Author Topic: Gilletteovi veliki momci poglavlje III - Big fellow Chromium No20  (Read 638 times)

Offline Duskos

  • Doktor za brijanje
  • ******
  • Location: Niksic
  • Posts: 387
  • Thanked: 350 times
Gillette NEW Deluxe razor Big fellow Chromium No20
Nobles obligue iliti Gospodinov Gospodin

 
Ripu Kirbi, Betmen, Sjenka ali i sijaset filmskih junaka, svi odreda bogati ameri iako dijametralno različiti imaju zajedničku značajku - Engleskog batlera. Zašto? Prosto je. Na sirovu snagu američkog bogatstva i moći ipak neophodno je malo britanske profinjenosti. Nije to ni u realnosti puno drugačije. Nobles je neprolazna kategorija. Odmah nakon para svi teže njemu, ili bolje poštovanju i uvažavanju koje sa sobom nosi. No nobles nije samo privilegija, on sa sobom nosi i određene obaveze i to ne male. Nobles je kako to reče jedan moj voljeni professor “kavlifikovani standard “. Nobles obligue ili kako je on volio da to prevede “Plemstvo obavezuje”, a za nas inetelektualce „znanje vas obavezuje kolege moje drage”
E pa evo prikaza jednog brijača koji je pravi “Englishman in new York” među Gillette brijačima.
    1929 bila je godina koja je označila novu prekretnicu u funkcionisanju Gillette-a.  Gillette prelazi na novi tip nožića -“New blade” . Novi nožić pravougaonog oblika sa izrezanim krajevima i kanalom po čitavoj dužini  (i danas kod nas široko poznat kao “žilet”).  Ovaj nožić je dizajniran tako da može da se štancuje u enormnim količinama omogućavajući tako Gillette-u da do maksimuma razvije svoju strategiju “prodavaćemo brijače, a bogatiti se na nožićima” . Njegov oblik koji je ustanovljen 1929  i do danas je ostao standardan oblik DE nožića. U biti, dok se kod starih nožića svako komad oštrio pojedinačno, ovdje su nožići išli kao traka na mašinu za oštrenje , cijela ta traka bi bila naoštrena pa bi se nožići kasnije “isijecali”.

Ova tehnika je ostala ista do danas.  Priču (ili bar njen veći dio) o tome kako je Henri Gajsman (Henry Gejsman) osnivač Vallet autostropa stvorio ovaj nožić, kako ga je Gillette “kulirao” i kako je na kraju, nakon sudskih sporova Gajsman preuzeo kontrolu nad Gillette kompanijom možete naći u mom postu “Cijene brijača – Zašto i kako”  da se ne ponavljam i ne pravim  mamutski post ;-) a ako je kome zanimljivo pišite pa ću napraviti kompletan post o tome i poređenje nožića . 
Elem, Gajsman je donio nožić, a brijač?  E njega je Gillette dobi (dobio – hmm čitaj bezobzirno kupio) od drugog velikana brijo istorije- Roth Busher firme iz Njemačke iliti legendarog i besmrtnog  ROTBARTA. Monumentalni Otho Roth je stvorio jedan od najprepoznatljivijih DE ikada. Naravno, riječ je o svima dobro poznatom RFB (raised flat bottom) brijaču. (Post o RFB je na naslovnoj strani). Dakle, Gillette je imao nožić i fenomenalnu platformu za porodicu brijača preko koje će ga plasitrati. Nažalost  ova (brijački najbolja) porodica Gillette brijača trajaće svega 10-tak godina i označiti već lagano gašenje zlatne ere klasičnih brijača. Na bazi neprolaznog RFB Gillette će razviti NEW seriju brijača koju će činiti RFB, New deluxe, New Short comb, New long comb i na kraju Tech Hybrid. Odlika ove serije biće:
-   “mesnati” baseplate sa novim tipom “zuba”- (novi dizajn comba)
-     kanal koji se proteže cijelom dužinom baseplate-a.
-     top cap koji je dobio ojačanja na uglovima koja doprinose boljem fiksiranju i
-     žlijeb koji se proteže duž top capa i ulazi u kanal na nožiću i koji je zamijenio  karakteristične “pinove” (stubići koji ulaze u rupice na nožiću i fiksiraju ga),  tako da sada ni baseplate nema više one karakteristične rupice u koje ulaze pinovi.
I zvijezda je rođena. Kako je Old i New improved serija bila potpuno ugašena, to je bilo logično da i New linija dobije svoje plemstvo, odnosno premijum liniju brijača.  Big fellow porodica je sledeći korak činila logičnim, maltene determinisanim  i rođen je junak ove priče. Prvi New “Big” brijač - Gillette NEW Deluxe razor Big fellow Chromium No20. Dakle, sada već imamo priču. Bogatog amera (Gilette), njegovo razmetljivo čedo (BigFellow) i batlera zaduženog da ga profini, (naravno britanski ogranak Gillette). Pa krenimo : bilo jednom ….
Set koji sam ulovio je u izuzetnom stanju. Posjeduje i kartonsku kutiju u izuzetnom stanju kao i platnenu vrećicu u koju je kutija sa brijačem spakovana unutar nje. 

