Najnovije sa foruma:

Members
Stats
 • Total Posts: 48392
 • Total Topics: 1736
 • Online Today: 23
 • Online Ever: 45
 • (December 17, 2014, 09:25:06 PM)
Users Online
Users: 1
Guests: 618
Total: 619
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

May 28, 2024, 12:00:05 PM

Login with username, password and session length

Kontakt

Poštovani posetioci,

Ukoliko imate problema sa registracijom, prijavom i sl. možete to prijaviti na ovu email adesu:

admin@savrsenobrijanje.com

Author Topic: Cyril R Salter shaving soap  (Read 3918 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SweeneyTodd

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Posts: 768
on: April 16, 2024, 02:40:27 PM
Ovaj sapun se na forumu pominjao u svega par navrata - potpuno nezasluženo 8)
Nije baš ni toliko poznat izvan UK teritorije i sudeći po cenovnom rangu, spada u engleske narodske sapune jer puck od 100g košta "svega" 5 funti u UK.
Čitao sam da je relativno skoro doživeo reformulaciju, i da ga je pre toga bila slična reputacija kao i sada već bivši Williams sapun. Opet za razliku od nekih drugih proizvoda ovde je reformulacija bila pun pogodak pa se sada definitivno radi o odličnom sapunu za male pare (što mogu da potvrdim i iz svog iskustva).
Ono što je posebno zanimljivo je da se nova formula bazira na loju, totalno suprotno od trendova u poslednje vreme. Lista sastojaka je prilično dobra za tradicionalni sapun, jedino bode oči da, slično kao i Arko, ima u sebi parafin. Međutim u pitanju je daleko bolji i kvalitetniji proizvod.
Sapun je tvrđe konzistencije i nasličniji je Tabacu ili Speick sticku po tom pitanju. Ne znam jel triple milled ili ne, ali je sapun u tvrđoj kategoriji i imam utisak da može da traje sto godina, bukvalno. Prodaje se u formi puck-a  a ima i varijanta sa porcelanskom posudom  koja je naravno skuplja.
Pena se pravi kao od šale i veoma je izdašna i gusta, cakli se skoro pa kao ona iz konzerve. Sapun pruža sasvim dobru zaštitu tokom i posle brijanja i osećaj na licu je super. Što se mirisa tiče, piše da ima blag miris lavande - meni je miris maltene istovetan kao Monsavon sem što je ovde laganiji. Svež i veoma prijatan miris.
Iskreno jedan od boljih sapuna koje sam probao, pogotovu kada se sagleda odnos cena - performanse.

Zanimljivo je dodati da sapun ima veoma sličan pa skoro istovetan sastav kao DR Harris pa je to navelo na spekulacije da se oba prave na istom mestu. Razlika je u tome što je Cyril R Salter 2x jeftiniji i što ga ima u samo jednoj mirisnoj varijanti. Druga spekulacija je da ove sapune pravi britanski proizvođač Culmak koji takođe ima svoju liniju sapuna, ali sve je to rekla kazala.

U svakom slučaju, od mene apsolutna preporuka - pogotovu ako neko želi jeftin, kvalitetan i dugotrajan sapun, neće pogrešiti. Mislim da je bar na istom nivou kao i Tabac a verovatno i bolji. 
The following users thanked this post: nuur, Duci, VanjaP


Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 4321
 • Moj duh budi tvoje demone.
Reply #1 on: April 16, 2024, 08:42:33 PM
Nisam ga nikad koristio, ali po svemu deluje kao best buy.
Uvek ga prati po opisima na forumima to da je isti kao DR Harris  - ali za manje novca i bez više mirisnih varijanti.
Bilo bi lepo da oba pomenuta sapuna opstanu u verziji s lojem u uspostavljenom trendu sadašnjosti koji diktira gašenja takvih sapuna.
Meni su stalno na oku brijačke kreme te marke, ali nikako da potrošim/smanjim zalihe sapuna i da onda kupim i trošim neku na miru.  :grin:

- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: SweeneyToddOffline SweeneyTodd

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Posts: 768
Reply #2 on: April 17, 2024, 11:12:43 AM
Iskreno, super sapun a lepo i miriše. Kao blaža varijanta francuskog Monsavona. Pretpostavljam da je i miris Vergulde Handa u toj nekoj kategoriji isto.
Culmak, DR Harris i Cyril R Salter se verovatno najpovoljnije mogu nabaviti preko https://connaughtshaving.com/ pa ko hoće da udari po britanskim narodskim sapunima neka izvoli  :laugh: Zanimljivo da Clumak sapuni jedino tu mogu trenutno da se poruče, nigde drugde ih nema koliko sam ja video, a mislim da sapun nije pokojni jer je i on doživeo sličnu reformulaciju kao Cyril R Salter. Cena je stvarno bagatela.