Savršeno brijanje
Ne bih da prerano donosim zakljucke ali ovaj zilet je tesko smeceProbacu jos koji sigurno da potvrdim ali isekao sam se na mnogo mesta i iziritirao. Drugo brijanje kao da je jos ostriji i jos grublji iako mi se koza oporavila od prethodnog brijanja skroz.Od ovog sad nece neko vreme sigurno. Nisam ni mislio da je ovako nesto moguce, izmenjao sam sigurno 20 i vise vrsta zilta u ovom brijacu, ovaj je najgori
Trenutno imam samo Muhle R41 pa sam njega i koristio 🙂Moguce da bih u nekom blazem brijacu dobio neku sasvim drugu i bolju dimenzijuZabrinjavajuca je cinjenica da sam prvo brijanje iziritirao kozu, drugo brijanje je bilo mnogo gore, pored iritacije bilo je i tackastog krvarenja. Mogu samo reci da je za moju kozu ovo bila prejaka kombinacija zilet i brijac - ali sa istim brijacem i svim mogucim ostalim vrstama zileta koje sam probao ovo mi se nije desilo 🙂Ostaje da probam jos koji put mozda da probam da smanjim pritisak ili nesto slicno 🤓
Popravni, prosao dosta bolje. Sada sam koristio tehniku riding the cap samo, i prilicno sam zadovoljan rezultatom. Sledi drugo brijanje prekosutra(ono mi je bilo kriticno prosli put) tako da cemo videti🙂
Како већ неко пето-шесто бријање (могуће и више јер не бројим) користим Болцано жилет, одважих се да пренесем овде и своја искуства.Код мене се показао као изузетно користан и употребљив жилет који сам користио у бријачима Gillette Fat Boy, Schick DE Platinum, Gillette Tech и најбоље се можда показао управо у последњем набројаном Теку, где преде као нека мала маца.Ретке су ми биле посекотинице са њим, понаша се веома углађено, вероватно да се сада ствара и онај осећај да се што дуже бријем са њим то он угодније брије али ни на самом почетку није био неугодан да нисам могао са њим да се бријем. Искрено, очекивао сам управо некакве веће нелагоде читајући искуства чланова овде али и слушајући оне који су се са њим бријали, међутим, код мене су те нелагоде изостале а у Теку се неочекивано пријатно понаша, тако да ће ми остати напомена негде у малом мозгу да је Болцано добра прича за мене и да га слободно могу пазарити када будем желео да га поново користим.