Poll

Superspidaru:

Imam - i koristim
1 (20%)
Imam - retko/nikad ne koristim
0 (0%)
Nemam - ali bih je koristio
3 (60%)
Nemam - i tako treba i da ostane
1 (20%)

Total Members Voted: 5

Author Topic: Gillette Super Speed  (Read 1364 times)

Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Location: Вожд
 • Posts: 3518
 • Thanked: 927 times
 • Ким Џонг НУУР
Gillette Super Speed
« on: July 09, 2019, 08:22:44 PM »
Бријач са слика које услеђују после ове реченице ме је мотивисао да отворим свеспидарну тему о Џилет Суперспидовима:Бријач из мојих снова.
А колико сам га само потценио - стајао ми је тако годинама у кутији са другим неким некоришћено-невољеним бријачима. И једног дана ме млади борац Шејвеновић питао имам ли неке Суперспидаре за продају, и ја као - ма имам неке скрнаве... И кад ја очистих и припремих овај бријач, те се и обријах из пуке радозналости, од продаје не беше потом ништа. Од задатог бола младом борцу - ни трага немирног сна, или гриже савести у мени ми, само сладострашће егоманијакалног бријоблуда бријања овим савршенством, и то све и даље траје.

Бријач по свему личи на Парат. Има ~ 55 грама. Врло је окретан, благ и довољно ефикасан, могу да се обријем и у 2, али и у 3 прелаза, резултат је увек савршено бријање. И на лобањи језди у том савршеном маниру без микропосекотина, и не могу да се опасуљим како је ово савршен бријач у сваком погледу!
Иначе, ради се о ранијем моделу Суперспида који по нету идентификују да су из 40-их и 50 их година 20. столећа, каснији модели имају промењен дизајн дршке, а још каснији и главе (нископрофилније су и још блаже у бријању).

Приметих да американски љубитељи Суперспидова воле баш овај Суперспид највише, овај са слика изнад текста овог.

Те касније моделе сам пробао у прошлости и лако сам се растајао од њих мислећи да су сви Суперспидови тако (пре)благи за мене, али каква је то била погрешна предрасуда... Овај модел је савршен, буквално брије квалитетом Ракете, а то је по мени највиши олораунд бријачки квалитет.

Увидом у интернет писанија о Суперспидовима, увидех да је та породица бријача вероватно и најпродаванији Џилетов ДЕ модел на тлу САД-а. Што и не чуди - обзиром како квалитетно бричи.
Суперпидом су изгледа добили и тржишни рат против ЏЕМ СЕ бријача. То дислајкујем, али мора се признати тржишна победа (али не и бријачка!).
То отварање бријача је било пресудно по мени (у тој победи), тј. одвртање металних вратанца на ДЕ бријачу и данас делује магијски на мушкарце (одврните неки бријач пред неким мужјаком ван нашег елитног света, запазите те очи које се изненада повећају уз подигнуте обрве и приметите ту дечачку зацакљеност у очима на трен).
« Last Edit: July 09, 2019, 08:35:13 PM by nuur »


''Нека. Волим да имам на стању.'' - Мобајк
 
The following users thanked this post: Ki30, Babadzonka

Offline Knackboy2000

 • Iskusni brijač
 • **
 • Location: Podgorica
 • Posts: 46
 • Thanked: 23 times
  • Email
Re: Gillette Super Speed
« Reply #1 on: July 10, 2019, 09:26:10 AM »
Cuveni super speed iz 40-ih...Taj brijac dominira samo gledajuci to brijacko remek djelo a brijane sa njim je vise od toga,u fazonu zavris brijanje i kazes e pa sad je samo nebo granica Ja sam obecao sebi da moram da nabavim jedan,opako si me nalozio kad si rekao koliko je dobar a narocito to sto podsjeca na raketu (jedan od mojih omiljenih brijaca) !!! Drugarica mlade gospodje Shavenovich je trenutno u USA a njena majka i moja majka su dvije majke Pitat cu je ako bude imala slobodnog vremena da skokne do neke zalagaonice da vidi ima li kakve spidare iz 40ih ali i ebay se prati Djenerale pravi novu jedinicu brio armije ! Jedinica super brzina

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

 

 

Najnovije:

Users Online
Users: 1
Guests: 18
Total: 19