 09, 2012, 07:09:14 PM
Čestitam momci, odličan brijač i još bolji opisi. Kao da se vraća jedan deo brijačke istorije u ove naše krajeve.
Neka vas dugo i dobro služe. ;)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on January 22, 2013, 10:26:40 PM
Evo vec mesecima koristim Gillette slim podesivi brijac i prezadovoljan sam njime.
Ne mogu da se odcudim kako mi je ovo vrhunski brijac.
Zapravo smatram da je to savrsen brijac i da je Gillette s podesivim brijacima dosao do tacke savrsenosti, i da im se desilo isto sto i svakome ko je pokusao da popravi nesto sto je savrseno - usrali su stvar.

Ja koristim za prelaz niz dlaku podesavanja na 9 ili 8, za poprecnodlaki prelaz 7,6 ili 5, i a izbrijavanje 4, 3 ili 2., sve u zavisnosti koji zilet koristim.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Alanon on January 23, 2013, 11:46:58 PM
Evo vec mesecima koristim Gillette slim podesivi brijac i prezadovoljan sam njime.
Ne mogu da se odcudim kako mi je ovo vrhunski brijac.
Zapravo smatram da je to savrsen brijac i da je Gillette s podesivim brijacima dosao do tacke savrsenosti, i da im se desilo isto sto i svakome ko je pokusao da popravi nesto sto je savrseno - usrali su stvar.

Ja koristim za prelaz niz dlaku podesavanja na 9 ili 8, za poprecnodlaki prelaz 7,6 ili 5, i a izbrijavanje 4, 3 ili 2., sve u zavisnosti koji zilet koristim.

Potpisujem svaku reč. Gillette Adjustable je klasika - vrhunac brijača kao prave mašinice. Slim po meni daje mnogo mnogo bolji osećaj od Crne Lepotice (Gillette Super Slim Adjustable Long Handle). Imam ih oba i iako su im glave iste, vidi se da su na mlađem modelu štedeli. Drška je savršene dužine, gumirana je jako dobro (mada me nervira sapunica koja se tu skuplja), ali hoće da škripuće dok se otvara, i prosto, metal je metal. Na konstantnoj šestici, sa Palmirom ili Arkom dobijam dosadašnje savršeno brijanje (kad to kažem, mislim na brijanje bez iritacije, peckanja, crvenila, suve kože...) sa gotovo svakom oštricom.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Dača011 on December 24, 2013, 11:01:51 PM
I ja dodjoh u posed prelepog sllima, oznake M 2, ako sam dobro shvatio rec je o modelu iz 1967 god., odlicno je ocuvan i zbilja deluje kao vecna stvar. Prelepa klasika !
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: duki92 on December 25, 2013, 01:14:09 AM
U zdravlje da te služe i mršavko i ljepotIca :)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: drmr on December 27, 2013, 06:04:40 PM
to je ekstra brijac.Uzivaj i eksperimentisi sa podesavanjma.  :D :D
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: barbarian on February 07, 2014, 06:20:45 PM
Pre par dana i ja nabavih Gillette SA,veoma očuvan sa oznakom M2.Šta reći nego da je savršen za korišćenje,čak i sa BIC chrome platinum žiletima koji mi ranije nisu baš prijali dobijam izuzetno brijanje bez ijedne posekotinice.
Title: Gillette Slim Adjustable
Post by: pietro on February 21, 2016, 11:50:29 AM
Juče je stigao moj drugi vintage Gillette zbog koga vec 3 meseca dosadjujem polovini foruma. Pojavio se bukvalno niotkuda dok sam bio u pregovorima sa dvojicom članova foruma o kupovini njihovih primeraka, tačnije dok sam se ja rešavao koji od ponudjenih da uzmem kontaktirala me je žena na KP i na kraju sam kupio taj treći. :D

Gillette Slim Adjustable oznake M4 i bio bi maltene savršen da se nisu skinuli brojevi al restauriraću ih. Po očuvanosti je otprilike sličan BB koju sam kupio prošlog meseca s tim što nema kutiju i ima izbledele brojeve.

Kako mi je juče stigla i Speick krema od Britve danas je palo prvo brijanje. Speick,Astra,Slim i Old Spice - sreća i radost. Savršeno brijanje bez ijedne tačkice, tako da sam baš,baš zadovoljan kako estetikom tako i funkcionalnošću ovog brijača. Dva prelaza preko brade od 5-6 dana (nisam se namerno brijao jer sam znao da mi stiže Slim  8)) i posle prvog brijanja čini mi se da je efikasniji od Black Beauty.

Evo malo slika od juče i danas:

(http://i.imgur.com/i5sO4FB.jpg)

(http://i.imgur.com/tyTnd9i.jpg)

(http://i.imgur.com/4BKdWYD.jpg)

(http://i.imgur.com/KMtQ8lA.jpg)

(http://i.imgur.com/KmIcQ2z.jpg)

(http://i.imgur.com/4hfzWm2.jpg)

(http://i.imgur.com/oTYUqrg.jpg)

(http://i.imgur.com/38b6vw2.jpg)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: kobayashi on February 21, 2016, 07:26:33 PM
Veri najs pietro, nek te dugo sluzi  8)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: caus24 on February 21, 2016, 08:13:17 PM
Vrlo ljep ☺

Poslano z mojega SM-G870F z uporabo Tapatalk

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: VojvodaBojovic on February 21, 2016, 09:08:07 PM
Lep je, ja takav imam u planu.

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: pietro on February 22, 2016, 06:19:57 AM
Hvala kolege! Lep jeste ali mislio sam da cu mozda biti razocaran efikasnoscu posto se to obicno desi kad se nesto dugo zeli medjutim u prvom prelazu je pokosio toliku kolicinu dlaka da sam se uplasio da ga ne zapusim dlakama. :D
Rekao bih da je bar 70% savrsenog brijanja dobra priprema lica i zilet, tek onda idu brijac i tehnika (to sam shvatio na tezi nacin). Inace, koristio sam zelenu Astru treci put i toliko sam se ugodno obrijao da me cudi sto na stranim forumima tu kombinaciju (Slim i Astra) uglavnom ne preporucuju.

U narednom periodu cu ga detaljno uporediti sa Gillette Super Adjustable pa cu pisati i o tome. Sledeci u planu za nabavku je Fatboy koji bi trebalo da je najjefikasniji od svih Gillette podesivih brijaca.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: vlaja on February 22, 2016, 10:20:23 AM
Pietro, tvoj Slim je odlično očuvan. Dugo ćeš ga koristiti, siguran sam.

U prednosti je u odnosu na druge brijače zbog težine i podešavanja agresivnosti. Meni je nezamenjiv kod izbrijavanja. Podesim ga na 1 i to je vrlo je detaljno sečenje - bez čupkanja i preskakanja. O mogućim iritacijama i ne razmišljam. Na 9 ga stavim kada hoću da poravnam zulufe.

Fatboy sam svojevremeno planirao za nabavku a onda odustao. Čitajući kritike tj. poređenja primetio sam da većina bira Slim kao bolji brijač. Fatboy je zanimljiviji kao kolekcionarski primerak zbog dizajna i broja proizvedenih primeraka.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on February 23, 2016, 10:58:56 PM
Преместио сам последње две стране у тему онлајн аукција у Србији - пошто се није писало о Слиму на теми о Слиму... Надам се да се не љутите.

