Savršeno brijanje
Dobri ljudi zdravo zivo !Kibicovao sam forum par nedelja, iscitao, gledao YT, trudio se da naucim, spoznam gde gresim ali slaba vajda. Posle bezmalo 2 decenije ugodnog, glatkog brijanja kertridzima Gillette sa 2,3,4,5 ostrica, kako su ih vec izbacivali, resih iz znatizelje i moguceg gusta da se vratim DE konceptu pre pola godine (sa kojim sam poceo kao tinejdzer, potrajalo par meseci tada, probao Sensor excell...).I nijednom da dobijem osecaj, efikasnost, glatkocu, lakocu kao sa kertridzima. Brijanje na drugi/treci dan, 2 prelaza + korekcija. Nabavio Semogue vepra, R41, set sample zileta, solidne sapune, isprobao sve i brale ne ide pa ne ide. Ide al kilavo. Jedino posteno brijanje,rekao bih jebitacnije od kertridza, bese sa Featherom i Rapirom u pomenutom R41. I pena i tusiranje i umivanje i masaza cetkom i sve sve...ali ostali zileti me vise pocupase, pokidase dlake i odrase nego brijase (persona,voskhod,gil silver blue, astra zelena jos i nekako, plava nikako). Dok me kertrizdi i milovase po licu i obrijase BBS, samo klize, bez otpora, unistavaju, dlake nestaju kao magijom, pritiskao, ne pritiskao.Konstantno, bez oscilacija. Istinu da mi od svega isprobanog brijanje pruzaju samo 2 navedena zileta (u 2, max 3 brijanja) ne zelim da prihvatim. Ponuda je mnogo sira, pretpostavljam da bi sve ostalo bile sitnije oscilacije i varijacije na ono sto sam iskusio, tj. nedovoljno dobro za moj predjasnji standard. Dakle gde gresim ? Ili da uzmem realnost takvu kakva jeste i ostanem sa navedenom kombinacijom. Sto nije los deal. Ali gde su drazi kombinovanja sto wetshaving cini pasijom? Racunam da ce manje agresivan aparat dati jos losiji rezultat sa bilo kojim ziletom. Sto znaci R41 i Feather i udri, kao sa plastikanerima. Ispravite molim ako gresim...Da li mi je brada toliko ostra ne znam. Da je ostra jeste, ali ako moze kertridz i pena iz konzerve zasto ne moze DE, sapun i cetka? Ubedjen sam da se brada nedovoljno smeksa u pripremi i da tu lezi srz problema, cupanje, potezanje, a ne glatko klizanje. Ali opet, ako moze kertridz zasto nece DE? Ako treba da se parim i tusiram i umivam, mazem ulja, vodice i kreme pre brijanja i jos trljam cetkom pola sata pre nego li uzmem brijac,drugovi dzaba takva rabota.Dakle pomoc potrebna da se vrati vera u klasicno brijanje. U suprotnom zadrzao bih cetku i sapun i vratio se kertridzima, vec vidim da to nece potrajati zbog losijeg i cesceg ispiranja brijaca od guste i kvalitetne pene obogacene dlakama, usled malih medjuprostora izmedju ostrica. Dakle preti ozbiljna opasnost od povratka na proizvode za mase, savet potreban u zelji da ostanem u wetshavingu.Ziveli !
A neki podesivi brijac, Slim ili tako nesto?Ubije 2 muve 1 udarcem. Moze agresivnije i efikasnije ako hoce a moze i blaze za izbrijavanje.