Najnovije sa foruma:

Members
Stats
 • Total Posts: 48593
 • Total Topics: 1744
 • Online Today: 23
 • Online Ever: 45
 • (December 17, 2014, 09:25:06 PM)
Users Online
Users: 0
Guests: 496
Total: 496
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

July 15, 2024, 01:36:17 AM

Login with username, password and session length

Kontakt

Poštovani posetioci,

Ukoliko imate problema sa registracijom, prijavom i sl. možete to prijaviti na ovu email adesu:

admin@savrsenobrijanje.com

Poll

Naj naj Lupo mi je:

58
0 (0%)
Aluminijumski
0 (0%)
72
0 (0%)
72 OC
0 (0%)
72 OC/95 - Dual comb
0 (0%)
95
1 (100%)
95 OC
0 (0%)

Total Members Voted: 1

Author Topic: Razorock Lupo brijači  (Read 4243 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 4335
 • Moj duh budi tvoje demone.
on: October 15, 2023, 05:56:23 PM
Lupo. Već koju godinu među brijačkom planetarnom šačicom brijačkih fanatika korisnički prisutni modeli Razorock brijača, nadam se da će korisnici Lupa izneti svoje utiske na forumu. CNC krojeni brijači od čelika, uz jednu verziju od aluminijuma.

Veledu da je kopija Wolfman WR 1 brijača koji se pojavio godinama ranije (WR 1 glava na dve sledeće fotke):
Što se tiče Lupo brijača postoje verzije glava/baza sa drugačijim zazorima + aluminijumska (sa nenavedinim tim zvaničnim podatkom) u sledećim verzijama:

-58
-aluminijumski
-72
-72 OC (open comb)
-DC (dual comb 72 OC / 95)
-95
-95 OC

Ovde su poređani u nabrajanju od najblažeg ka najagresivnijem - po Razorock-ovoj skali brijača tj. njihovoj agresivnosti.

Lično, nisam još koristio Lupo koji je u prodaji, već sam, zavaljujući čika majstor Giletu, koristio njegov primerak Lupo-a koji je bio prethodnik današnjih aktuelnih modela i prodavao se u maloj ograničenoj seriji, čelični DLC Lupo, sada je proizvodno ukinut:DLC - diamond like coating. Meni se ovo ne sviđa ni na ovom brijaču ni na onim Yaqi brijačima koje sam viđao uživo bojene u druge boje, zaštita tog tipa mi deluje nedovoljno dobra tj. brzo kreće da spada sa brijača.

Jedan vlasnik recenzent ovog brijača na netu veli da je zazor na ovom Lupo-u 0.61.

U brijanju me je brijač oduševio, brijao sam se na 1.5-2 dana, u 3 prelaza sa Super Iridium nožićem.
Žilet se oseća, ponekad čak i ''zazvoni'' u seči dlake. Blag i ugodan.
Ono što mi izdvaja ovaj brijač, to je osobina koja mi izdvoji sve brijače koji mi se najviše svide - a to je osobina uglađenog savršenog izbrijavanja. Jer, za mene, brijanje bez izbrijavanja nikada nije postojalo.
Ovaj brijač to radi izuzetno. Ne izbrije me duboko, ali koliko god da isprelazim njime preko dlake - nikakve iritiranosti nema. Čisto najpoželjnije brijanje.
Zdelan je sjajno u tom smislu i bilo bi mi super da je bilo koji Lupo npr. 72, ili možda 58, u ovom uglađenom fazonu. Ako to nije slučaj, velika je šteta što se ovaj onda ne proizvodi više.
« Last Edit: October 15, 2023, 06:03:58 PM by nuur »- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: Dragce, Limoozina, Duci, Estariol


Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 4335
 • Moj duh budi tvoje demone.
Reply #1 on: October 27, 2023, 05:14:49 PM
Lupo 58 :Kad sam objavio recenziju u prethodnom upisu na ovoj temi za Lupo DLC stainless steel - javio mi se porukom tihoforumski brijadžija Vlado iz Novoga Sada i ponudio mi širokobrijogrudo na probu svog Lupa 58, što sam dragovoljno prihvatio, na čemu ti veoma blagodarim care!

Po mom utisku, po internetima ovu verziju 58 nekako najmanje ljudi komentarišu/promovišu, uglavnom se ide na one 95 Lupo agresivne/efikasnije varijante, tu i tamo ima i 72 češće kojekude da se pojavi.