Немали број чланова форума/планетарних срећника има Џилетов Слим подесиви бријач, и ово је право место где можете нешто и написати о тој фантастичној бријачкој справи, уместо што не пишете ништа.  ^-^
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Britva on February 24, 2016, 12:24:08 PM
To je bio smisljen plan, da se zbuni prodavac ;) Al nek si premestio...

Sto se slima tice, meni je super masina. Cekam da ga upredim sa Fetbojovicem pa da nesto napisem. Ocekujem vrlo slicne preformanse, iskreno, kad je brijac podesiv, teoretski bi trebalo doci do istih ili vrlo slicnih rezultata. Videcemo sta ce pokazati praksa.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: DOK on February 28, 2016, 08:12:24 PM
Samo da još jednom zahvalim na brijaču, dobar dio starije ekipe iz ženine familije ga je vrtio u rukama ovih dana ali im nedam ni blizu žileta da priđu .......  ;)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: VojvodaBojovic on March 21, 2016, 08:13:45 PM
Evo da se i ovde pohvalim. Zahvaljujući Aleksandru, postao sam vlasnik jednog prelepog brijača. Proizveden je u drugom kvartalu 1966. i radi kao švajcarski sat.  :S)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: pietro on March 21, 2016, 08:31:58 PM
Stvarno je lep.U zdravlju da te sluzi!  :D

Meni je kad sam poceo da proucavam vintage Gillette brijace ovo bio definitivno najlepsi brijac, kad sam ga konacno nabavio uverio sam se i u njegovu efikasnost. Upravo malopre se obrijah Crnom lepoticom i iako se radi o jako slicnim brijacima, mogu da kazem da mi je Slim bolji - tezi je ,kraci sto mi vise odgovara i bolje izbalansiran. Osim toga, cini mi se da je i agresivniji.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Wetshaver on April 01, 2016, 01:19:40 AM
Sa slimom I zelenom astrom obrijao sam se fantasticno veceras.Veliki pozdrav za Nuura preko kojeg sam ga nabavio pre koju godinu.Ista ta astrani je tezak shit u techu I Ej u.Neverovatno.Slim na 4 za,mene veceras otkrovenje.Zakljucak probajte sve moguce zilete u rzlicitim brijacma.U tech deu Ide Eju  silver blu ubija .Ponovo slim ,stoji izmedju sebeljka I techa. Opet kida .Toliko od meme.Izvinjavam se ma greakama kucam veceras sa jwdnog retardiranog telefona.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Wetshaver on April 01, 2016, 01:26:36 AM
Hvala ovom forumu na uzivanju u brijanju I da rastemo svakog dana sve vise.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Mladja1982 on May 07, 2016, 05:36:33 PM
U svakom slučaju greh je ne imati ga, pa taman služio samo kao deo  kolekcije.

Ja sam to i uradio...imam ga u odličnom stanju, oznaka M 1...i jedini je safety koji sam ostavio sebi za kolekciju
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Wetshaver on July 01, 2016, 03:44:48 PM
Danas probao slima na @9  podeoku sa zelenom astrom to sece kao vruc noz kroz puter.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: teodorica on August 25, 2016, 03:17:56 PM
Vec par godina koristim L2(ako se ne varam 1966 godina) koji zam zdimio caletu,jer on inace na sva usta hvali ove najmodernije brijace.I ovde sam se ispalio da je u pitanju fat boy,ali samo zbog nedovoljnog poznavanja materije.Ima tragova spadanja nikla u kanelurama drske,ali mehanizam uz redovno ciscenje i podmazivanje radi kao sat.Obicno ga iskuvam u vodi sa malo praska za ves i kad se osusi malo ulja za oruzje ili ulje za masinicu za sisanje.
Rampa za fino podesavanje,tockic sve tip top.Koristio sam ga u startu na trojci kad je nov zilet i tu se zavrsavao posao.Mrzelo me da stalno odvrcem drsku i podesavam agresivnost.Kad se istupi zilet odvrtan je na peticu.Sad cemo videti kako radi posto mi stize pakovanje Feather zileta sa eBay-a,a i resio sam da stavim tacku na pijacu i markete  po tom pitanju.
Iskreno,voleo bih da imam jos jedan estetski ocuvaniji pa ako moze savet gde i kako.Ja znam kako treba da funkcionise ocuvan brijac,ali KP i tako te varijante bih zaobisao zbog nemogucnosti provere na licu mesta i eventualne podvale.
Da jos jedno pitanje,zasto je Fat boj toliko skuplji od slima?
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Bajkman on August 25, 2016, 03:58:30 PM
Da jos jedno pitanje,zasto je Fat boj toliko skuplji od slima?

Jednostavno su ga proizvodili manje vremena, pa ih zbog toga ima manje na tržištu, a posledica ti je spektakularnost, a sledeća posledica ti je viša cena.
Tehnički nema razloga za višu cenu.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Wetshaver on August 25, 2016, 06:50:52 PM
A da restauriras taj tvoj slim.
Cimni clana caus24 sa foruma da vidis za niklovanje.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: teodorica on September 08, 2016, 11:51:03 AM
Posto sam odlucio da zeni poklonim stari slim adjustable,sebe sam hteo da ponovim,jelte,drugim.
Gledajuci cene na eBay-u ipak sam se odlucio na KP.Naletim na jedan od 2000,slike mutne do bola,ali jedna me zainteresovala,bocni snimak vratanaca i posle pregovaranja,prodavac pristane na 1500.Posle mi jos spustio cenu samoinicijativno na 1250+slanje,po njegovim recima brijac odlican i sve radi.Jutros brijac stigao ,5min sam odmotavao foliju i samo sto nisam pao u nesvest.
Naime kompletan nosac vratanaca,znaci deo koji izlazi iz glave pri odvrtanju drske iskrivljen u jednu stranu,vidi se iz aviona.TTO podesavanje radi kao i agresivnost ,ali brijac skroz neupotrebljiv,jer usne vratanaca komplet naginju zilet na jednu stranu.
Drvena kockica u savstuk i pritiskom na onaj deo sto centrira zilet,poravnam ga u bocu.Ivica zileta idealno paralelna sa safety bar-om od 1-9,iskuvavanje,podmazivanje,tip-top.Nikl odlican sem malo pitinga sa unutraslje strane plocice koja izdize zilet.
Bas sam imao dilemu oko te slike koja mi je zadavala glavobolju ,a zbog odsjaja blica nisam video da je gornji sklop iskrivljen i i nisam poslusao instinkt.Predpostavljam da ga je prethodni korisnikvaljda sto je skroz zapekao pokusao da otvori izvlacenjem glave sto je rezultiralo krivljenjem jer nema tragova pada i udubljenja na metalu.Srecom sprava je sad idealna i obzirom na srecan splet okolnosti zao mi da prodavcu dam negativnu ocenu.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: adams on September 08, 2016, 12:49:14 PM
@teodorica
Mislim da prodavcu treba da se da negativna ocena ukoliko je slagao ili govorio neistinu.
Ali bez obzira na to, za sve koji žele da da kupe brijač za sebe (ne mislim na kolekcionare), dao bih savet da je bolje da se strpe i sačekaju da nekonod proverenih forumaša (zna se na koje mislim), objave na berzi da prodaju brijače, po čako mnogo manjoj ceni nego na "Kupindu", "Kuouje.-prodajem", "Limundu", itd...
Toliko je dobrih "crnih lepotica", "debeljka", "mršavka","super speedy-ja" prodefilovalo brijačkom berzom, da uopšte nema porebe za jurnjavom i nekakvom pošto-poto kupovinom.
Takođe bih savetovao da forumaši dolaze na skupove, jer se uoravo na skupovima bolje upoznajemo, a i upoznajemo (što bi NUUR rekao "pipkamo") razne britve i brijače i time se lakše i opredeljujemo za to što hoćemo da imamo,.odnosno kupimo!
Čak se i brijači dele na probu (ukoliko to vlasnik odobri).
Drugim rečima, ovaj forum nudi sve, samo ga treba pravilno ispratiti!
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: markommbrzi on September 08, 2016, 01:50:15 PM
Ja bih mu dao negativnu ocenu. Prevarant  :icon_nif:
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Mrmot on September 08, 2016, 04:02:07 PM
Da se javim i ja, nije me bilo dugo vremena.. Faks, kuca, odmor. Elem od tradicionalnog brijanja nisam odustao, niti planiram. Pravo je vreme da se i ja pretplatim na ovu temu.  8)

