Savršeno brijanje
Danas sam malo čitao forum i potražio nešto više o ovom brijaču na internetu, pa sam video da neki prodavci kažu da nije za početnike. U ovom trenutku nisam sklon kupovini, jer mi i Wilkinson radi posao, a kao početnik nisam toliko zagrejan da posle samo nekoliko pravih brijanja kupim nešto novo. Ipak, zanima me šta znači da ovaj brijač nije za početnike. Ovo što posedujem radi posao, kao što sam naveo, ali ne znam koja vrsta iskustva je potrebna da bi se koristio takav brijač. Koliko znam, ni sa ovim što imam ne treba zapinjati, treba paziti na ugao, pripremiti lice, zategnuti kožu, pažljivo prevlačiti brijač, što inače i radim, ali me zbunjuje šta je to što bi trebalo naučiti da bi se koristio takav brijač. Napominjem da nemam precizne ruke kao časovničar ili precizni mehaničar, a brijem se polako i pažljivo koliko god mogu i nemam nikakvih problema.Izvinjavam se ukoliko pitanje deluje glupo ili naivno, ali bih zamolio da mi neko od iskusnih članova kaže šta treba naučiti da bi se koristilo nešto što nije za neiskusne.
Nisam siguran koliko je bilo price o tome ali to koliko je R41 dobar brijac zavisi dosta i od nacina koriscenja.Ljudi koji se ne izbrijavaju, tj. ne idu ATG uglavnom ga dizu u nebesa kao najbolji ikada i ocenjuju ga kao 'ne toliko agresivan kao sto se prica'. Oni koji rade ATG uglavnom ne pominju slogan 'ne toliko agresivan...'. Dakle moj zakljucak je da se ta agresivnost mahom ispoljava kod ATG, tako da svako treba da ceni prema sebi. Ako inace ne radis ATG ovo moze da bude i brijac za svaki dan. Ja se izbrijavam (tj. idem ATG) i sa njim se brijem ponekada kada izmedju dva brijanja prodje bar 48h. Probao sam 3-4 dana svako jutro da se brijem sa ovim brijacem dan za danom (naravno sa izbrijavanjem). Cak i sa neznijim ziletom (voshod) nije to bas to, lice je na granici iziritiranosti ujutru pocevsi od drugog dana (privi dan je bilo ok).Sto se rezultata brijanja tice ovaj brijac je u samom vrhu, dakle malo je reci da nemam zamerke :)Sve u svemu brijacki klasik koji bi cak i ljudi koji misle da im ne treba trebali da probaju (tipa pozajme ga na nedelju dana od nekoga) cisto da znaju sta propustaju.