Najnovije sa foruma:

Members
Stats
 • Total Posts: 48599
 • Total Topics: 1744
 • Online Today: 23
 • Online Ever: 45
 • (December 17, 2014, 09:25:06 PM)
Users Online
Users: 1
Guests: 731
Total: 732
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

July 18, 2024, 10:36:05 AM

Login with username, password and session length

Kontakt

Poštovani posetioci,

Ukoliko imate problema sa registracijom, prijavom i sl. možete to prijaviti na ovu email adesu:

admin@savrsenobrijanje.com

Author Topic: Bayonetta (THE GOODFELLAS’ SMILE)  (Read 19390 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 4335
 • Moj duh budi tvoje demone.
on: April 05, 2024, 05:26:16 PM
Nova brijačka zvezda na brijačkom nebu - Bajoneta.

Opis sa sajta gde je kupovina izvršena:


''Completely designed and made in Italy, the safety razor Bayonetta represents the latest creation by The Goodfellas’ smile

This extraordinary razor combines elegance and precision in details, entirely crafted using CNC machining in uncoated CW510L brass with a satin-finished sandblasted effect

The safety razor Bayonetta consists of three separable parts (handle, plate, and cap) and offers a gentle yet effective shaving experience, thanks to its 0.65 mm gap and a positive exposure of 0.15 mm. The handle, measuring 87 mm in length and 13 mm in diameter, joins the head, which is 43 mm wide, for a total assembled razor length of 95 mm and a weight of 99 grams

Made in Italy''

Kao što piše, stigao je mesingani brijač u svojoj mesinganoj golotinji:

Skoro mesec dana sam čekao da bude niklovanje izvršeno:

Posle niklovanja malo se podgojio:Bajoneta ima veoma pozitivne recenzije na internetima, a uz cenu od 30-ak evra - potencijalna je brijačka bomba.
Sve to me je i privuklo da ga posedujem, naročito izgled glave i pomenuta geometrija glave koja, nadam se, podseća na brijanje s DE89 Edvin Džegerom, ili da čak bude i bolji, pišem ovako s očekivanjima jer brijač još nisam probao, ali javiću se naknadno s brijačkim utiscima...

Novonaneta oplata nije uopšte uticala na otežano zatvaranje/otvaranje brijača ni na jednom od ova dva primerka...
« Last Edit: April 05, 2024, 05:28:51 PM by nuur »- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: Limoozina, Duci, Estariol


Offline Limoozina

 • Veliki Majstor brijanja
 • *****
 • Posts: 245
Reply #1 on: April 05, 2024, 07:00:26 PM
Ovo kao trejler za neku dobru filmčinu.
Čekamo utiske sa neizdržom.

 
The following users thanked this post: nuurOffline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 4335
 • Moj duh budi tvoje demone.
Reply #2 on: April 05, 2024, 08:55:30 PM
Obzirom da sam se poslednji put brijao prekjuče, bilo je materijala za probu i na bradi i na skalpu - kompletno brijanje sa Bajonetom, i evo mojih prvih, i sigurno samim time i skroz nekompletnih, utisaka...

Ali, neke stvari su ipak odmah jasne.

Brijač sabija.

Sam brijač, kad stavih žilet, deluje precizno izrađen, nema nepravilnosti u izlaganju žileta, savijenost žileta je znatna!
Žilet postrance na glavi ne viri tj. kompletno je pokriven kapicom.
Spiranje štroke u brijanju - solidno, nije mi se zapušavao, koristio sam Vitos sapun za bradobrijanje i Vreto sapun za skalpobrijanje.

Po završenom brijanju, nožić sam ipak morao pažljivije izvaditi sa baze jer je tom masnom brijoštrokom u glavi i vodom bio ''zakovan'' za bazu, ne znam da li je ovo odlika brijača na koju ću uvek morati obraćati pažnju pri završetku brijanja, kao što je ta nepopularna odlika na mnogo izraženiji način npr. prisutna na Rejzorokovim Gejmčejndžer glavama.