http://www.limundo.com/kupovina/Zilet-brijaci-stari-i-aparat/49789263

Ne mora da znaci da su svi preveranti, evo meni sinoc stigla dva momka crna lepotica i klasican slim adjustable  :-* Cak i jos jedna masinica, koju sam osposobio da radi za 5 minuta.. I sve to za 500 din. Sinoc sam ih oprao, detaljno pregedao, i u sasvim solidnom stanju. Jos nisam stigao da ih isprobam imam neke nedoumice  ???  Do sada sam koristio super slim twist i bilo je savrseno  :S)

Prva dilema, koji prvo upotrebiti? Do sada sam koristio super slim twist i bilo je savrseno  :S)
Druga, kojim brojem poceti i sa kojim zavrsiti?

(http://www.upslike.net/imgdb/20160908_153106-1867e8.jpg)
(http://www.upslike.net/imgdb/20160908_153121-ec4ae5.jpg)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on September 08, 2016, 05:11:15 PM
Druga, kojim brojem poceti i sa kojim zavrsiti?

Клик ----------> Topic: Podesivi brijači - koji je vaš broj?  (http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php?topic=1203.0)   ;)

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: teodorica on September 08, 2016, 08:31:27 PM
Crni  Feather sa eBay-a(juce stiglo pakovanje) i  slim na petici,san snova.Zilet je toliko ostar da nisam ni osetio da sam se recnuo par puta,znaci katana u malom.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nevermind89 on September 10, 2016, 01:40:53 PM
Mislio sam da je problem koji imam sa ovim brijacem posledica ostecenja. Jer sam ispravljao guard bar pa sam mislio da sam u tom procesu ostetio masinicu. Juce sam uzeo fat boy da probam i isti problem. Elem kada naslonim bar na lice i podesim ugao tako da su i zilet i bar u kontaktu sa licem imam utisak kao da mi je zilet po 90 stepeni u odnosu na lice i kao da struze. Masinicu koju sam koristio pored ove 2 je slim twist koji mi je savrsen i nemam ovaj osecaj. Nasao sam na B&B da neki ljudi zakose jos vise masinicu tamo da dobiju ostriji ugao ali tada bar vise nije na licu. Zaboravio sam da kazem da pored toga sto se ne rasecem imam iritacije bukvalno kao da sam strugao lice. Kakva su vasa iskustva i sugestije?
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nevermind89 on September 10, 2016, 01:43:21 PM
Agresivnost od 4 do 6 sve preko mi je neudobno. Kao cist zilet da klizi po licu.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: teodorica on September 10, 2016, 11:54:50 PM
@Nevermind,mislim da je naknadno stelovanje slima i starijeg iz kog je ovaj pronikao,dosta kompleksan posao jer treba ustanoviti da li je iskrivljen safety bar ili T-bar ili su rasklimane one bocne plocice TTO mehanizma.Od svih tih faktora zavisi ono fino stelovanje agresivnosti i paralelnost zileta sa safeti barom koja bi trebala da bude u formi bocnih stranica romba.
Pogledaj bocno polozaj zileta u odnosu na SB pod lupom.Trebalo bi da su idealno paralelni sa SB u savrseno ispravnom stanju,a mozes i mernim listicima da proveris razmak usni od safety bara.Ako su bocne plocice rasklimane ili ukrivljene onda neravnomerno otvara mehanizami daje razlicitu agresivnost na obe strane.Ovo je samo moje licno zapazanje i zakljucivanje.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nevermind89 on September 11, 2016, 07:54:52 PM
Mogu pokusati ali mi se cini da mi jednostavno ne lezi ova masinica i to je to. Koliko god da mi je draga, jer je od mog pokojnog dede, nesvesno je izbegavam. Odma se hvatam slim twista koji spram slim adj izgleda kao igracka, ali to mi lezi i u tome je cela sustina. Ovaj mesec cu forsirati fat boya, crna lepojka je na stand by do oktobra. Onda ona dolazi na red i tvoje reci su u neku ruku uteha jer sam mislio da su glave identicne, kad ono medjutim... :D
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: teodorica on September 12, 2016, 10:37:11 AM
@predrague,video na YT tu foru sa resetom i mislim da to ima smisla samo ako je neko cackao  prethodno pa od 9-ke naparavio 18-ku.Ako se smanjuje agresivnost sa fabrickog podesavanja na dat nacin,pri najmanjem setting-u udarace zilet u safety bar pa opet ne dobija nista,sem dobrog zagusivanja.
Meni se svetio na mladezu samo pri brzinskom brijanju,tako da mislim da sa ovom spravom treba ici lagano i zauzdati je dobro,kao harley-ja sto rekose Zika i Dragi Jelic.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Wetshaver on November 10, 2016, 11:22:38 PM
Gillette adjustable slim je jedini brijac koji bih poneo na pusto ostrvo.Danas Polsilver na 4 ci obrijah se savrseno.Pre neki dan na 6 ci silver blue.Astra ide odmah na 7 bez problema.Jednostavno svaki zilet se da nabudziti u ovoj opakoj masini.Ranije sam mislio da je Ej opaka masina,ali ovo je cudo od brijaca.Sa njim je samo potrebno vreme i navika na ugao i balans.Posle toga pesma.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: sale vš on May 20, 2017, 04:04:28 PM
Imam black beauty. Na yt sam pronašao video o podešavanju
 

Da li se ovo može raditi i na lepotici i jer se može nešto pokvariti? Ne mogu da skontam da li je moja lepotica kad je na 1 stvarno na 1 ili 9....
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: kobayashi on May 20, 2017, 04:55:03 PM
Stavis zilet u brijac, podesis na 5, zatvoris vratanca i onda izmeris koliki je gap. Tako ces znati dal ti je 1 stvarno 1 i dal je 9 stvarno 9. Izmeris spijunkom za stelovanje ventila, razmak izmedju branika i zileta.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: sale vš on May 21, 2017, 10:55:22 AM
Stavis zilet u brijac, podesis na 5, zatvoris vratanca i onda izmeris koliki je gap. Tako ces znati dal ti je 1 stvarno 1 i dal je 9 stvarno 9. Izmeris spijunkom za stelovanje ventila, razmak izmedju branika i zileta.

