Author Topic: La Pyrénées (Pirinejac) - kamen  (Read 50 times)

Online hordak

  • Moderator
  • Doktor za brijanje
  • *****
  • Location: Novi Beograd
  • Posts: 318
  • Thanked: 106 times
La Pyrénées (Pirinejac) - kamen
« on: Today at 01:05:01 AM »
Tragajući za prirodnim kamenom za postavljanje bevela, odlučio sam se za La Pyrénées sa sajta https://www.ardennes-coticule.be/en.
U pitanju je zapravo kombinacija La Pyrénées kamena i BBW-a (dobro znanog belgijskog plavog). 

Pirinejac dolazi iz jugo-zapadne regije Francuske - Nouvelle-Aquitaine, tačnije iz seoceta Ascain koje je deo grada Bayonne.
Sajt radnje - http://www.pierres-des-pyrenees.com/presentation.php.

Uzeo sam kamen najmanjih dimenzija - 100x40mm. Cena - 35e. Stigao je veoma lepo prezentovan, sa drvenom kutijicom. Debljine je otprilike 20mm, dakle po 10 mm svaki kamen. Doduše na sajtu se pominje debljina od 7mm, tako da ne znam da li sam dobro prošao ili je u pitanju pogrešna informacija.
 
Grit koji je naveden na sajtu je 1200. Kamen je tvrd i poprilično brz. Koristio sam ga 10ak puta za postavljanje bevela, bez ikakvog sluri kamenčića, dakle samo sa vodom.  Rezultati su više nego zadovoljavajući. Nisam detaljno zagledao riseve koje pravi, možda to uradim u budućnosti pa ću postaviti sliku.

Mislim da je za ove novce kamičak odličan izbor. Naravno, imajući u vidu i provereni BBW sa druge strane. Uz ovaj kamen, i eventualno neki sluri kamenčić, za britve bi bio dovoljan samo još jedan finišer.


 

 

Najnovije:

Users Online
Users: 4
Guests: 23
Total: 27