Brijanje - u 3 prelaaz na bradi i prošlo je savršenim rezultatom, i jako ugodno brijanje, sve 5!
Na skalpu - 2 izbrijavačka prelaza. Rezultat - isti!
U samom brijanju, rafiniranost brijača je znatna u samom nastupu dok kosi, i to ću vremenom još bolje sebi odrediti. Ali - za pohvalu mi je i tu!

Činjenicom da mogu isti brijač da koristim vrhunskorezultirajuće i na bradi i na skalpu, a to kod mene ne može veliki broj brijača, već manjina na ovako visokom nivou, tačnije -  vrlo nevelik broj nepodesivih brijača, samim time, ovaj brijač u mojim očima se posle samo jednog brijanja kotira veoma visoko i jasno mi je da ne ide nigde i ostaće mi sigurno u posedu da se koristi redovno u rotaciji.

Videću šta će mi reći vreme, promene žileta, i moj pogled na brijač posle svega toga. Bilo bi super da i drugi korisnici, ako ih bude, jave svoje utiske o Bajoneti.

Ovo sada veoma obećava, brijač toplo preporučujem da se kupi, ukoliko nekome treba pomoć za slanje na niklovanje - rado ću pomoći (napominjem da sma čekao skoro mesec dana, potrebno je biti strpljiv ako se uleti kao sada kada su zatrpani poslom, trebalo je zapravo da se čeka do kraja aprila, ali...), brijač isporučuje bolje brijanje od nekih višestruko skupljih brijača koje sam isprobao.

- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: feston, Limoozina, Duci, Estariol


Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 4335
 • Moj duh budi tvoje demone.
Reply #3 on: April 17, 2024, 10:22:28 PM


Obrijao sam skalp kao i g-din Kodžak u svom video iznad ovog teksta, i ostao sam prezadovoljan koliko je Bajoneta to dobro uradila.

Ovo mi je bilo interesantno jer se protivi načelu mog brijanja skalpa - tj. da ne radim uopšte ikada prelaz niz dlaku - ali kako Bajoneta efikasno brije moja standardna 2 izbrijavačka prelaza su mi ipak malčice previše sa npr. svežim oštrim nožićem, i onda sam inspirisan ovim videom pribegao probanju nečeg novog - kršenju svoje brijorutine - i odradio taj prvi WTG prelaz i potom standardnidrugi  ATG/izbrijavanje, i bilo mi je savršeno. Sa Bajonetom od sada samo tako ću tu.


U brijanju brade brijač mi još više brilijira, u 2 prelaza rešavam sve s bradom od 2 dana, tek kada je nožić pri kraju odradim 3 prelaza.

Mnogo kvalitetan brijač, ne vidim uopšte zapravo da ima konkurenciju u odnosu cena/kvalitet na trenutnom brijačkom tržištu. Kad stignem uslikaću glavu brijača radi boljeg prikaza osobenosti iste.

Komšija s kojim sam naručio zajedno po Boajonetu, i koji je prešao na klasiku upravo i kome je to prvi DE brijač u životu, i koji ga je kupio isključivo za brijanje skalpa - i on je zadovoljan od prvog brijanja.  8)

- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: Estariol


Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 4335
 • Moj duh budi tvoje demone.
Reply #4 on: June 08, 2024, 12:06:09 AM
Malo detaljnije o glavi Bajonete okom kamere, u vezi onog savijanja nožića koje spomenuh:DakleM, glava znatno savija žilet, pozitivna je izloženost nožića u kombinaciji sa nevelikim zazorom, glava nije budžasta, već vrlo svedena, a nije opet ni minimalistički pretanka, dobro pokriva nožić pa on ne viri mnogo izvan kapice (na svim ovim slikama u glavi Bajonete se nalazi nožić):Evo je uporedno sliakna glava Bajonete sa glavom Edvin Džegera, glava na koju me je Bajonetina i pre posedovanja brijača veoma podsetila po svojim brijozanosnim linijama:

Džeger ima malo ''mesnatiju'' građu, dok je Bajoneta šire glave koja pokriva i postrance žilet.

Uz težu drškicu - Bajoneta je i sa super osećajem, super balansom i super upravljiv brijač.

Pun brijački pogodak za mene.
« Last Edit: June 08, 2024, 12:47:24 AM by nuur »

- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: Estariol