evo uslikao sam gap na 1 i na 9, jel mislite da je podesen na blagu varijantu ili agresivniju?
(http://s1.upslike.net/2017/05/21/f4056a6fd67c2ef4a44b98409ac763ea.jpg)
(http://s1.upslike.net/2017/05/21/f72ac04605fe0450139c2d2fc79023e3.jpg)
(http://s1.upslike.net/2017/05/21/7e5dbbd607d384453fb0d2bca2a34c0e.jpg)
(http://s1.upslike.net/2017/05/21/0e7b853dcf341bdce0741acbebde4a9e.jpg)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on May 21, 2017, 11:00:33 PM
Све ти је како ваља, 9 - најагресивније, 1- најблаже.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: sale vš on May 22, 2017, 06:40:13 AM
Hvala lepo. Živ bio

Послато са Lenovo A2010-a уз помоћ Тапатока

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Milann993 on June 14, 2017, 08:48:07 PM
Moj slim adjustable je stigao danas, tj. ja sam isao po njega :-D u super je stanju, treba mu mala kupka i eventualno neko poliranje, ako bas budem oran... avaj, ako bi neko mogao da napise cime i kako (od sredstava) ste cistili vase brijace, ono sto sam ja procitao je vruca voda i soda, pa odstoji, ili vruca voda i sredstvo za sudove, pa da odstoji... da li to valja, i sta je bolje ako ne valja? Ne bih da upropastim svoj brijac... hvala
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: bela plomba on June 14, 2017, 08:59:17 PM
Ako si uzimao od pufte, a mislim da jesi, on ih sterilise u autoklavu (bar tako tvrdi) tako da iscetkaj malo sredstvom za sudove i cetkicom za zube lagano, i potopi u asepsol na jedno pola sata i dobar si. Ako mozes da dodjes do Gigasepta nekako mozes i njime. Imas temu na forumu o ciscenju i dezinfikovanju, procesljaj malo tu imas sve. ;)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Milann993 on June 14, 2017, 09:26:14 PM
Da, od pufte :-D sad cu da ga oribam, a za dezinfekciju ce morati da saceka sutra posto sad nemam gde da kupim sredstva :-D hvala na informacijama
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: sale vš on June 14, 2017, 09:34:17 PM
Odličan brijač si kupio, evo poslednjih 3~4 brijanja čisto savršenstvo što bi neko rekao poneo bi ga na pusto ostrvo. Baš sam ga doktorirao moja žena oduševljena kako sam obrijan a Bogami i ja sam. Nikad lepše brijanje nisam imao. Samo lagano dok se ne navikneš, treba nekoliko brijanja da skontaš brijač da se koža navikne. Posle toga brijanje postane uživanje.

Послато са Lenovo A2010-a уз помоћ Тапатока

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Britva on June 15, 2017, 09:48:59 PM
Slima (niklovane brijace) nikako ne potapaj u sodu, nego samo deterdzent za sudove i vruca voda. Bez slike je tesko reci sta mu treba.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Milann993 on June 19, 2017, 10:04:23 PM
Pa evo malo da sumiram utiske, 3 brijanja kasnije. Za pocetak, ocistio sam ga vruvom vodom i deterdzentom za sudove, to mi je bila sigurica i nisam pogresio, ionako je bio skoro pa skroz cist, nije tu imalo sta da se riba, vise neke finese... nakon toga odstojao 10-ak min u asepsolu,i posle toga ispran, naravno. Od tad ga koristim, i sto se tice ocuvanosti stvarno je odlican, za svoje godine skoro kao nov. Danas sam.primetio tokom brijanja da je granicnik na jednom kraju jedne strane malo podignut vise, u smislu da je prostor izmedju granicnika i zileta tu za nijansu manja nego na drugom kraju, i sredini uostalom, ali nisam primetio da utice na performans tako da je okej. Jos jedna stvar koju sam primetio, mozda nije nista ali mi se cini da ima po tackicu u svakom cosku mehanizma vratanca, kao da je rdja ali ne bih rekao, mada nisam uspeo lepo da vidim. Minijaturne su tackice, i primetio sam ih tek nakon ribanja... e, sad, sto se tice samog brijanja: prvi put kad sam ga uzeo u ruku sa ziletom i nafilovan kremom po licu, i izjednacio ga sa zulufom i u potrazi za napadnim uglom, nije da mi se tresla ruka, vec sam se cini mi se ceo tresao :-D nije da sam se plasio ali me je neka pozitivna trema drmala. Iako sam se tokom prethodnog brijanja lepo 'sredio' po vratu sa vilkinsonom, kada sam presao i preko tog predela sa gillette-om nije biko nikakve reakcije. Inace, sto se agresivnosti tice poceo sam sa trojkom. Nije bilo skroz glatko, ali nisam izbrijavao posto mi je iskustvo takvo da mi vrat uvek bude upaljen i crven i sa uraslim dlakama i bubuljicama posle, dok recimo sa obrazima nemam uopste tih problema. Avaj, kad odlozih oruzje i pogledah se u ogledalo, shvatio sam da sam i dalje u jednom komadu i gle cuda, vrlo zadovoljavajuce obrijan. Celu prvu sesiju sam 'trazio ugao', tj utvrdjivao najbolji. Sledece brijanje je bilo bolje, skroz opusteno kao da ga koristim ceo zivot, i uzivao sam bas. Tu sam malo zabiberio stvar i ubacio ga u cetvrtu brzinu :-D i danas, trece brijanje, i najbolje do sada a i najbolje ko zna koliko unazad, sve kao i do sad, samo na petom stepenu i sa izbrijavanjem eksperimentalno. Stvarno sam se potrudio ovaj put da ispostujem da brije samo brijac sopstvenom tezinom, bez trunke pritiska, i rezultat je koza kao bebina guza, bez bilo kakvih upala i posekotina. Ostaje mi da prenoci i da vidim da li ce i ujitru kad malo pocnu da rastu dlake sve biti okej, ali mi deluje da hoce i da nisu isecene bas ispod koze vec taman kolko treba, da se tako izrazim. Inace, od dostupnih zileta po maloprodaji sam probao sva tri, (wilkinson, bic i gillette), i wilkinson sam u startu odbacio mada bih mogao da im dam jos jednu sansu, sad kad sam s tehnikom uznapredovao, a bic mi ne odgovaraju uopste, previse su tupi. Gillette su okej, ali bih voleo da isprobam Astra zilete, da vidim kako ce meni odgovarati posto ih svi redom hvale. I, da, mislim.da cu se zadrzati ma petici za sad, sto ae agresivnosti tice, bar na neko vreme. Hvala svima na savetima :-D
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Blokej on June 20, 2017, 05:14:09 PM
E zanimaju me iskustva, koliko "visoko" držite Slim Adjustable? U smislu gde hvatate dršku , na dnu, sredini ili pri vrhu?
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: sale vš on June 20, 2017, 07:23:21 PM
Ne znam kako drugi al ja to 'vako (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170620/46e714c036be67c4f3fbd2ab07971582.jpg)

