Savršeno brijanje
Već se neko vreme brijem Gillette Slim Adjustable brijačem i jako sam zadovoljan. Ovaj moj je iz 1967 godine. Stariji je od mene jednu godinu! E sada, s obzirom da sam ga kupio na limundu za pristojan novac, više je nego u dobrom stanju. Jedina mana je što je prorez sa jedne strane malo veći to jest jedna je strana malo agresivnija od druge. Zna li neko kako to mogu da popravim? Nadam se da se to vidi na fotografijama:
Već dugo se brijem uglavnom ovim brijačem i, moram priznati, nešto meni tu ne leži. Sa yumom i solunom otvorenog češlja postižem odlične rezultate, čit bbs u dva do tri prelaza, izbrijavanje bez iritacija. Postignem ja skoro isto i sa SA, ali je uvek potreban bar jedan prelaz više, više popravki...Nekako mislim da je do mene i moje tehnike, odnosno do nepogađanja ugla, jer ne znam šta bi drugo bilo, brijač je neoštećen, podešavanje mu ispravno radi... Eksperimentisao sam sa raznim stepenima podešavanja, menjao na dole i na gore u skladu sa prelazima, i ne znam, nekako se on i ja ne razumemo... Insistiram na brijanju sa njim jer mi je veoma drag poklon, prelep mi je, deluje stvarno kao ozbiljna mašina,najčešće ću pročitati da možda boljeg brijača nema, a ja, totalno isfrustriran, naročito kad me yuma pokosi kao da nikad dlaku na licu imao nisam, za 50% manje vremena nego SA. Možda ima neka skrivena tajna vezana za ovaj brijač, a meni je niko nije rekao, ne znam... Eto, izjadah se brijačkoj bratiji, pa će možda neko od svetih forumskih staraca imati neki savet, sve bi mi žao bilo da ovaj divan brijač baš kod mene završi u fioci...
Quote from: paca on February 08, 2019, 02:10:44 AMVeć se neko vreme brijem Gillette Slim Adjustable brijačem i jako sam zadovoljan. Ovaj moj je iz 1967 godine. Stariji je od mene jednu godinu! E sada, s obzirom da sam ga kupio na limundu za pristojan novac, više je nego u dobrom stanju. Jedina mana je što je prorez sa jedne strane malo veći to jest jedna je strana malo agresivnija od druge. Zna li neko kako to mogu da popravim? Nadam se da se to vidi na fotografijama:Imao sam jedan fatboy sa istim problemom i mucio se to ravnat, uspio sam dobiti ravninu da izgleda identicno sa obe strane ali sam uvijek osjetio na licu da nisu iste, cak je i lamica drugi zvuk proizvodila. Na kraju odustao i kupio drugog poravnatog :) Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk