Savršeno brijanje
Uzeo sam u Delfiju bas pre neki dan, oseti se da je malo 'hrapav' papir, ali uprkos tome Parker klizi po njemu. Morao sam doduse da rasturim penkalo i potopim pero i feed u destilovanu vodu sa par kapi deterdzenta, s obzirom da nikad nije cisceno, a pocelo je da preskace, i nekad nece da krene da pise posle duzeg stajanja, ili posle svega minut-dva odmora. Medjutim posle ciscenja se izgubila glatkoca traga, nekako su ivice slova nareckane, ali problem sa preskakanjem i startovanjem se resio... Pisacu njime danas pa cu da vidim hoce li biti promene.Sent from mTalk on Lumia 640
Isprao sam ga kasnije lepo mlakom vodom i destilovanom, ali me i dalje nervira ta reckavost na Fabriano papiru... Sent from mTalk on Lumia 640
45ica sa 14k nibom, problem sa protokom se resio, startuje bez problema, ali kada predjem noktom na spicu pera, oseti se blagi prelaz, verovatno zato 'reckavo' pise, probacu sa smirglom bas.Sent from mTalk on Lumia 640
Pero je fantasticno, odlicno lezi u ruci, ja sam se odusevio kad sam poceo da pisem njime. Imam i onaj Pelikan MK10, ali je pero lose, sad jurim nekog drugog,, bas me zanima kakvo je pero. Sent from mTalk on Lumia 640
Evo jos jedan lot naliv pera da pogledate sta jos imam