Послато са Lenovo A2010-a уз помоћ Тапатока

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: bela plomba on July 14, 2017, 12:53:31 AM
Dobio sam skoro od Ucenika na probu razne djakonije, izmedju ostalog i Slim podesivi. Ubacio sam taze PSSI i napravio lepu penu od forumskog Vreta.
U dva prelaza sam se obrijao zaista odlicno, sada mi je jasno zasto ljudi sirom sveta smatraju ovaj brijac za jedan od najboljih DE brijaca! Najlepse od svega je sto efikasost ovog lepotana krece od broja 1. Isprobao sam sve moguce nivoe i najolje mi lezi 5 za prvi prelaz i 3 za drugi. Medjutim, malo je tesko uporediti Futur i Slim, iz razloga sto su potpuno drugacijeg dizajna, i bez obzira sto Futur u startu ima veci gap, efikasnost mu krece tek od 3. podeoka, dok Slimara kosi vec od keca.
Sve u svemu, Gillette odnosi pobedu jer je efikasniji, laksi za koriscenje/manevrisanje i nema namestanja zileta, kad se postavi, to je kraj, cvrsto stoji tamo gde mu je i mesto. Takodje Slim je tih kao svajcarski sat, a boga mi, tako i radi.

Sent from mTalk
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Blokej on July 20, 2017, 12:07:06 AM
Ja evo da javim, svoje utiske sa Slim Adj.
Zaista, on već od keca brije samo tako. Probao sam i 3 i  5 i na ovom drugom je već bilo "dranje" možda je i meni zadrhtala ruka nemam pojma. 1 mi radi posao a 3 kad baš Oću da počistim.
Razmišljam o eksperimentu da odradim recimo mesec dana na 1 ili 3 ono samo jedan prolaz , da vidim kako će brada da reaguje...
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on August 30, 2017, 08:26:47 PM
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on March 04, 2018, 01:12:13 AM
Само да похвалим јавно изванредног бријачког појединца - чика Белу пломбу, зато што ми је другарски офарбао бројке у црно на Слимари  8)  :

(https://i.imgur.com/ppmkM95.jpg)

(https://i.imgur.com/7mmcsc4.jpg)

(https://i.imgur.com/q67u5Aq.jpg)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Wetshaver on March 04, 2018, 02:06:18 AM
Extra 🤩 je ispalo.Slim je alatka cudnovata.Ja krecem od 5 ice na slimu.Treba probati sve kombinacije.Ali Astra zelena meni je vrh u slimu kao i Silver blue.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Wetshaver on March 04, 2018, 02:16:21 AM
@ Nuurkovic je zasluzan za mog prvog Slima.
Ja ga obavezno posle brijanja istrljam cetkicom za zube i vrelom vodom.Ponekad ga stavim u vrelu vodu na par minuta da se mehanizam vrati u normalu.Jednom u par meseci stavim malo kaladonta i ispoliram ga unutar glave i dalje je kao nov.Alkoholom ga prebrisem sa vremena na vreme.Tto brijaci po meni traze malo vise paznje od klasicnih trodelnih brijaca.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Shavenovich on October 08, 2018, 02:08:54 PM
Par dana koristim ovaj brijac i mogu rec samo najbolje ! Prvo brijanje je bilo malo krvavo (5,6 tackica) ali drugo i trece san snova ! Mislim da ovaj brijac trazi samo odgovarajuci zilet i drugaciju tehniku koja se brzo uci bdw.Ja sam koristio podesavanja od 6 do 3,sve preko i ispod nije za moj ukus ^-^ Jedan veeeeliki veeeeliki plus je to sto se moze nabavit cak i na buvljak,kupindo oglasima,ebay, pa mozda cak i kod komsije  8) Brijac je jako praktican,izuzetno lijepo lezi u ruci,balans fantastican kao i samo brijanje a pored toga rekao bih da je za ljude i sa malom i sa velikom rukom/sakom....Na ovo mislim kad uporedim rocket i slim,rocket je za moju ruku jako mali i ne mogu lijepo da se obrijem a da ne zaradim krv,meni vise odgovaraju vece drske a slimova je taman.Za sad sam ga probao sa astrom i odlicno mu lezi kao i novi platinum  :D NUUR je jednom prilikom izjavio da Gillette posle slima nije znao sto ce da uradi a da bude bolje,i tako su izabrali put tame  :D
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Neša on October 09, 2018, 10:16:48 PM
Složio bih se sa pozitivnim utiscima o ovom brijaču, a tu bih dodao i njegovog bliskog rođaka Black Beauty. Odlično je što se od svakog pristojnog žileta može izvući maksimum ne samo po pitanju dužine korišćenja, već pre svega po učinku.

U praksi mi se pokazalo da je one oštrije žilete najbolje držati na 1-3, eventualno 4, a ostale na 3-5, ponekad 6. Da bi se izbegle posekotine postoji i jednostavan trik - kod obraza se slobodno može povećati jer su ravni, dok kod ostalih delova, kao što su vrat (naročito ukoliko je sklon iritacijama, Adamova jabučica, deo oko donje vilice ili ispod nosa agresivnost treba smanjiti. Naravno, ukoliko su dlake na tim delovima nezgodne, agresivnost se može povećati radi boljeg efekta, ali onda ruka mora da bude veoma lagana.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Shavenovich on October 09, 2018, 11:47:13 PM
u potpunosti se slazem  8) Ali kad pricamo o adjustible brijacima toggle i red ring eclipse (onaj koji sam napljuvao) su mozda i naaaaajbolji adjustibleri koju su ikad napravljeni  :D
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Neša on October 10, 2018, 12:38:44 AM
E, kad si već krenuo sa poređenjem, tu bih stavio i Qshave koji mnogi koriste. Kod njega je mana što je glava prevelika i pravi probleme kada se brije deo ispod nosa, a mislim da je mogla da bude i bolje rešena, ne samo po pitanju veličine, nego i po pitanju zamene žileta. Ona izbočina koja označava desnu stranu bi mogla da bude i vidljivija, dok sam sistem zamene žileta može da izazove posekotine i kod početnika i kod iskusnijih.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Shavenovich on October 10, 2018, 09:11:10 AM
a sto se rezultata brijanja tice dal je 100% isti kao merkur ili ipak ima svoj karakter
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Neša on October 10, 2018, 07:33:45 PM
Ovde bih dao prednost Gilletteovim modelima, i to prvenstveno zbog brijanja onog dela oko nosa. Iako sa oba mogu da napravim isti efekat, Merkur, tj. Qshave, ume da bude malo nezgodan za rukovanje zbog glave, a koliko znam, nekima smeta i velika ručka. Gillette naprosto brže odradi posao, zahteva manje veštine i ume da bude precizniji.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: miler on December 30, 2018, 03:59:58 PM
Од четвртка сам припадник култа подесивог слим Џилета. Јутрос сам се први пут обријао њиме, презадовољан сам. По ознакама мој примерак је из '66.-е године. Фасцинантно, бријем се делом историје, ееееј!  :D
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: vladafmj on January 25, 2019, 11:47:31 PM
Ево морам да се похвалим да сам пре пар дана добио од оца Gillette Slim Adjustable. Сећам се као клинац да је имао класичан  бријач, али никада нисам знао који је у  питању. Пре неколико месеци смо повели причу око бријања и он ми је испричао како је дошао у његов посед давне 1968. године док је служио војску. Бријач носи ознаку К4, што би одговарало да је произведен 1965. Нажалост отац је пре много година прешао на бријаче са патронама и Slim је служио углавном да обрије свињске папке кад се спремају пихтије и није баш водио рачуна о њему. И поред тога бријач је потпуно функционалан. Видео сам да момци са razor emporiuma раде потпуну рестаурацију и некако сам све ближи одлуци да га пошаљем на подмлађивање. Била би греота да бријач који је у породици заврши на неки други начин...(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190125/8dd90b0df39ac0838f814538c79c1aac.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190125/b64fe02ac7dff59b519da0de7890bb3b.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190125/9ea715bef2c7e3c5e808c912dcf3a579.jpg)

