Author Topic: Rotbart Extra Dünn  (Read 1259 times)

Offline adams

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Location: Zemun
 • Posts: 1889
 • Thanked: 470 times
Rotbart Extra Dünn
« on: October 19, 2019, 12:01:48 PM »
Ово је још један примерак озбиљног "винтеџ" жилета. Регистрован је на земунском бувљаку будним оком бријачог великана Игора.В. Лежали су 4 комада без кутије! Одмах су били купљени и на равне части раздељени.
Хвала Игоре!
Ротбарт је била (или јесте..не знам да ли још увек сушчествујет) озбиљна немачка компанија из чије су фабрике потекли одлични, легендарни бријачи и жилети.
Ја сам се 90-их година бријао Ротбарт жилетима, које сам нашао у фиоци свога деде, и био сам одушевљен.
Али то одушевљење је спласнуло након бријања Ротбарт жилетима, које смо са НУУР-ом, поделили пре пар година. Не знам где су и како били набављени, али или су били копија, или су лоше сачувани и потпуно тупи и неспособни за бријање.
Ја сам уверен да су били кинеске копије.
И после, ето пар година опет сам се сусрео, само са Rotbart Extra Dünn жилетима.
Ово су по идеји, и како сам назив каже "екстра танки" жилети, мада ја то никако нисам приметио, зато што се као код сваког "винтеџ" жилета није штедело на материјалу, што је једина али огромна разлика старих "винтеџ" од нових жилета.
Дакле жилет јесте тањи, у то нема сумње, али је због одличног квалитета материјала није толико савитљив и самим тим се мање тупи, много боље брије и наравно траје много дуже од данашњих жилета. После првог бријања сам итекако позавидео нашим родитељима и старијој господи што су могли себи да приуште тако квалитетне жилете.
Жилет је одличан, обријао ме је феноменално, без трунке чупкања, после без иритације, једноставно - савршено. Само је клизио. И тако 16 пута! И још није завршио свој посао. Ето такви су Ротбарт жилети!
Ето такви су стари "винтеџ" жилети! То су жилети одличног квалитета, који одлично брију и дуготрајни су.
И на крају следи закључак!!!
Ја сам занемео од задовољства бријања овим жилетом, и зато бих као закључак употребио речи које су написане на омоту жилета. Као и сваки "винтеџ" жилет, и овај жилет има написан слоган, поруку на омоту, а то је: "Gut rasiert - gut gelaunt", што значи : добро обријан - добро расположен!
Управо сам то и осетио после сваког бријања овим жилетом: добро расположење!

« Last Edit: October 19, 2019, 10:09:47 PM by adams »


 
The following users thanked this post: Ki30, Limoozina, Babadzonka

Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Location: Вожд
 • Posts: 3545
 • Thanked: 939 times
 • Ким Џонг НУУР
Re: Rotbart Extra Dünn
« Reply #1 on: December 03, 2019, 07:10:09 PM »
И ја добих овај старовременски ножић захваљујући бријачкој братији!

Бријоблагодарствујем!

Прва 2 бријања - немали број микропосекотина, и то у благим бријачима! Шокираност оштрином, као неки светски рекорд у оштрини.

Посежем за највећим савршенством у Бријоуниверзуму - Џилет Подесивом Мршавку, стављам на невероватно благи подеок број 2, и у 2 прелаза добијам савршено бријање.  8)

Шокираност и тиме, 2 пута већ употребљен жилет, на тако ниском подеоку, уз тако мали број прелаза и бити избријан без дораде... Фасцинантан жилет.
''Нека. Волим да имам на стању.'' - Мобајк
 

 

Najnovije:

Users Online
Users: 0
Guests: 22
Total: 22