Najnovije sa foruma:

Members
Stats
  • Total Posts: 48599
  • Total Topics: 1744
  • Online Today: 23
  • Online Ever: 45
  • (December 17, 2014, 09:25:06 PM)
Users Online
Users: 2
Guests: 751
Total: 753
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

July 18, 2024, 08:59:41 AM

Login with username, password and session length

Kontakt

Poštovani posetioci,

Ukoliko imate problema sa registracijom, prijavom i sl. možete to prijaviti na ovu email adesu:

admin@savrsenobrijanje.com

Author Topic: Dscosmetic AX-SE  (Read 21238 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nuur

  • Global Moderator
  • Doktor za brijanje
  • *****
  • Posts: 4335
  • Moj duh budi tvoje demone.
on: June 08, 2024, 12:46:10 AM
... brijač sa 3 različite baze.

Brijač se pri kupovini može opciono sastaviti sa drškom i kapom po izboru, uz 3 različite baze već spomenute kao adut ovog brijača.
Opisaću iskustvo ove postavke sa slike, te drške sa slike (koja je uzgred - sjajna) i glatke kape:Od ovog trenutka kreću moje komplikacije u daljem detaljnijem opisu ovog brijača.

Kao što je i na slici gore napisano (slika je iz Aliexpress DScosmetics oglasa), a  njihovog opisa predmeta, zazori koje brijač donosi po bazama su: 1.15mm -  1.35mm  - 1.55mm.

Baze su označene na sledeći način, prilažem fotografije tih oznaka, stavljam ih po redu 1-2-3:

E sad, u nekoj recenziji na netu sam pročitao sledeće - da su zapravo tačni zazori ovih ploča: 1.12, 1.22 i 1.32. A ponegde oznake i liče na te cifre, ono što jes - jes... A i ne vidim golim okom toliku razliku u zazorima kao što je zvanično da ide zazor od 1.15 pa do 1.55. Međutim, stvar se dalje komplikuje s tvrdnjom da je zapravo došlo do greške u fabrici kada su dodelili oznake i da su pogrešili kod baze 2 i 3 zamenivši im oznake, pa je tako baza 3 zapravo baza 2, i obrnuto. Ali opet, vidimo na slici gore da za bazu u sredini ( broj 2, ili pak, slovo Z!?) stoji da je s najvećim zazorom od 1.55... Doduše, to su mogli naknadno dodati iz DSC-a kad su uočili grešku, ako je bilo greške.
Odlika brijača su ovi veliki zazori u kombinaciji sa neutralnom izloženošću žileta.

Sa bazom 1 sam dobijao savršeno brijanje u 3 prelaza sa izbrijavanjem, i bez tačkica krvi, bez iritacija, i bez dubokog brijanja, mogao sam sutradan da se obrijem tj. brzo mi je izrastala dlaka.

Sa druge dve baze je došlo do veće efikasnosti - što mi se svidelo, išao sam na dva prelaza, niz dlaku i potom izbrijavanje, pa prepravke,  ono što mi se nije svidelo je da je moje lice bilo jako osetljivo na te detaljne manevre ovim brijačem, događale su mi se rane pri tim potezima gde sam hteo da izvršim detaljno izbrijavanje, najzaguljenijim mestima vilične linije, pođem da izdetaljišem, udarim glanc - a brijač me ujede. Nemam pojma je li do mene ili brijača, ili oboje, ali eto, tako mi se dešavalo.

Sve u svemu, interesantan model zbog ovih različitih baza, ali treba imati na umu i ove informacije o tim bazama koje su, bar meni, nekako prezbunjujuće i nejasne, kao i sam utisak oznaki u metalu koji treba biti jasan te tačan.

- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: Estariol