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Limoozina on January 26, 2019, 12:03:12 AM
Ево морам да се похвалим да сам пре пар дана добио од оца Gillette Slim Adjustable. Сећам се као клинац да је имао класичан  бријач, али никада нисам знао који је у  питању. Пре неколико месеци смо повели причу око бријања и он ми је испричао како је дошао у његов посед давне 1968. године док је служио војску. Бријач носи ознаку К4, што би одговарало да је произведен 1965. Нажалост отац је пре много година прешао на бријаче са патронама и Slim је служио углавном да обрије свињске папке кад се спремају пихтије и није баш водио рачуна о њему. И поред тога бријач је потпуно функционалан. Видео сам да момци са razor emporiuma раде потпуну рестаурацију и некако сам све ближи одлуци да га пошаљем на подмлађивање. Била би греота да бријач који је у породици заврши на неки други начин...(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190125/8dd90b0df39ac0838f814538c79c1aac.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190125/b64fe02ac7dff59b519da0de7890bb3b.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190125/9ea715bef2c7e3c5e808c912dcf3a579.jpg)

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Meni ovaj brijac izgleda bas uredno. Ne vidim nigde znakove korozije niti velika ostecenja oplate. Uz jedno dobro pranje (nista abrazivno) i dezinfekciju , a posle toga podmazivanje, bice fantastican.
Meni je barem to trip, da ako je nesto ispravno i neosteceno, da postujem tu njegovu "sedu bradu" i da ga koristim u stanju u kome mi je dodeljen. Skoro sam imao razgovor na slicnu temu sa prijateljem koji je dobio jedan solidan Mercedes W123 300D. Ocuvan, garaziran, naravno treba da se dotegne mehanicki malo. Do neslaganja je doslo kada je on pomenuo da bi mu promenio boju u nesto modernije, kao i felne.
Sto bi rekla vecita baba, Ruska Jakic: "Ne, nikako..."
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Shavenovich on January 26, 2019, 12:24:41 AM
upravo to,Limoozina apsolutno se slazem...kao sto svaka ogrebotina ima svoju pricu tako vazi i za brijace iz porodicnog nasledja,vjeruj mi bolje da ostavis brijac takav kakav jeste jer mu sem sentimentalne vrijednosti daje i taj smek  8)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Gile on January 26, 2019, 07:33:07 AM
Da se nadovežem što se tiče sređivanja. Prvi kolega shavenovich ima loše iskustvo sa razor emporiumom a ni po ostalim forumima ih ne hvale bog zna kako naprotiv. Ako se već odlučiš za to pošalji ga kolegi Anelu u Sloveniju.

Sent from my HTC Desire 825 using Tapatalk

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: zare on January 26, 2019, 09:36:16 AM
Meni ovo ne izgleda toliko lose koliko prljavo i zapusteno, mozda gresim? Ako si ga detaljno ocistio i odmastio i izgleda ovako onda jeste malo propao. Ali ako tek treba da se cisti onda ga sredi pa da vidimo kakav je.

Imam jedan mali "problem" sa Slimom. Jedna vratanca se ne zatvaraju bas do kraja i kada su zatvorena mogu malo prstom da se pritisnu, pomeraju se. Na vecim podesavanjima je to mnogo manje izrazeno nego na manjim. Kada je zilet ubacen to je dosta manje izrazeno. U brijanju se nista ne oseca, obe strane su potpuno iste a brijem se na manjim podesavanjima.
Ima li neko ideju sta je problem? Ne vidim da je nesto krivo ili osteceno.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: vladafmj on January 26, 2019, 11:25:17 AM
Људи, морам да признам да сте били потпуно у праву. После чишћења и не баш детаљног ручног полирања Аутосолом, бријач је засијао пуним сјајем. Хвала вам од срца на саветима! Једино што видим као проблем је да се вратанца не затварају једнако са обе стране, разлика у можда 0.2 - 0.3мм.(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190126/619099d10f5da49326bfcaaa22492432.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190126/bb6a28a26ec7b79c149bf28b3fd9f00d.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190126/b2796d49c896f31df09ecb69c512533b.jpg)

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: zare on January 26, 2019, 11:43:46 AM
Odlicno izgleda, zaboravi na bilo kakvo sredjivanje  :D.

I kod mene se tako zatvaraju vratanca, kao na tvojoj drugoj slici. Ne vidim nikakav "kvar" ali se tako zatvaraju.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Shavenovich on January 26, 2019, 01:01:31 PM
ma jok Zare legendo,Vlada fmj vjerujte mi ta vratanca nisu nikakav problem evo ja imam 2 fatboya 1 je mint a drugi je sredjivan od Anela i ovaj mint ima skroz zatvorena vrata dok ovaj od Anela nema vec isto kao kod vas,ali razlike nema mislim u brijanju cak mi je Anel rekao da se to desavalo i sa skroz NOS (newer open stock) brijacima.Tako da budite opusteni,sto bi djeneral NUUR rekao ,,boli nas dupence brijacko"  :D  ^-^ Gile upravu si,imao sam uzasno iskustvo sa Razor Emporium,naime poslao brijac na oplatu i sredjivanje...platio 130 eura ok,a spediciju i postu sam platio 110 (cini mi se,ako ne onda 100) eura i taman mislio sad sam dobio brijac kad ono cvrc,ne samo da nisu oplatirali brijac iznutra nego su cak i sjebali brijac mislim mehanizam...Tako da ako zelis da posaljes bilo koji brijac na oplatu preporucujem kod cika Anela,em je jako ekonomicno a fantastican kvalitet em ti covjek sredi mehanizam (ako ima potrebe) i em cekas punooo puuunoooo manje  ;)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: vladafmj on January 26, 2019, 01:54:26 PM
Хвала Shavenovich, на исцрпном објашњењу и на свим информацијама у вези сређивања бријача

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: zare on February 06, 2019, 10:06:51 PM
Mislim da ovako nesto nije bilo, mozda nekome bude interesantno.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: paca on February 08, 2019, 02:10:44 AM
Već se neko vreme brijem Gillette Slim Adjustable brijačem i jako sam zadovoljan. Ovaj moj je iz 1967 godine. Stariji je od mene jednu godinu!

