Najnovije sa foruma:

Members
 • Total Members: 861
 • Latest: minimum
Stats
 • Total Posts: 48103
 • Total Topics: 1727
 • Online Today: 23
 • Online Ever: 45
 • (December 17, 2014, 09:25:06 PM)
Users Online
Users: 6
Guests: 125
Total: 131
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

April 12, 2024, 05:37:15 PM

Login with username, password and session length

Kontakt

Poštovani posetioci,

Ukoliko imate problema sa registracijom, prijavom i sl. možete to prijaviti na ovu email adesu:

admin@savrsenobrijanje.com

Author Topic: Wardonia brijači  (Read 687 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nuur

 • Global Moderator
 • Doktor za brijanje
 • *****
 • Posts: 4291
 • Moj duh budi tvoje demone.
on: December 25, 2022, 04:57:47 PM
Već nešto vremena, zahvaljujući čika Giletu (brijoblagodarstvujem na prilici!), koristim Wardonia brijač:Kakvo prijatno iznenađenje.  :smiley: Kako ozbiljan brijač!

Ovde imate i istorijat, slike setova, slike reklama ove marke, neki ljubitelj Vardonie plemenite brijačke nesebične krvne grupe je to sjajno uradio, za svaku pohvalu:

https://wardoniarazors.com/


Ima ih raznih, crnih/belih/braon bakelitnih (najčešći), pa i metalnih, interesantnih Declik modela... Kao što se vidi gore na prvoj slici, brijem se primerkom u crnoj boji.


Evo i sa Wardonia sajta jednog od primera crnosetnog tipa:Foto-tekstualni povratak na brijač koji koristim:

Verovatno će se koncentrisanim pogledom na ovu glavu brijača odmah zapaziti da se tu ne radi prosto o nekom klasičnom zazoru, već da tu između kapice i branika bukvalno prolazi kanjon Tare.Dakle, brijač je efiaksan itekako. Za mene je u 2 prelaza idealan. I nikako brijanje svakoga dana. Koristih žilete koje smatram glatkima: Super Shave X, Silver Blue, Vilkinson.  Pa su i brijanja bila takva, prava glatka efikasna uživancija.

Onaj zjapeći kanjon u glavi u brijanju donosi da se unutar glave skuplja ona skoncentrisana štroka miks pene i dlaka - kako se to ne dešava kod ijednog drugog poznatog mi brijača.

Ono što će kod ovog brijača odbiti nekih 99.99% populacije je to da brijač zahteva zavrzlamu dorade nožića da bi se koristio:Dakle, moraju se iz ove perforacije žileta dodatno odstaniti ona 4 najbočnija ''zubića'':

Evo glave Vardonije, širih pinova nepodesnih za žilete, i glave Edvino-Džegerske dominantne klasičnobrijačke DE kongregacije klasično razmaknutih pinova odgovarajućih svim žiletima:
To je taj njihov oblik žileta koje su proizvodili za svoje brijače:
Zbog ovog uklanjanja metala iz žileta koje brijač zahteva radi brijanja, doći će do povećanja nefiksiranosti žileta kada se isti ubaci u glavu, pa je dodatno fiksiranje žileta dodatna zavrzlama koja će onih 99.99% odbijenih samom modifikacijom nožića - još dodatno umanjiti broj uživalaca brijanja Vardonijom i svesti ih na šačicu najokorelijih brijačkih sektaša.

Neki po internetima pominju Vardonijin model koji prima i standardni nožić, ali do zaključenja ovog izdanja i novog broja popularnog magazina Savršeno brijanje meni je ostala enigma o kom modelu se zaista i radi.
« Last Edit: December 25, 2022, 05:02:06 PM by nuur »- Добра дела не смеју остати некажњена.
 
The following users thanked this post: Gile