Meni se od svih Razorock brijača najviše dopada Lupo izgledom, privlači me tankoća linija, i kad ga gledam spreda s njegovim sexy suženjima na ivicama, tu mi deluje atraktivno-upravljivo-ofanzivno glava, primamljivo. Podseća me na SE GEM Micromatic Clog pruf brijač s tim nareckanim branikom i predatorskom glavom.

Daje mi drugačiji osećaj u brijanju od Gejmčejndžer brijača, a rezultat brijanja je bio savršen.
Brijao sam se na 1 i 2 dana, u 3 prelaza. Koristio sam za sada Personna nožić (Platinum chrome  - made in Germany - vrlo mi poželjan nožić, prvi put ga probam sada).

Posle brijanja sutradan mi brzo izraste dlaka i mogu se brijati dan za danom lagano. Znači ne brije duboko.
Oko nosa i kada brijem skalp - na spoju uha i lobanje, tu mi se dopada ergonomija glave posebno.
Ako isprelazim po više puta na delovima gde i posle 3. prelaza ne pokupi dlaku da bude skroz izbrijanja - posle brijanja sam osećao baš znatan brid na tim mestima, iako nije bilo iritacije. Možda sam grešio ugao i trebao da ga smanjim?

Ono što mi je čudno pomalo, i ovo je već uz veliku ogradu jer kratko koristim brijač, ali, to je da osećam nožić u brijanju nekako znatno više nego što je on efikasan. Nekako kao da mi daje lažni osećaj, čak sam jedno brijanje skalpa prekinuo jer nije skidao dlaku, mislio sam da je žilet gotov - istupio se, onda sam taj nožić iz njega prebacio u Edvin Džegera i s tim nožićem sam imao to i još jedno brijanje skalpa posle i sa Gejmčejndžerom 68 koji na skali Razorock brijača stoji ispod Lupa 58 po efikasnosti...

Takođe me iznadilo koliko mi je drugačiji 58 od prethodnoiskušenog Lupo DLC čeličnog koji ima specifični reski ssssssssss zvuk seče i jasno mi je bolji brijač od ovog Lupa 58. Uglađeniji sigurno.

Sve u svemu, veoma lepo iskustvo s Lupom kad se sve sabere jer me veoma kvalitetno brije.
« Last Edit: October 27, 2023, 05:47:20 PM by nuur »

- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: DragceOffline filipmd

 • Doktor za brijanje
 • ******
 • Posts: 477
  • Email
Reply #2 on: October 28, 2023, 05:37:37 PM
Ja se trenutno druzim sa 58 i nisam bas odusevljen ugodjaj/efikasnost kombinacijom ali je svakako dosta laksi za upotrebu od 95. Primetio sam da bar za moju bradu i kozu zahteva ostrije zilete kao i karve cbB i karve overlander inace stvori ugodjaj dranja iz nekog razloga. Nije bas koliko Razorock navodi ali je najslicniji alu lupo verziji osim te razlike da alu bolje trpi tupe zilete i obrnuto, ovu osobinu da ujedaju nicim izazvani dele Od pozitivnih strana nekako se najvise istice preciznost jer je ovo jedini brijac sa kojim mogu liniju obraza/brkova bez problema da uradim pa ne moram da potezem savetu.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 


Offline vlad977

 • Početnik
 • *
 • Posts: 3
  • Email
Reply #3 on: October 28, 2023, 07:10:26 PM
Imam Lupo 95 i koristio vishe od mesec dana sa 6 razlicitih zileta inace brijem se svakog treceg dana. Mene izrada me odushevila i izgled. Minimalisticni dizajn glave i precizno i cvrsto drzi zileta pa nema vibracije tokom brijanja. Veoma ja lak za manevrisanje i ugao brijanja je standard. Veoma ugladzen i mek na kozhi . Ima malu ekspoziciju zileta i veoma je efikasan. Zvucni fidbek je minimalan ali prisutan. Ipak mislim da je efikasnost na sredno medium nivou nishta ekstremno. Dobio sam BBS pri svakom brijanja ali ipak to zavisi i od oshtrine zhileta. Mislim da moze da se koristi i za svakodnevno brijanje sa dva prelaza. Nisam imao nikakvu iritaciju posle brijanja.... Svaka preporuka za probati....