Nažalost, ne i originalna uputstva i cijenu no već sa time bi bilo zaista nemoguće kupiti ga. Sam brijač je u perfektnom mint stanju, kao da nikada nije upotrijebljen. Bukvalno, sem iz razloga dezinfekcije nije postojao razlog ni da se opere prije upotrebe. Da li je korišćen ne znam, ali ja lično čim nešto nedostaje ne koristim termin NOS. U najkraćem kao da je sad sišao sa trake. U istom stanju su i dispenser i kutija.
Zaista nije baš ni lako govoriti o ovom brijaču. Već samo ime mu je ogromno :D  Ta impresivnost kad je veličina u pitanju je i nešto što dominira utiscima. Veličina i sklad. Ovo je (po meni) možda i najljepši brijač koji je Gillette ikad napravio.
Kada otvorite kutiju (koja je bukvalno kao juvelirske) maltene vas zaslijepi. 



No 20 je prvi brijač sa hromium finišem koji je Gillette napravio. Mat Pisarsik je na svom Razor Archive trvdio da je Gillette New Deluxe prvi i jedini chromium brijač u Gillette produkciji. Ovaj podatak tačan, No20 je prvi, ali pošto znam da Matt u biti skuplja samo američke brijače nećemo mu to uzeti za zlo. Iz još jedog razloga ne zamjeram Matu. Ako postoji ijedan brijač koji je 101% američki to je onda bio Bigfellow ( i old type i New improved). Veliko, razmetljivo, da odmah upadne u oči, na ivici totalne pretjeranosti,  ali ipak svevremeno i ne bez ljepote uz naravno neprikosnoven kvalitet i performanse (ne, ne pričam o kadilaku :-) ).  E onda su engleski “vaspitači” stupili na scenu i obukli ameru frak, vezali mu dupli oksford oko vrata i stavili polucilindar na glavu. Rezultat - brijač koji je najviše plemstvo među Gillette brijačima. Kao u Stingovoj pjesmi, on je zaista Englishman in New York. No20  i uopšte svi Gillette RFB brijači su  karakteristični po tome da su to prvi čisto engleski brijači u Gilette gami. Pravljeni su samo u zemlji kraljice majke i nigdje više. Kad su te mašine odradile svoje i oni su nestali. Da, Old type i New improved su rađeni u UK, ali su projektovani u USA. RFB je proud of England i zaista je dotojan svog porijekla.
97mm dug i 85 gr težak, ovo je baš veliki brijač. Obrada је na neviđenom nivou. Fit and finish što bi braća englezi rekli je bukvalno perfektan, na nivou današnjih premijum brijača najviše klase. Podsjećam ovo je fabrički brijač, niakakv custom handmade. Nema tu da je nešto preskočeno i nedovršeno, da je negdje trag alata ili lošije obrađen dio koji se ne vidi. Ne, sve je ispraćeno do tančina. Utegnuto i uglačano i u formi od koje zastaje dah. 

Ako bih tražio jednu riječ onda bi ta riječ bila – BEZVREMENO. Ovo je Aston Martin Gilletteove ergele. E sad ono ipak najvažnije. Kako brije? Pa mogao bih biti kratak i reći „ovo je RFB“ i time sam bilo kome ko je sa ovom porodicom dolazio u kontakt maltene sve rekao, ali ipak ovdje ima i dodatak. Ako bi se tražio način da se RFB koncept dovede do maksimuma, mislim da bi ovaj brijač bio taj vrhunac. I dovoljno duga drška za sve, i dovoljno težak (a nikako pretežak) i dovoljno blještav i brutalno kvalitetan, i fenomenalno upakovan. Sve je tu.
Za razliku od Rotbarta, 7 O'clocka, i Trisa koji su Short comb pripadnici RFB familije, No20 je Long comb. Na slici ispod su Rotbart i Gillette 77 pa se može vidjeti jasna razlika u obliku zuba. 

