Savršeno brijanje
И ЈЕЛЕНСКИХ МИ РОГОВА!!!За неупућене у турски језик ово означава земљу производње.
Ево јутрос сам пробао Gillette Perma-Sharp жилете!Објективно, жилети су супер! И ту више нема шта: оштри су, супер брију, међутим оно што ми стварно много смета јесте то што су као флис папир и ужасно савитљиви.Е сад прелазим на субјективно мишљење! Наиме, не разумем зашто су произвођачи, а овде мислим искључиво на Gillette, почели да од таквог материјала праве ножиће???У чему је поента?Ја видим само два могућа одговора!Први је уштеда на материјалу, те за разлику од винтажних или савремених ножиића где се не штеди на материјалу, производе ножићи попут флис папира.Други одговор је тај, да су у Gillette фабрикама, било у Русији или Индији почели да производе ножиће за геј "мушкарце" или за мушкарце који уместо браде имају тратинчице!!!Било како било осећај у току бријања ми је био као да пијем Хајнекен пиво из 0.2 l флашице. Значи добро, али недовољно!Зашто брате мили?Зар је толики проблем данас, у 21- ом веку производити квалитетан ножић, или је поента у минимализму квалитета, али "максимализму" цене!!!Безвезе!!!Све би то "пило воду", да нисам навикао на до недавно праве турске Perma-Sharp ножиће!!!Не знам да ли је истина да им је МЕМ (како нам је директор продаје Интерсилвер фабрике рекао) производио. Ја сумњам у то!!!У сваком случају то су били одлични жилети. Јесте да сам у првом посту написао да су СОЛИДНИ, а написао сам то зато што сам био под утиском грчких Perma-Sharp жилета.Данас, ако се питам, слободно ћу рећи да су турски Perma-Sharp били бољи од ових Gillette.Ово је моје лично мишљење, које сам стекао зато што, иако сам се чисто обријао са Gillette Perma-Sharp жолетима, ипак није прошло без неколико црвених тачкица на лицу. Бријање је прошло без иритације, али су црвене тачкице присутне. Сувише оштар жилет, што је одлично и за сваку похвалу, али савитљив, те не прашта ни најмању неравнину или препреку.Направио бих једно мало поређење са Gillette Perma-Sharp са сада већ бившим турским Perma-Sharp жилетима!Прво, само паковање, односно кутијица код турских жилета кутијица је била увијена целофаном, што је представљало додатну заштиту:Друго, турски Perma-Sharp жилети су били увијени прво у обичан папир, па онда у масни папир, при чему нису имали ни трунке лепка на самом ножићу, док су руски Gillette Perma-Sharp увијени само у масни папир који се једва дâ отворити, и када га отвориш, мора да се скине остатак лепка, што ме, искрено ужасно нервира!!!Треће, турски Perma-Sharp ножићи су мање савитљивији, што бар по мојим критеријумима, даје много боље и комфортније бријање.Но без обзира на ова поређења и моје личне ставове, морам да се сложим да су Gillette Perma-Sharp добри жилети и да одлично брију и вероватно би били савршени да су неке "ситнице" задржали, односно преузели од старих турских Perma-Sharp жилета.
У поређењу са турском верзијом, чини ми се оштријим што утиче на нижу углађеност.
Што се тиче поменуте дебљине самог жилета, немам став по том питању, јер нисам сигуран да то има икаквог утицаја.
Quote from: Kibo on July 02, 2020, 04:13:32 PMШто се тиче поменуте дебљине самог жилета, немам став по том питању, јер нисам сигуран да то има икаквог утицаја.Само да напоменем да није реч о дебљини него о савитљивости жилета. Вероватно је да су и турски и Џилет Перма шарп, исте ако не и сличне дебљине, али сасвим различите савитљивости што свакако утиче како на углађеност, тако и квалитет бријања!