E sada, s obzirom da sam ga kupio na limundu za pristojan novac, više je nego u dobrom stanju. Jedina mana je što je prorez sa jedne strane malo veći to jest jedna je strana malo agresivnija od druge. Zna li neko kako to mogu da popravim? Nadam se da se to vidi na fotografijama:

(https://i.postimg.cc/gwZcxQtn/IMG-5629.jpg) (https://postimg.cc/gwZcxQtn)

(https://i.postimg.cc/zHJqPBzg/IMG-5630.jpg) (https://postimg.cc/zHJqPBzg)

(https://i.postimg.cc/xJG0RH2Q/IMG-5631.jpg) (https://postimg.cc/xJG0RH2Q)

(https://i.postimg.cc/F1Zrkjpg/IMG-5632.jpg) (https://postimg.cc/F1Zrkjpg)

(https://i.postimg.cc/VdkYqdHy/IMG-5633.jpg) (https://postimg.cc/VdkYqdHy)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on February 15, 2019, 07:26:39 PM
Пробај контролисаном физичком силом тј. стављањем браника на неку равну површину тј. да је та површина бранику са доње стране. Јер, та је неравнина тј. слантирање, настало физичком силом.
И онда, контролисано пробати да се изврши притисак на ка оној страни где је зазор већи - како би се притискањем смањио тј. све вратило у раван.
Али, за то све је потребно  пре свега психичко помирење да је могућ и лош резултат те акције.
Ја сам тако неке бријаче и вратиоу нормалу.
Title: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: paca on February 17, 2019, 04:12:14 PM
Probao sam baš to. Izgleda da je materijal toliko jak da mi ne uspeva da štitnik ili kako se već  zove, mikronski savijem. Mnogo su male površine da bi mogla da se napravi dobra poluga. U nekim videima sam video da to rade nekim klestima ali prvo rastave brijač pa mi se to ne radi. Za sada će ostati ovakav osim ako neko nema neki drugi predlog pa da probam.


Sent from my iPad using Tapatalk
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: srcko on June 05, 2019, 11:16:21 AM
Već dugo se brijem uglavnom ovim brijačem i, moram priznati, nešto meni tu ne leži. Sa yumom i solunom otvorenog češlja postižem odlične rezultate, čit bbs u dva do tri prelaza, izbrijavanje bez iritacija. Postignem ja skoro isto i sa SA, ali je uvek potreban bar jedan prelaz više, više popravki...Nekako mislim da je do mene i moje tehnike, odnosno do nepogađanja ugla, jer ne znam šta bi drugo bilo, brijač je neoštećen, podešavanje mu ispravno radi... Eksperimentisao sam sa raznim stepenima podešavanja, menjao na dole i na gore u skladu sa prelazima, i ne znam, nekako se on i ja ne razumemo... Insistiram na brijanju sa njim jer mi je veoma drag poklon, prelep mi je, deluje stvarno kao ozbiljna mašina,najčešće ću pročitati da možda boljeg brijača nema, a ja, totalno isfrustriran, naročito kad me yuma pokosi kao da nikad dlaku na licu imao nisam, za 50% manje vremena nego SA. Možda ima neka skrivena tajna vezana za ovaj brijač, a meni je niko nije rekao, ne znam... :D
Eto, izjadah se brijačkoj bratiji, pa će možda neko od svetih forumskih staraca imati neki savet, sve bi mi žao bilo da ovaj divan brijač baš kod mene završi u fioci...
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: zare on June 05, 2019, 12:10:38 PM
Ja sam 3 puta kupovao i 3 puta prodavao 2 Slima i 1 Lepoticu misleci da je nesto do njih. Stari su po 30-40 godina, mozda nisu u fabrickim tolerancijama... mada su svi bili na izgled u odlicnom stanju i sva 3 su brijala potpuno isto.
Na kraju sam digao ruke i rekao sebi da tu ima nesto sto mi ne odgovara bas 100 % i necu da kupujem cetvrti  :D :D.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Игор В. on June 05, 2019, 01:48:52 PM
@srcko
Проживљаваш бријачку ренесансу
На твом месту никако не бих одустао од експериментисања са њим, и навикао се на уживање у та три прелаза који трају и до 30 минута, јер се тако сређују бријачке мисли, осећања, и тиме се стиже до оног степена медитације у бријању, када заправо уживаш у свакој секунди ма како се приказао резултат на крају. ББС је небитан осим као репер са којим упоређујеш учинке садејства бријача, жилета и сапуна (наравно и технике), али не бих се тиме оптерећивао.
Пар ствари које би можда помогле а које бих ти саветовао да пробаш - намажи и утрљај помаду на лице једно сат, два пре бријања (омекшава длаку али и масти бријач и жилет), ОПУСТИ РУКУ и дозволи жилету да одради своје уз помоћ тежине главе бријача и за почетак вуци само низ длаку и испробавај углове под којима жилет стоји у односу на кожу лица, дакле, без притискања бријача на лице, само прислањаш и вучеш. Таквим непритискањем кренеш са највећег подешавања ка нижем. Типа први прелаз 9 (или колико већ беше), други типа 7, трећи са подешавањем 5 и понављам све низ длаку.
Касније, кад ти се уложено врати, полако убацуј попречне и прелазе уз длаку, са истом врстом непритискања као и до тада.
Ето, то је неко моје искуство, и сада када се са њим бријем веома уживам и схватам о чему су многи форумски ветерани писали.
Апелујем да му се посветиш, пре или касније - резултат ће се појавити и верујем да ће бити вредан свог труда!

Послато са Redmi Note 7 уз помоћ Тапатока
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Getriba94 on June 05, 2019, 01:52:35 PM
Već se neko vreme brijem Gillette Slim Adjustable brijačem i jako sam zadovoljan. Ovaj moj je iz 1967 godine. Stariji je od mene jednu godinu!

E sada, s obzirom da sam ga kupio na limundu za pristojan novac, više je nego u dobrom stanju. Jedina mana je što je prorez sa jedne strane malo veći to jest jedna je strana malo agresivnija od druge. Zna li neko kako to mogu da popravim? Nadam se da se to vidi na fotografijama:

(https://i.postimg.cc/gwZcxQtn/IMG-5629.jpg) (https://postimg.cc/gwZcxQtn)

(https://i.postimg.cc/zHJqPBzg/IMG-5630.jpg) (https://postimg.cc/zHJqPBzg)

(https://i.postimg.cc/xJG0RH2Q/IMG-5631.jpg) (https://postimg.cc/xJG0RH2Q)

(https://i.postimg.cc/F1Zrkjpg/IMG-5632.jpg) (https://postimg.cc/F1Zrkjpg)