E zahvaljujući tom obliku zuba ovaj brijač je zaista nevjerovatno udoban. RFB je meni mjerilo efikasnosti, udobnosti i temeljnosti. Ni posle svega što sam nabavio ili probao nijedan drugi brijač nije mogao da potamni tu ljubav. Prosto RFB je etalon za sve ostale. AKo bih morao da odaberem koja je najimpresivnija odlika RFB onda je to po meni apsolutno - temeljnost. Taj tako tako dug osjećaj obrijanosti. Tu je baš, baš teško dostižan. Drška je duga i sa dubokim knurlingom daje prostor da je uhvatite bukvalno kako vam volja i da nigdje ne hvali prostora. Težina je fenomenalno raspoređena nekako duž čitavog tijela brijača dajući utisak moći i čvrstine. Brijač je fenomenalno centriran i omogućava ekstremno precizno rukovanje. Prosto kao da vam je srastao sa šakom. Teško da će te tokom brijanja popravljati hvat. Ako sam išta želio kod kasnijeg Gillette 77, koga sam naravno nabavio daleeeeeko ranije, to je deblja ručka. Od svih „normalnih“ RFB Rotbart heavy handle ima nedvojbeno najbrutalnije „ležanje“. Debela ručka sa uzdužnim kanalima i sjajnim knurlingom čini kao da u ruci imate tehničku olovku. E ovo je taj osjećaj. Probao sam ga sa Featherom, Wilkinsonom, Permasharpom,7 Oclockom, Polsilverom, zelenom Astrom i Nacetom. Uvijek je to isti osjećaj. Glatko, lako, brzo i uvijek strahovito temeljno.
Na kraju pro i contra - Pitao sam Meta Pisarsika gdje ga svrstava na šta sam dobio sledeći odgovor “it’s a dream razor buddy. That is definition of 5 stars in my book”.
To sve definiše. Užasno je rijedak. Jedan od najrjeđih Gillette brijača. Koliko rijedka najbolje pokazuje činjenica da se na ebay u odnosu na njega Darwin maltene masovno pojavljuje. Naravno cijena je spram toga. Kad je ova kategorija brijača u pitanju najčešće se kupuju od kolekcionara koji to rade van ebay-a u malom krugu zaljubljenika i o cijenama se ne pregovara. Na zapadu postoje brijadžije kojima standard dozvoljava da “price is not issue” pa sa svakim porodatim ionako visoka cijena samo još raste.
Ako se ovo može nazvati manom to su mu jedine jer po meni vrijedi svaki peni. I svakim danom vrijedjeće Vam više. Ovo je krunski dragulj svake kolekcije. Ako hoćete i možete da ga jurite, a još ga i ulovite, pa sve će vam biti jasno pri prvom kontaktu.
Jer ovo je – Gospodinov Gospodin.



« Last Edit: January 20, 2021, 09:40:26 AM by Duskos »


 
The following users thanked this post: Neša, Limoozina, Babadzonka, milostdr

Offline milostdr

  • Doktor za brijanje
  • ******
  • Location: Beograd
  • Posts: 301
  • Thanked: 181 times
    • Email
Re: Gilletteovi veliki momci poglavlje III - Big fellow Chromium No20
« Reply #1 on: January 20, 2021, 07:39:50 PM »
Gillette NEW Deluxe razor Big fellow Chromium No20
Nobles obligue iliti Gospodinov Gospodin

