Author Topic: SCHICKOV ABECEDARIJ ILITI GA NA SLOVO, NA SLOVO - H  (Read 1173 times)

Offline pj3r

 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 519
 • Thanked: 163 times
  • Email
SCHICKOV ABECEDARIJ ILITI GA NA SLOVO, NA SLOVO - H
« on: September 30, 2019, 02:39:52 PM »
ZA SAM POČETAK ILITI UMJESTO UVODA
Oni izgledaju pomalo jeftino i podosta plastično, ali injectorski brijači su i te kako punokrvni brijači, lagani, jako manevarbilni sa oštrim i dugotrajnim lamicama! I meni su ponajbolji brijači! Kako mnogima većina injectora izgleda vrlo, vrlo slično, pokušat ću kroz nekoliko tekstova predstaviti neke od najboljih/najpopularnijih modela. Naravno sve bazirano na mojim iskustvima.SCHICK NAMIJENJEN DAMAMA?
Schickova H serija proizvodila se između 1947. i 1953. godine i bio je prvi Schickov model namijenjen ženama. Zato i ne čudi njihov potpuno neobičan izgled, koji više podsjeća na električne brijače aparate, nego na klasične brijače.

Dolazio je u dvije verzije – starija (i puno češća) službeno se nazivala Eversharp Ladies Fashion Razor (znan i kao Schick Type H1, a.k.a. Hussy) i nešto mlađa (i puno rijeđa) se zvala The Deb Fashion Razor (znan i kao Schick Type H2, aka Deb). Type H1 se obično smatra boljim i kvalitetnije napravljenim brijačem od Type H2, koji ipak djeluje više plastično nego starija sestra.


Razlike između ova dva brijača lako su uočljive. Type H1 dolazio je u bijeloj, rebrastoj dršci i sa teškim, zlatnim, metalnim poklopcem, koji se skidao. Type H2 dolazio je u svjetlo plavoj ili crvenoj boji, i kompletan je bio je od plastike, osim naravno same glave.
Koliko se točno proizvodio H1 a koliko H2, nažalost nije poznat podatak.
Spomenimo kako dosta često zna doći do zabune, pa se Type H2 zna nazivati Type H1 i obrnuto. Zašto dolazi do zabune nisam siguran, ali čisto da znate ako bude googlali. ;) 


The Deb Fashion Razor / Schick Type H2 / Deb


Neki ozbiljno sumnjaju da je Hussy bila dizajnirana kao brijač za dame. Prema toj teoriji, Hussy je prvotno bila zamišljena kao Traveljector - putni brijač za gospodu, ali su bogovi marketinga iz Schika, tj. Eversharpa, zaključili da bi se njime mogli probiti na žensko tržiste. Kao argumente u prilog toj svojoj tvrdnji, obično se navodi kako žene više vole brijače s dugom drškom. Jer tako lakše dolaze do svih mjesta koje treba obrijati. S druge strane, možda je macho tipovima samo teško priznati da se briju brijačem namijenjenim ženama!

S druge strane, za Debb kažu kako je bila posebno dizajnirana za brijanje ženskih pazduha. I to namjerno.
Usprskos svom neobičnom izgledu, danas mnogi ljubitelji injectora upravo Type H1 spominju kao najbolji ili jedan od najboljih injectora koje je Schick (i ne samo Schick) napravio. Uostalom, Tom White, „tata“ danas kultnog Bunnyja, je dobrim dijelom glavu Bunny V3 radio po uzoru na Type H1.


HUSSY
Eversharp Ladies Fashion Razor a.ka. Schick Type H1 a.k.a. Hussy, jedan je od mojih najomiljenijih brijača. Ne samo što ga volim, te je, usprkos izgledu (kaže dragi kolega da mi na SOTD fotkama izgleda „kao da ga nema“) definitivno jedan od najboljih brijača koje sam probao i nalazi se u mom Top 5.


Riječ je o prekrasnom, malom brijaču, koji sklopljen ima dimenzije 6 x 4 cm (za usporedbu, kutija šibica je neznatno manja – 5 x 3,5 cm, a kutija cigareta 8,5 x 5,5 cm) i zapravo ga čini izvrstnim putnim brijačem. Ali to ne znači da vam neće pružiti neka od najboljih brijanja ikada! Naprotiv, kada se naviknete na njega (a to nije toliko teško koliko se čini na prvi pogled) sa zadovoljstvom ćete ga koristiti.

Često me znaju pitati – a kakve lamice idu u njega? Odgovor je vrlo jednostavan - i obične i twin injectorske lamice. S twin lamicama kao da dobije jednu dodatnu dimenziju i postaje još malo bolji.


Možda najveći problem za većinu kod Hussy je njezin izgled. I unaprijed stvoreno mišljenje da se s njom teško brijati. A zapravo nije uopće! Već nakon prvih par poteza shvaćate da se s Hussy brijete kao i sa svakim drugim brijačem. Zapravo, ako mene pitate, i bolje nego sa većinom drugih brijača.
 


Poslano sa mog SM-A600FN koristeći Tapatalk


 
The following users thanked this post: Limoozina, Babadzonka

Offline Duskos

 • Veliki Majstor brijanja
 • ****
 • Location: Niksic
 • Posts: 267
 • Thanked: 270 times
Re: SCHICKOV ABECEDARIJ ILITI GA NA SLOVO, NA SLOVO - H
« Reply #1 on: September 30, 2019, 03:57:51 PM »
Kapa dolje majstore. Cisto 5. Cvrsto stojis na braniku Injectora. I tako to dobro radis da cu ih probati, - jednog dana  ;)  i ja sam u svijetu jedne ostrice, probam jedan SE ali o tome uskoro  8)
 

Offline pj3r

 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 519
 • Thanked: 163 times
  • Email
Re: SCHICKOV ABECEDARIJ ILITI GA NA SLOVO, NA SLOVO - H
« Reply #2 on: September 30, 2019, 04:26:59 PM »
Kapa dolje majstore. Cisto 5. Cvrsto stojis na braniku Injectora. I tako to dobro radis da cu ih probati, - jednog dana  ;)  i ja sam u svijetu jedne ostrice, probam jedan SE ali o tome uskoro  8)
Samo čekam da probaš i.... Da te onda mrzim jer si, nekim čudnim putovima, došao do Type F i Feather injectora. U NOS ili skoro NOS stanju.

Samo te čekam da probaš pravo SE injector iskustvo!

Poslano sa mog SM-A600FN koristeći Tapatalk

 

 

Najnovije:

Users Online
Users: 2
Guests: 28
Total: 30