Konačno je brijač stigao kod mene. Sve ukupno je koštao oko 11$ + 270 din za carinu :)
Isporuka je veći deo vremena provela na našoj carini i eto ga kod mene za nekih 30-tak dana od porudžbine.
Zašto sam poručio ovaj brijač? Bio mi je lep i na oko delovao je kvalitetno. Hteo sam da nešto malo drugačije i svidela mi se zaobljena glava sa oborenim ivicama koja u potpunosti prekriva žilet tako da ne viri sa strane i lepo modifikovana drška.
Da li sam dobio to što sam očekivao? Definitivno da! Ne vidim ni jedan apekt koji bi ovaj brijač svrstao u kategoriju "kinesko s...e", ali ostavljam mesta za krtitiku DE ekspertima na nekom budućem skupu.

Brijač je stigo u ovoj praktičnoj i dosta tvrdoj kutijici (koja ga je sačuvala tokom transporta pošto je paket bio bukvalno spljošten)

Nisam uspeo da nađem zamerke na finalnu obradu

Sviđa mi se ovaj laserski ugraviran logo.

Donja pločica je dosta debela.

Stigao je sa jednim žiletom ...

Geometrija glave nagoveštava blagost brijača.
A sada ono najvažnije - brijanje:
Kada sam počeo, shvatio sam da nemam sa čime da ga poredim, jednostavo zato što već duže vreme koristim kombinaciju Old, NewType + shavetta. Sve su to provereni "agresivci" koji ne krive puno žilet i imaju veoma direktan osećaj dodira žileta sa kožom. Ovde to nije slučaj, brijač je definitivno blag i trebalo mi je malo da ga "pronađem", drugim rečima kod recimo New Type-a brijanje počinjem tako što gornju pločicu naslonim na obraz i lagano povlačim tražeći najbolji ugao na tom delu lica, ovde tako ne ide. Brijanje se započinje tako što se nasloni "češalj" (safety bar) i traži ugao.
Brijač je odlično uradio posao, i lice je ostavio mirno i bez iritacja na nezgodnim mestima. Nije temaljan kao recimo New ili Slant, što mu ne mora biti mana, naročito ako se svakodnevno korsti. I da, drška je fantastičnog oblika i veoma dobro stoji u klizavoj ruci.
Što se tiče žileta, dobar je ali mi je malo teško da nešto kažem posle jednog brijanja u novom brijaču. Ne čupa, ne dere, a za ostalo ćemo da vidimo, šteta što imam samo taj jedan.
Ja sam zadovoljan, ostaje da ga probam u raznim kombinacijama. Rado ću ga podeliti sa drugima u cilju objektivnije slike o ovom brijaču i brendu.
Stay tuned.