 
Ripu Kirbi, Betmen, Sjenka ali i sijaset filmskih junaka, svi odreda bogati ameri iako dijametralno različiti imaju zajedničku značajku - Engleskog batlera. Zašto? Prosto je. Na sirovu snagu američkog bogatstva i moći ipak neophodno je malo britanske profinjenosti. Nije to ni u realnosti puno drugačije. Nobles je neprolazna kategorija. Odmah nakon para svi teže njemu, ili bolje poštovanju i uvažavanju koje sa sobom nosi. No nobles nije samo privilegija, on sa sobom nosi i određene obaveze i to ne male. Nobles je kako to reče jedan moj voljeni professor “kavlifikovani standard “. Nobles obligue ili kako je on volio da to prevede “Plemstvo obavezuje”, a za nas inetelektualce „znanje vas obavezuje kolege moje drage”
E pa evo prikaza jednog brijača koji je pravi “Englishman in new York” među Gillette brijačima.
    1929 bila je godina koja je označila novu prekretnicu u funkcionisanju Gillette-a.  Gillette prelazi na novi tip nožića -“New blade” . Novi nožić pravougaonog oblika sa izrezanim krajevima i kanalom po čitavoj dužini  (i danas kod nas široko poznat kao “žilet”).  Ovaj nožić je dizajniran tako da može da se štancuje u enormnim količinama omogućavajući tako Gillette-u da do maksimuma razvije svoju strategiju “prodavaćemo brijače, a bogatiti se na nožićima” . Njegov oblik koji je ustanovljen 1929  i do danas je ostao standardan oblik DE nožića. U biti, dok se kod starih nožića svako komad oštrio pojedinačno, ovdje su nožići išli kao traka na mašinu za oštrenje , cijela ta traka bi bila naoštrena pa bi se nožići kasnije “isijecali”.

Ova tehnika je ostala ista do danas.  Priču (ili bar njen veći dio) o tome kako je Henri Gajsman (Henry Gejsman) osnivač Vallet autostropa stvorio ovaj nožić, kako ga je Gillette “kulirao” i kako je na kraju, nakon sudskih sporova Gajsman preuzeo kontrolu nad Gillette kompanijom možete naći u mom postu “Cijene brijača – Zašto i kako”  da se ne ponavljam i ne pravim  mamutski post ;-) a ako je kome zanimljivo pišite pa ću napraviti kompletan post o tome i poređenje nožića . 
Elem, Gajsman je donio nožić, a brijač?  E njega je Gillette dobi (dobio – hmm čitaj bezobzirno kupio) od drugog velikana brijo istorije- Roth Busher firme iz Njemačke iliti legendarog i besmrtnog  ROTBARTA. Monumentalni Otho Roth je stvorio jedan od najprepoznatljivijih DE ikada. Naravno, riječ je o svima dobro poznatom RFB (raised flat bottom) brijaču. (Post o RFB je na naslovnoj strani). Dakle, Gillette je imao nožić i fenomenalnu platformu za porodicu brijača preko koje će ga plasitrati. Nažalost  ova (brijački najbolja) porodica Gillette brijača trajaće svega 10-tak godina i označiti već lagano gašenje zlatne ere klasičnih brijača. Na bazi neprolaznog RFB Gillette će razviti NEW seriju brijača koju će činiti RFB, New deluxe, New Short comb, New long comb i na kraju Tech Hybrid. Odlika ove serije biće:
-   “mesnati” baseplate sa novim tipom “zuba”- (novi dizajn comba)
-     kanal koji se proteže cijelom dužinom baseplate-a.
-     top cap koji je dobio ojačanja na uglovima koja doprinose boljem fiksiranju i
-     žlijeb koji se proteže duž top capa i ulazi u kanal na nožiću i koji je zamijenio  karakteristične “pinove” (stubići koji ulaze u rupice na nožiću i fiksiraju ga),  tako da sada ni baseplate nema više one karakteristične rupice u koje ulaze pinovi.
I zvijezda je rođena. Kako je Old i New improved serija bila potpuno ugašena, to je bilo logično da i New linija dobije svoje plemstvo, odnosno premijum liniju brijača.  Big fellow porodica je sledeći korak činila logičnim, maltene determinisanim  i rođen je junak ove priče. Prvi New “Big” brijač - Gillette NEW Deluxe razor Big fellow Chromium No20. Dakle, sada već imamo priču. Bogatog amera (Gilette), njegovo razmetljivo čedo (BigFellow) i batlera zaduženog da ga profini, (naravno britanski ogranak Gillette). Pa krenimo : bilo jednom ….
Set koji sam ulovio je u izuzetnom stanju. Posjeduje i kartonsku kutiju u izuzetnom stanju kao i platnenu vrećicu u koju je kutija sa brijačem spakovana unutar nje. 

Nažalost, ne i originalna uputstva i cijenu no već sa time bi bilo zaista nemoguće kupiti ga. Sam brijač je u perfektnom mint stanju, kao da nikada nije upotrijebljen. Bukvalno, sem iz razloga dezinfekcije nije postojao razlog ni da se opere prije upotrebe. Da li je korišćen ne znam, ali ja lično čim nešto nedostaje ne koristim termin NOS. U najkraćem kao da je sad sišao sa trake. U istom stanju su i dispenser i kutija.
Zaista nije baš ni lako govoriti o ovom brijaču. Već samo ime mu je ogromno :D  Ta impresivnost kad je veličina u pitanju je i nešto što dominira utiscima. Veličina i sklad. Ovo je (po meni) možda i najljepši brijač koji je Gillette ikad napravio.
Kada otvorite kutiju (koja je bukvalno kao juvelirske) maltene vas zaslijepi. 