(https://i.postimg.cc/VdkYqdHy/IMG-5633.jpg) (https://postimg.cc/VdkYqdHy)
Imao sam jedan fatboy sa istim problemom i mucio se to ravnat, uspio sam dobiti ravninu da izgleda identicno sa obe strane ali sam uvijek osjetio na licu da nisu iste, cak je i lamica drugi zvuk proizvodila. Na kraju odustao i kupio drugog poravnatog :)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Limoozina on June 05, 2019, 06:55:36 PM
Već dugo se brijem uglavnom ovim brijačem i, moram priznati, nešto meni tu ne leži. Sa yumom i solunom otvorenog češlja postižem odlične rezultate, čit bbs u dva do tri prelaza, izbrijavanje bez iritacija. Postignem ja skoro isto i sa SA, ali je uvek potreban bar jedan prelaz više, više popravki...Nekako mislim da je do mene i moje tehnike, odnosno do nepogađanja ugla, jer ne znam šta bi drugo bilo, brijač je neoštećen, podešavanje mu ispravno radi... Eksperimentisao sam sa raznim stepenima podešavanja, menjao na dole i na gore u skladu sa prelazima, i ne znam, nekako se on i ja ne razumemo... Insistiram na brijanju sa njim jer mi je veoma drag poklon, prelep mi je, deluje stvarno kao ozbiljna mašina,najčešće ću pročitati da možda boljeg brijača nema, a ja, totalno isfrustriran, naročito kad me yuma pokosi kao da nikad dlaku na licu imao nisam, za 50% manje vremena nego SA. Možda ima neka skrivena tajna vezana za ovaj brijač, a meni je niko nije rekao, ne znam... :D
Eto, izjadah se brijačkoj bratiji, pa će možda neko od svetih forumskih staraca imati neki savet, sve bi mi žao bilo da ovaj divan brijač baš kod mene završi u fioci...
@Srcko

I Yuma i Soluna sa ceslhem imaju dosta zakrivljen polozaj nozica i trpe da pri brijanju drska stoji paralelnije sa licem u odnosu na Gillette modele. Taj polozaj je ljudima postao intuitivniji pri brijanju, jer vec decenijama plastikaneri forsiraju takav polozaj drske pri brijanju
Moj predlog ti je da probas da, dok se brijes, malo vise odmaknes drsku od lica i vise vozis na poklopcu nego na safety bar-u. Osetices da nozic tada vise sece, a manje struze.
Mozda ce ti to pomoci. Meni jeste.
Pozdrav i uzivaj. Samo neodustajno :)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: srcko on June 06, 2019, 10:41:29 AM
Hvala svima koji su imali strpljenja da mi odgovore :)
Da, slažem se da je još uvek rano za odustajanje. I ja mislim da još uvek nisam pogodio pravi ugao, pogotovu prilikom izbrijavanja, u prvom prelazu brijač obavi ono što mu je posao. Igramo se dalje, što da ne. Iskopaće tebe Bili, ja ti kažem! :D
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: paca on July 02, 2019, 08:28:21 PM
Već se neko vreme brijem Gillette Slim Adjustable brijačem i jako sam zadovoljan. Ovaj moj je iz 1967 godine. Stariji je od mene jednu godinu!

E sada, s obzirom da sam ga kupio na limundu za pristojan novac, više je nego u dobrom stanju. Jedina mana je što je prorez sa jedne strane malo veći to jest jedna je strana malo agresivnija od druge. Zna li neko kako to mogu da popravim? Nadam se da se to vidi na fotografijama:

(https://i.postimg.cc/gwZcxQtn/IMG-5629.jpg) (https://postimg.cc/gwZcxQtn)

(https://i.postimg.cc/zHJqPBzg/IMG-5630.jpg) (https://postimg.cc/zHJqPBzg)

(https://i.postimg.cc/xJG0RH2Q/IMG-5631.jpg) (https://postimg.cc/xJG0RH2Q)

(https://i.postimg.cc/F1Zrkjpg/IMG-5632.jpg) (https://postimg.cc/F1Zrkjpg)

(https://i.postimg.cc/VdkYqdHy/IMG-5633.jpg) (https://postimg.cc/VdkYqdHy)
Imao sam jedan fatboy sa istim problemom i mucio se to ravnat, uspio sam dobiti ravninu da izgleda identicno sa obe strane ali sam uvijek osjetio na licu da nisu iste, cak je i lamica drugi zvuk proizvodila. Na kraju odustao i kupio drugog poravnatog :)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Verovatno će i kod mene tako biti :)Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on January 30, 2020, 05:19:05 PM
http://jrshaving.blogspot.com

(https://4.bp.blogspot.com/-wQ1d-UwfDg4/WQKdf-D59FI/AAAAAAABIIA/Vzw0xVsRres0_s0qAjICfT1i7GicKAh3wCLcB/s1600/gillette_adjustables2.jpg)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: AleksandarV on April 09, 2020, 10:17:12 AM
Dobro jutro brijačka elito! Dugo me nije bilo. Problemi i sa mobitelom i sa PC-jem.
Juče sam dobio na poklon Slim-a M4 u vrlo dobrom stanju.  Poslije čišćenja, dezinfekcije i nanošenja novih oznaka, jutros je palo i prvo brijanje.
Na podioku 4 sa Voshod žiletom, Prorasso bijelim sapunom, alumnkamenom i Ralon Sport-om na kraju.
Jedno vrlo lijepo brijanje. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200409/e151954c7ef7e8a5e1cdbd0917b24dde.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200409/50ad6cd330072a42f206c79c7dc32edb.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200409/02e7bb9db670a8544b50f60fed857b9d.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200409/67334d7fb13b40e2463aaa7cb1bc68a3.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200409/c127bfe314dd2119f40e8a810d334bc7.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200409/3ece054b2f37502646ae81b7036cb75a.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200409/cf87de21de7f6cc6e29cee9a3741101f.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200409/f32b65594c5cf9834ab96a254fda42d9.jpg)

Sent from my Hisense Infinity H30 using Tapatalk

Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on May 25, 2020, 09:26:05 PM
70 дана путовања бријача из САД-а ка Србији, 70 дана борбе Глобалиста и Суверениста око бријача, пробијао се и кроз кемтрејлсе, и коначно укључење преко везе 5Г ХААРП-а да се ствар пресече и бријач достави ономе ко га је и купио:

- Gillette Super adjustable 84 -

(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/125_25_05_20_9_08_18.jpeg)

Један од најсрећнијих тренутака у бријачком животу.

(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/125_25_05_20_9_17_21.jpeg)
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/125_25_05_20_9_25_25.jpeg)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: Игор В. on May 25, 2020, 10:10:52 PM
Прелепа!
Ваља ти бити посебно нежан и одговоран према њојзи, па у здрављу да те служи барем сто година!
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: ckvrlj on May 25, 2020, 10:19:17 PM
Baš dobra, izgleda ko nova na ovim slikama. Čestitam, u zdravlju i veselju da je koristiš.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: potekrm on May 25, 2020, 10:33:09 PM
Prelepa masina,reklo bi se mint stanje

U zdravlju I uzivanju je koristio  :S)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: potekrm on May 31, 2020, 05:50:25 PM
Danas sam se I ja malo druzio sa Crnom lepoticom...

(https://i.imgur.com/5vqzJWF.jpg)
(https://i.imgur.com/uiZKiwF.jpg)
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: ckvrlj on May 31, 2020, 06:03:23 PM
Svi se bacili na lepotice i slimove u zadnje vreme.
Dobra, baš bih voleo da isprobam jednu. Ima nekog šmeka u tim starim tto+adjustable mašinama.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: nuur on May 31, 2020, 06:33:59 PM
(http://savrsenobrijanje.com/forum/gallery/125_25_05_20_9_25_25.jpeg)

Бројим 2 бријања на броју 3, Супер иридијум ножићем, у 2 прелаза - невероватан бријач, савршен. Свако бријање - празник.
Матора девојко. Црна животињо.
Title: Re: Gillette Slim Adjustable brijač
Post by: ckvrlj on May 31, 2020, 06:42:19 PM
Ljubomoran sam.
U zdravlju da ih koristite momci.