Google oglasi:

Najnovije sa foruma:

Members
 • Total Members: 847
 • Latest: Vlada R
Stats
 • Total Posts: 46541
 • Total Topics: 1696
 • Online Today: 23
 • Online Ever: 45
 • (December 17, 2014, 09:25:06 PM)
Users Online
Users: 0
Guests: 50
Total: 50
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

December 01, 2023, 04:43:42 AM

Login with username, password and session length

Kontakt

Poštovani posetioci,

Ukoliko imate problema sa registracijom, prijavom i sl. možete to prijaviti na ovu email adesu:

admin@savrsenobrijanje.com

Author Topic: Razorock SLOC  (Read 2379 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SweeneyTodd

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Posts: 628
on: February 18, 2022, 12:20:47 PM
Bila je tema koju sam postavio, ali je nestala posle update-a foruma.
Mislim da je ovaj brijač zaslužuje.
Pre svega sa cenom, jer se za manje od 30e dobija brijač koji ima stainless steel dršku (glava brijača je nažalost zamak, ali za ove pare teško da je mogla biti od istog materijala kao i drška). Znači glava je dosta lakša, i težite ovog brijača je u dršci koja ima solidnu težinu što se meni lično i ne dopada toliko pošto ja preferiram lakše brijače. Knurling je veoma dobar, tako da nema šanse da se drška ispusti usled klizavosti pene, vode itd.
Poručen sa G&C, imali su tada samo super knurl dršku iako se meni najviše dopadao bulldog, da sam poručivao direktno sa Razorock sajta gde ima pun izbor drški, poštarina bi bila koliko i brijač tako da sam se odlučio za varijantu preko Španaca.
Brijač deluje dosta preteće i opasno, isturenost žileta je značajna i kao da ćeš se istog momenta iskasapiti sa njim haha ali ovde izgled definitivno vara. Na Razorock skali je obeležen kao medium, moj utisak je da je dosta blag brijač otprilike u rangu sa Merkurom 41c možda nešto efikasniji i agresivniji.
SLOC je skraćenica za Self Lubricating Open Comb, top cap otprilike izgleda i kao open comb base plate. Svrha toga je veće zadržavanje vode prilikom ispiranja brijača, pa se time dodatno vlaži pena na licu ili samo lice prilikom prevlačenja više poteza kada se skine pena. Pena se u češlju ne zadržava skoro uopšte, sve ide ispod base plate-a. Trebalo bi da pruži sličan utisak podmazivanja kao ona tračica na plastikanerima. Zanimljivo, ali iskreno prilično sličnu stvar rade i neki regularni open comb brijači recimo Fatip Piccolo gde se voda isto zadržava između "zuba".
Rekao bi da ovo nije brijač za ljude koji se ne briju često i/ili imaju jaku bradu. Zna da se muči sa bradom od +3 dana, kod mene naročito predeo oko same brade gde su mi i najjače dlake. Možda treba još i da ovladam tehnikom na takvim mestima jer sam brijač koristio do sada nekoliko puta, uvek isti žilet - Gillette Platinum. Audio feedback je isto zanimljiv, meni zvuči kao neko grebanje i podseća na Muhle R41.  O0
I ako se ovaj brijač muči sa dužim bradama u prvom prelazu, zato u drugom skoro pa blista. Posle jednog wtg i xtg prelaza, dobija se sjajna izbrijanost, skoro pa BBS i na nivou je koji mi pruža Muhle R41, a izbrijanost je bolja nego kod Merkura 41c koji bi mu bio pandan. Iz ovoga izvodim zaključak da je ovo sjajan brijač za ljude koji se briju često ili svakodnevno i mislim da je bolji izbor od bilo kog Merkura oc ili cc, a cena je ista ili vrlo slična.
Preporuka i za početnike jer brijač nije preterano agresivan i teško sa njim možeš da se iskasapiš.
Meni ostaje da dalje rafinišem tehniku i da probam sa još žileta u ovom brijaču - mislim da bi Feather sa njim bio dosta interesantan.  O0
 
The following users thanked this post: MAQI


Offline SweeneyTodd

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Posts: 628
Reply #1 on: July 25, 2022, 02:01:21 PM
Update: SLOC je neverovatno efikasan brijač ali ako ti je brada stara do 2 dana. Već na 3. danu zna da se muči na delovima lica gde je brada gušća i dlake jače poput brkova, ispod usne, na samoj bradi. Treba baš dosta poteza da bi se skinula brada od recimo 4-5 dana tako da za duže brade nije preterano efikasan. Koristio sam Feather, Gillette Platinum i Nacet žilete, ne znam gde ćeš oštrije od ovoga.
Ko se brije svaki dan ili svaki drugi  dan će verovatno biti zadovoljan ovim brijačem. Nije za ljude koji se briju jednom ili dva puta nedeljno.
Za mene previše blag - čak mi i Merkur 41c i plastični Wilkinson deluju efikasnije od njega, naročito kada je brada malo duža.
Ono što je čudno je da se u brijaču i pored blagosti konstantno oseća prisustvo žileta kao kod dosta agresivnijih brijača, i da mu manjka efikasnosti sa iole većom bradom iako je open comb.
Iskren da budem nisam preterano oduševljen - ako pričamo o blažim žiletima plastični Wilkinson mi je ostavio bolji utisak nego SLOC, a košta 6-7x manje. Tek da ne pominjem Merkur 41c i Gillette Tech.
« Last Edit: July 25, 2022, 02:03:13 PM by SweeneyTodd »

 


Savršeno brijanje

Re: Razorock SLOC
« Reply #1 on: July 25, 2022, 02:01:21 PM »