No 20 je prvi brijač sa hromium finišem koji je Gillette napravio. Mat Pisarsik je na svom Razor Archive trvdio da je Gillette New Deluxe prvi i jedini chromium brijač u Gillette produkciji. Ovaj podatak tačan, No20 je prvi, ali pošto znam da Matt u biti skuplja samo američke brijače nećemo mu to uzeti za zlo. Iz još jedog razloga ne zamjeram Matu. Ako postoji ijedan brijač koji je 101% američki to je onda bio Bigfellow ( i old type i New improved). Veliko, razmetljivo, da odmah upadne u oči, na ivici totalne pretjeranosti,  ali ipak svevremeno i ne bez ljepote uz naravno neprikosnoven kvalitet i performanse (ne, ne pričam o kadilaku :-) ).  E onda su engleski “vaspitači” stupili na scenu i obukli ameru frak, vezali mu dupli oksford oko vrata i stavili polucilindar na glavu. Rezultat - brijač koji je najviše plemstvo među Gillette brijačima. Kao u Stingovoj pjesmi, on je zaista Englishman in New York. No20  i uopšte svi Gillette RFB brijači su  karakteristični po tome da su to prvi čisto engleski brijači u Gilette gami. Pravljeni su samo u zemlji kraljice majke i nigdje više. Kad su te mašine odradile svoje i oni su nestali. Da, Old type i New improved su rađeni u UK, ali su projektovani u USA. RFB je proud of England i zaista je dotojan svog porijekla.
97mm dug i 85 gr težak, ovo je baš veliki brijač. Obrada је na neviđenom nivou. Fit and finish što bi braća englezi rekli je bukvalno perfektan, na nivou današnjih premijum brijača najviše klase. Podsjećam ovo je fabrički brijač, niakakv custom handmade. Nema tu da je nešto preskočeno i nedovršeno, da je negdje trag alata ili lošije obrađen dio koji se ne vidi. Ne, sve je ispraćeno do tančina. Utegnuto i uglačano i u formi od koje zastaje dah. 

Ako bih tražio jednu riječ onda bi ta riječ bila – BEZVREMENO. Ovo je Aston Martin Gilletteove ergele. E sad ono ipak najvažnije. Kako brije? Pa mogao bih biti kratak i reći „ovo je RFB“ i time sam bilo kome ko je sa ovom porodicom dolazio u kontakt maltene sve rekao, ali ipak ovdje ima i dodatak. Ako bi se tražio način da se RFB koncept dovede do maksimuma, mislim da bi ovaj brijač bio taj vrhunac. I dovoljno duga drška za sve, i dovoljno težak (a nikako pretežak) i dovoljno blještav i brutalno kvalitetan, i fenomenalno upakovan. Sve je tu.
Za razliku od Rotbarta, 7 O'clocka, i Trisa koji su Short comb pripadnici RFB familije, No20 je Long comb. Na slici ispod su Rotbart i Gillette 77 pa se može vidjeti jasna razlika u obliku zuba. 

