Google oglasi:

Najnovije sa foruma:

Members
 • Total Members: 812
 • Latest: engine
Stats
 • Total Posts: 43029
 • Total Topics: 1594
 • Online Today: 23
 • Online Ever: 45
 • (December 17, 2014, 09:25:06 PM)
Users Online
Users: 4
Guests: 70
Total: 74
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

September 26, 2022, 03:05:29 PM

Login with username, password and session length

Kontakt

Poštovani posetioci,

Ukoliko imate problema sa registracijom, prijavom i sl. možete to prijaviti na ovu email adesu:

admin@savrsenobrijanje.com

Author Topic: Jowika Solingen - vintage brijač  (Read 528 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Estariol

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Posts: 329
on: April 09, 2021, 10:28:13 PM
Daklem, obrijah se još pre dva dana ovim brijačem, ali je bilo tesno sa vremenom, pa evo sada da napišem koju reč... Mogu ga porediti samo sa Yumom koju sam već opisao...  Ponoviću slike i tekst koji sam našao o njima na jednom forumu i ovde:

"Jowika Stahlwarenfabrik Eugen Weber & Altenbach KG.
Founded in Solingen in 1928, under the name Johann & Wilhelm Kleinewefers GMBH, Messerfabrik. JWK for short, hence JoWiKa.
Sold to Eugen Weber in the 1930s. Weber was married to a woman named Altenbach, from a family that manufactured innovative low-priced pocketknives, as well as other cutlery items.
In 1960 Weber opened a branch factory in Listowel Ireland. It was sold to Albert M. Baer of Imperial Schrade in 1978; he kept on the German born manager. The Listowel factory was closed about a year and a half before the U.S. Schrade factory closed. Les deAsis of Benchmade bought some of its newer machinery (he said it cost more to ship than to buy).
The Jowika factory in Solingen closed in 1984."
Posle mnogo bolje napravljene pene od one za brijanje Yumom, ubacio sam Gillette Platinum. Blag brijač u odnosu na Yumu (što i nije čudno, znamo svi da Yuma nije vakcinisana od besnila)... Kad sam počeo da se brijem, WTG, toliko je nežno skidao dlake, da sam jedva primećivao, a kapa mu je toliko glatka, da sam, pošto verovatno nisam još 100% usvojio ispravnu tehniku "pogađanja" ugla, par puta povukao samo kapom po licu, i upravo to mi je najviše pomoglo da pronađem odgovarajući ugao za brijanje. Išao sam u tri prelaza, s tim da sam napravio sebi problem jer sam u problematičnim zonama na vratu pravio korekcije bez pene, pa je bilo malo više iritacije. Zonu brade i brkova koja mi je sa Yumom ostala nedovoljno obrijana sam sa Jowikom obrijao mnogo lakše.
Rezultat:
Bilo je više crvenila, ali manje krvavih tačkica nego sa Yumom. AS je ovaj put manje pekao nego posle Yume. Oko 5 min. posle nanošenja AS (AXE Africa) , crvenilo je nestalo u potpunosti. Na dodir sam imao BBS svuda osim u zoni na vratu gde se "sreću dldake iz dva pravca. E, sad. Nakon brijanja Yumom, BBS na dodir na obrazima potrajao je do prekosutra popodne, dok je nakon brijanja Jowikom moglo da se opipa izrastanje već sutradan ujutru. Ne znam da li je posledica tehnike ili je jednostavno brijač toliko blag? Takođe, posle Jowike, 2 dana posle brijanja imam blag svrab na par mesta (posle Yume nije bilo) i više sitnih belih bubuljica nego posle Yume. To opet ne znam da li je posledica sitnih korekcija pri trećem prelazu kad sam već skinuo penu.
Po mom skromnom iskustvu, ovo bi mi bio brijač za, recimo, svako jutro (kad bi došlo do moranja), obzirom na to da se posle prve noći osetilo izrastanje dlake."Mišljenje je kao dupe. Svako ga ima."
"Pčela ne gubi vreme da objašnjava muvi da je med ukusniji od izmeta."
 
The following users thanked this post: Babadzonka


Offline Estariol

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Posts: 329
Reply #1 on: April 10, 2021, 07:03:09 PM
Bilo je kasno sinoć kad sam pisao. Dodao bih da je kapa hromirani cink, dok je ostatak brijača u toj svetlo žutoj nijansi, da li je presvučeno zlatom, ne znam. Po težini je jaaako sličan Yumi, ali mi deluje kao da su i drška i baza od aluminijuma, mesing bi sigurno bio teži. Ili je legura cinka sa velikim procentom aluminijuma.

"Mišljenje je kao dupe. Svako ga ima."
"Pčela ne gubi vreme da objašnjava muvi da je med ukusniji od izmeta."
 


Savršeno brijanje

Re: Jowika Solingen - vintage brijač
« Reply #1 on: April 10, 2021, 07:03:09 PM »