Google oglasi:

Najnovije sa foruma:

Members
 • Total Members: 847
 • Latest: Vlada R
Stats
 • Total Posts: 46589
 • Total Topics: 1697
 • Online Today: 23
 • Online Ever: 45
 • (December 17, 2014, 09:25:06 PM)
Users Online
Users: 3
Guests: 59
Total: 62
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

December 05, 2023, 03:23:41 PM

Login with username, password and session length

Kontakt

Poštovani posetioci,

Ukoliko imate problema sa registracijom, prijavom i sl. možete to prijaviti na ovu email adesu:

admin@savrsenobrijanje.com

Author Topic: More for you - sapun za brijanje i bosforska priključenija  (Read 1038 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 4128
 • Moj duh budi tvoje demone.
Turski berberski sapun za brijanje koji dobih prošle godine od brijadžije čika VanjaP-a (blagodarstvujem!).Sapun je u plastičnoj nekvalitetnoj kutijici od 140 grama (trebalo je to potrošiti  :D) , premestio sam ga odmah u drvenu posudu s poklopcem, metodom utiskivanja u istu.

Sapun je lako penio, pravio bogatu penu i koristio sam ga za bričenje skalpa u jedno 97% slučajeva.
Imao sam savršena brijanja. Nisam iskusio zatezanja kože posle brijanja tj. isušivanja, koja neki proizvodi mogu da mi prirede. Doduše, kada se to na skalpu desi, lojne žlezde urade svoje i brzo reše situaciju ka normalizaciji, dok je na licu to ozbiljniji problem ako mi se desi.

Sapun ima 140 grama, tj. kao 2 Arko sapuna, i cena u rodnoj mu Turskoj je otprilike i tolika - kao 2 Arko sapuna, a neki savršeno obrijani Turci na njihovom forumu vele i da je još i manje tj. povoljnija kupovina od neverovatno jetinog Arko stika.
Zapadni stranci koji su nabasali na ovaj enigmatični sapun sumnjaju da je ovo rebrendirani Derby sapun, koji ima isto ovako pakovanje ove iste veličine, ali odlaskom na turski forum sam se razuverio u to.
Kod mene, mana ovom sapunu je - miris tj.što nema miris različit od Arka. Nije mi taj miris neprijatan (zapravo mi je i fin), ali ne kontam da drugi proizvođač ne može da stavi neki drugi miris i time se izdvoji različitošću.
Doduše, miris je i slabiji od Arkovog, a naročito kako se sapun krene trošiti i trošiti...
Odmah sam bacio onu plastičnu kutiju, pa ne znam je l bila nova ili stara formula sa lojem u pitanju, jer i ovaj sapun je pretrpeo reformulaciju u tom smislu odlojizacije.
Neki Turci pominju i da sapun ima miris ruže, i to neki miris koji je kod njih tradicionalan i narodni, koji ih vezuje za neki legendarni turski sapun iz detinjstva i uglavnom ne žele da osećaju taj miris u brijanju, to me navodi na pomisao da imaju i neku ružinu verziju (gul?), ali je ne nađoh konkretno, miris sapuna koji ja koristih je jasno arkoistično-limunast.

Sapun se pakuje i kao Marmara sapun , a i kao stik verzija:
Situacija u Turskoj, sudeći po mom uvidu na turskom forumu - je katastrofalna za sve sapune koji nisu Arko. Arko se nalazi, kažu naše turske kolege, na svakom koraku čim se izađe na ulicu. Bukvalno ima prodaju u odnosu na sve ostale zajedno: 90 : 10 % u korist šampionskog Arka nemilosrdnog dominatora. I svi ti ostali sapuni - mirišu uglavnom kao i Arko.  :D

Nešto drugačije nudi im Alsancak, mali proizvođač - bračni par - koji je u kontaktu sa njihovim forumum i izlazi im u susret sa drugačijim mirisnim verzijama (menta, limeta, sandalovina, badem) sapuna za brijanje i ljudi ih podržavaju kupovinom tih sapuna:


Onaj ''beli obični'' sapun u velikom pakovanju od nekoliko sapuna kanda ima miris lavande i lovora.

Ovo je samo što naleteh kod njih na forumu da mi je upalo u oko - a da nije nešto već poznato tipa Arko-Derby sapun, možda postoje i neki drugi proizvođači...


Od prodavnica kod njih videh da hvale ove dve:https://www.razorus.com/

I ovu spektakularnu na bazaru koju rado posećuju:

https://yandex.com/maps/org/impa_ticaret/1192466607/?ll=28.972880%2C41.016638&z=15

« Last Edit: June 19, 2023, 10:55:04 PM by nuur »- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: Limoozina, Duci, VanjaP