E zahvaljujući tom obliku zuba ovaj brijač je zaista nevjerovatno udoban. RFB je meni mjerilo efikasnosti, udobnosti i temeljnosti. Ni posle svega što sam nabavio ili probao nijedan drugi brijač nije mogao da potamni tu ljubav. Prosto RFB je etalon za sve ostale. AKo bih morao da odaberem koja je najimpresivnija odlika RFB onda je to po meni apsolutno - temeljnost. Taj tako tako dug osjećaj obrijanosti. Tu je baš, baš teško dostižan. Drška je duga i sa dubokim knurlingom daje prostor da je uhvatite bukvalno kako vam volja i da nigdje ne hvali prostora. Težina je fenomenalno raspoređena nekako duž čitavog tijela brijača dajući utisak moći i čvrstine. Brijač je fenomenalno centriran i omogućava ekstremno precizno rukovanje. Prosto kao da vam je srastao sa šakom. Teško da će te tokom brijanja popravljati hvat. Ako sam išta želio kod kasnijeg Gillette 77, koga sam naravno nabavio daleeeeeko ranije, to je deblja ručka. Od svih „normalnih“ RFB Rotbart heavy handle ima nedvojbeno najbrutalnije „ležanje“. Debela ručka sa uzdužnim kanalima i sjajnim knurlingom čini kao da u ruci imate tehničku olovku. E ovo je taj osjećaj. Probao sam ga sa Featherom, Wilkinsonom, Permasharpom,7 Oclockom, Polsilverom, zelenom Astrom i Nacetom. Uvijek je to isti osjećaj. Glatko, lako, brzo i uvijek strahovito temeljno.
Na kraju pro i contra - Pitao sam Meta Pisarsika gdje ga svrstava na šta sam dobio sledeći odgovor “it’s a dream razor buddy. That is definition of 5 stars in my book”.
To sve definiše. Užasno je rijedak. Jedan od najrjeđih Gillette brijača. Koliko rijedka najbolje pokazuje činjenica da se na ebay u odnosu na njega Darwin maltene masovno pojavljuje. Naravno cijena je spram toga. Kad je ova kategorija brijača u pitanju najčešće se kupuju od kolekcionara koji to rade van ebay-a u malom krugu zaljubljenika i o cijenama se ne pregovara. Na zapadu postoje brijadžije kojima standard dozvoljava da “price is not issue” pa sa svakim porodatim ionako visoka cijena samo još raste.
Ako se ovo može nazvati manom to su mu jedine jer po meni vrijedi svaki peni. I svakim danom vrijedjeće Vam više. Ovo je krunski dragulj svake kolekcije. Ako hoćete i možete da ga jurite, a još ga i ulovite, pa sve će vam biti jasno pri prvom kontaktu.
Jer ovo je – Gospodinov Gospodin.


Dule, pokušaću da podelim svoj utisak sa tobom i sa ostalim čitaocima tvog posta. Više nego odlično, pitko i jasno napisano. Cenim vreme i energiju koju si uložio da napišeš ovaj mamutski tekst, koji se u jednom dahu čita i ponovo iznova čita i čita. Ostajem bez teksta... plaćam pivo kada se vidimo :icon_beer:
Poliranje i čišćenje brijoopreme - kontakt na PP
 

Offline pj3r

  • Doktor za brijanje
  • ******
  • Posts: 605
  • Thanked: 206 times
    • Email
Re: Gilletteovi veliki momci poglavlje III - Big fellow Chromium No20
« Reply #2 on: January 21, 2021, 06:35:47 AM »
Mislim da bi tvoj voljeni profesor sa početka teksta bio vrlo zadovoljan s tobom!

Poslano sa mog YAL-L21 koristeći Tapatalk

 

Offline Duskos

  • Doktor za brijanje
  • ******
  • Location: Niksic
  • Posts: 387
  • Thanked: 350 times
Re: Gilletteovi veliki momci poglavlje III - Big fellow Chromium No20
« Reply #3 on: January 21, 2021, 04:31:04 PM »
Mislim da bi tvoj voljeni profesor sa početka teksta bio vrlo zadovoljan s tobom!

Poslano sa mog YAL-L21 koristeći Tapatalk
Hvala burazeru moj! Veci kompliment mi nisi mogao dati.
 

Offline inemet

  • Administrator
  • Doktor za brijanje
  • *****
  • Location: Novi Sad
  • Posts: 824
  • Thanked: 156 times
    • Email
Re: Gilletteovi veliki momci poglavlje III - Big fellow Chromium No20
« Reply #4 on: January 21, 2021, 10:18:16 PM »
Kroz fantasnično putovanje si nas proveo i mene ponovo naložio na RFB, a taman sam mislio da sam se smirio  ;)
Voleo bi jednog dana da posetim tvoju kolekciju negde javno izloženu sve sa ovim tekstovima koji je prate.
Hvala
 

Offline Duskos

  • Doktor za brijanje
  • ******
  • Location: Niksic
  • Posts: 387
  • Thanked: 350 times
Re: Gilletteovi veliki momci poglavlje III - Big fellow Chromium No20
« Reply #5 on: January 24, 2021, 09:12:21 PM »
Pa neki brijo sajam ili tako neka forma u post korona periodu nije tako neizvodljivo. I to da bude reginalnog karaktera. A ako si u CG vazda si dobrodošao da uz čašicu pogledamo moju skromnu zbirku  :D
« Last Edit: January 24, 2021, 09:15:02 PM by Duskos »
 

 

Najnovije:

Users Online
Users: 5
Guests: 29
Total: 34