Savršeno brijanje
Ti si pravi čarobnjak! Poslano sa mog YAL-L21 koristeći Tapatalk
Danas na sređivanju su bili Gillette slim adjustable N 4 i Gillette super speed Rocket HDGillette slim adjustable N 4 ( proizvodnja 1968 IV kvartal ) člana @savovuk, ima posebnu i neprocenjivu vrednost jer je roditeljov brijač. Stoga sa posebnom pažnjom je detaljno očišćen od kamenca, ispoliran, ofarban dial i sa velikom mukom razrađen lock sistem. Slede slike pre i posle tretmana...I krajnji rezultat.Dok je popularna Raketa člana @kibo, i skroz se raspala. Ali avaj, to se dalo srediti i namestiti. Ujedno i ujednačiti ga celog.U nastavku sledi isti brijač
Attention ... un, deux, troisGibbs 15/17 alu handleVeliko hvala i dubok naklon @duskos-u. Što je uopšte poslao ovaj prelepi komad istorije, znanstva i majstorstva sa početka XX veka. Rasoir reglable Gibbs 15/17.O detaljima kako je uopšte nastao ovaj primerak sa aluminijumskom drškom i kako je dospeo do njega, pronađite sami ili će vam dotični sve potanko i pojasniti.Neka slike kažu svoje. Zaslužen SPA tretman je usledio.I sjaj za kraj...Duško još jednom hvala na ukazanom poverenju. Znaš da je sledeće post o Rex-u, sa paralelnim prikazom Gibbs-a koji je služio kao polazno odredište za njegov nastanak. Ljudi uživajte, jer sam ja uživao dok sam ga sređivao.
Svaka čast, odličan rad!jeste offtopic ali, zamislite osjećaj pri raspakivanju ovog čuda...
Darwin deluxe trodelni brijač od ugljeničnog čelikaPrelepi primerak sa početka XX veka. Proizvodio se kratko pod okriljem Darwin & Milner of Sheffield, UK, između 1920-te i 1930-te godine. Materijal koji je patentiran za proizvodnju je bio cobalt steel, retkost za to vreme. Odlikovala ga je heksagonalna drška u art deko stilu sa tropinskom glavom. Sa donje ploče izlaze dva pina i naležu na odgovarajuće rupe na poklopcu, dok drška kada se navije stvara treći pin i potpuno se uklapa u izgled brijača. Safety bar ima jasne zubce i preteča je scalloped odnosno hibridnog safety bar-a.Ovaj divni primerak je dugo vremena proveo, zaturen i okružen vlagom, u nekoj kutiji daleko od pogleda znatiželjnih očiju. To se i reflektovalo na brijač, ponajviše na ručku, koja je dobila svojevrsne ožiljke. Projekat je bio naporan i zahtevan, gde sam delom zahvalan i @hordak-u na nesebičnoj pomoći i saradnji u realizaciji ovog projekta. Slede slike sa početka i kraja ovog poduhvata. Ne zamerite na kvalitet slike, jer je jako komplikovano slikati blještavilost mirror efekta čelika.Na ovoj slici se najbolje vide tragovi stajanja i ožiljci nastali od zuba vremenaI kako izgleda posle višesatnog poliranja. Jako je detaljan i zahtevan bio proces poliranja sa malo ravnih površina, gde su prstenovi bili najveći izazov.Duško Šaroviću, uživaj u svakom trenutku dok se budeš služio sa ovim brijačem. Teška srca ću se odvojiti od njega u momentu kada trebam da ti ga isporučim.Posebno hvala Hordaku sa svojim savetima i pruženoj pomoći danas u realizaciji ovog projekta.