Savršeno brijanje

Brijači i britve => SE i DE brijači => Topic started by: Wetshaver on March 09, 2022, 06:10:02 AM

Title: Yaqi double open comb ili kopija iste sa Alija
Post by: Wetshaver on March 09, 2022, 06:10:02 AM
Drage brijadzije,

Da napisem par reci o double open comb glavi.
Koju sam porucio sam Alija.Ubedjen sam da je ovo Yaqijeva open comb glava bez natpisa ili ako nije nesto veoma slicno.Trgovac je Be your elegance store,a glava se zove Long Handle Safety Razor Head Practical Cutting Head for Shaver Accessory Razor Blades Men Shaving Razor Blade for Shaver.
Ovde vam je besplatan shipping,a glava izadje oko 3 dolara.

Prvo moje misljenje je da ova glava nije za svakoga.
Neko ce je ili voleti ili mrzeti.
Zasto tako mislim?
Prilicno je varljiva tokom brijanja.
Imate utisak da je jako blaga, iako je veoma efikasna da ne kazem agresivna pa mozete da uradite koji prelaz vise i eto iritacije.
Ova glava je po meni idealna i za svakodnevno brijanje i za brijanje visednevne brade.
Zilet koji koristite prilikom brijanja igra veliku ulogu,a ukoliko koristite ostar zilet dobijate veoma efikasno brijanje u dva prelaza bez obzira na to da li je brada veca ili manja.Zato ova glava sija kada brijete visednevnu bradu sa izrazito ostrim ziletom.
Varljiva je kod vise prelaza,jer vam se moze uciniti jako blagom i tada dolazi do iritacije ako preterate.
Potreban je period navikavanja ako ste navikli na klasican brijac bez open comba,ali potrebno je da probate ostar zilet i neki manje ostar kako bi videli sta vama odgovara.Po meni ova glava sija sa jako ostrim ziletima jer je efikasna i blaga.
Meni se jako dopada ova glava i preporucio bi je svakom brijadziji da je proba,ali isto tako mislim da se nece svima dopasti zbog svoje varljivosti i ako je neko mnogo navikao na klasican safety bar.
Ova glava moze se montirati na vise drski,a prosto sija na tezim drsakama.
Ja sam je montirao na Rockwell ovu drsku i to je pun pogodak za mene.Imate na Aliju odlicne drske mislim da je trgovac Lemonvald.

Ove double open comb glave inspirisane su Grand Shave King Self Lubricating Razorom.
A celu pomamu za ovim brijacima pokrenuo je Douglas Smythe iz Phoenix Artisan Accoutrements (PAA) sa jednostavno nazvanim Doc ili double open comb.
Tako imamo i Yaqi varijantu ovog brijaca,kao i Razorock Slock.

Sve u svemu jako originalan i unikatan dizajn glave.
Cija ideja je da gornji deo glave zadrzi deo vode kako bi prilikom brijanja dodatno ispustao vodu kada ostrica dodje u kontakt sa licem.

Ovu glavu originalno je patentirao Joseph Mellon negde oko 1940 e pa se ona cesto jos naziva Mellon glava po kreatoru iste.

Od mene apsolutna preporuka za probati.
I sto bi rekli Ameri shave on  :S)